تخفیف ویژه برای کاربران قدیمی تاپ ادورت فعال شد

افزایش نرخ تبدیل

  • نرخ تبدیل در گوگل ادز چیست؟
  • معنای ذاتی نرخ تبدیل چیست؟
  • آیا افزایش نرخ تبدیل به افزایش فروش و افزایش تعداد مشتریان ما مرتبط است؟
  • نرخ تبدیل به چه عواملی بستگی دارد و چگونه می‌توان آن را افزایش داد؟

در این مقاله بررسی خواهیم کرد که چگونه می‌توانیم تعداد کلیک‌های انجام شده بر روی تبلیغات خودمان که برای مشتری نمایش داده شده است و یا در اصطلاح نرخ تبدیل را افزایش دهیم.

نرخ تبدیل چیست؟

در ابتدا تعریفی از نرخ تبدیل در تبلیغات در گوگل، را برای شما ارائه می‌دهیم سپس راه‌های افزایش آن را شرح می‌دهیم.

همانطور که می‌دانید نمایش تبلیغات در گوگل ادز رایگان بوده و تنها زمانی از حساب شما هزینه کسر می‌گردد که کاربران بر روی تبلیغ شما کلیک کنند. این مورد در اصطلاح نرخ تبدیل یا همان Conversion Rate نامیده می‌شود.

نکته مهم این است که علاوه بر کلیک بر روی تبلیغ گوگل ادز، شما می‌توانید یک فرایند مشخص را در پنل گوگل ادز تعریف کرده و انجام این فرایند را توسط کاربران رهگیری کنید. به طور مثال شما می‌توانید تکمیل یک فرم و یا وارد شدن به درگاه بانکی و پرداخت موفق را به عنوان یک فرایند یا هدف در پنل گوگل ادز تعریف کرده و پس از آن بررسی کنید که چه تعدادی از افراد این فرایند را تکمیل کرده و با بررسی این موضوع بتوانید مشتریان خود را گام به گام افزایش دهید.

به بیانی دیگر هر تبدیل (Conversion) در گوگل ادز، انجام خرید و یا ثبت سفارش توسط کسی است که از طریق گوگل ادز وارد سایت شده است. در اصل سودآوری کسب و کاری که از گوگل ادز برای تبلیغات استفاده می‌کند، بیشتر به این پارامتر وابسته خواهد بود.

اما از کجا می‌توان فهمید که چند درصد افرادی که وارد سایت شده اند خرید کرده اند و یا سفارش خود را ثبت نموده اند؟!

روش‌های افزایش نرخ تبدیل

بدون شک هدف نهایی شما از راه اندازی وب سایت و به خصوص انجام تبلیغات، افزایش میزان فروش است. حال باید بررسی کرد که بسته به چه عواملی مشتریان رغبتی به خرید از شما پیدا نمیکنند و اشکالات موجود را بررسی کرده و آنها را اصلاح کرد. در ادامه به 13 مورد از مهم ترین عواملی که در نتیجه آنها میزان سفارشات شما تغییر خواهد کرد را بیان خواهیم کرد.

  1. صفحه فرود آگهی دقیقا صفحه‌ای باشد که بازدیدکنندگان تبلیغ به دنبال آن هستند. به طور مثال زمانی که فردی به دنبال شارژ اکانت گوگل ادز است، صفحه تبلیغی که نمایش داده میشود، دقیقا صفحه شارژ اکانت گوگل ادز باشد و نه اینکه یک مقاله داخلی از وب سایت و یا صفحه اول وب سایت.
  2.  بازدیدکننده باید احساس کند که صفحه فرود همان چیزی است که تبلیغ آن را توصیف می‌کند. به طور مثال شما در تبلیغ نوشته اید که با 50% تخفیف، اما زمانی که فرد وارد وب سایت شما شده خبری از تخفیف وعده داده شده نیست.
  3. قیمت‌ها واضح و در دسترس باشد. سعی کنید برای مشاهده قیمت محصولات و یا خدمات مشتریان را به صفحه دیگری دعوت نکنید.
  4. سعی شود قیمت‌های مناسبی برای محصولات و خدمات در نظر گرفته شود. اینکه مشتری وارد وب سایت شما شده است، اصلا ضمانت کننده این مورد نیست که حتما از شما خرید انجام دهد. در نتیجه سعی کنید قیمت مناسبی را حتما پیشنهاد دهید.
  5. خدمات و محصولات کاملا واضح و شفاف در صفحه سایت وجود داشته باشد. توضیحاتی که بازدیدکنندگان حتما به دنبال مطالعه آنها هستند در صفحه قرار داشته باشد.
  6. در کسب و کارهایی که نیاز به سفارش است حتما شماره تماس در تمامی قسمت‌های مختلف سایت قرار داده شود.
  7. در صورت استفاده از خدمات گوگل ادز از افزونه‌های تبلیغات گوگل استفاده نمایید. (این کار باعث آشنایی بیشتر کاربر با خدمات خواهد شد).
  8. در ساعات‌های پربازدید تبلیغ بیشتری ارائه داده بدهید.
  9. از تخفیف‌های ویژه و فصلی استفاده شود.
  10. متن نگارش شده در عنوان تبلیغ و یا عنوان سئو صفحه شما باید به گونه‌ای باشد که خواننده را جذب به مشاهده صفحه وب سایت شما کند.
  11. ظاهر گرافیکی (UI) مناسبی داشته باشید، بدون شک افراد مایل هستند از وب سایت هایی خرید کنند که ظاهر زیبا و دلچسب تری دارند.
  12. فراخوان عمل یا Call To Action داشته باشید. حتما افراد را دعوت کنید تا کاری که شما مایل هستید تا انجام شود را انجام دهند. اما باید مشوقی برای این کار در نظر بگیرید. به طور مثال در شکل زیر یک نمونه موفق از دعوت به اقدام را می‌توان مشاهده کرد.
  13. استفاده از تصاویر با کیفیت و مناسب و همچنین ویدئوی توضیحاتی در وب سایت

دعوت به اقدام فیلیمو

نحوه فعال‌سازی conversion در گوگل ادز

وارد اکانت خود شوید و گزینه Tools & setting را از سمت راست بالای صفحه انتخاب کنید. وارد قسمت Measurement شوید و گزینه conversion را انتخاب کنید. بعد گزینه +Conversion را برای افزودن انتخاب کنید. در صورتی که گزینه Tools & setting به صورت منوی باز مشاهده شد می‌توانید مستقیما وارد گزینه conversion شوید.

فعالسازی کانورژن

قسمت اول صفحه تنظیمات: انتخاب نوع بررسی

در صفحه بعد (شکل زیر)، انتخاب می‌­کنید که پیگیری نرخ تبدیل را برای تبلیغات انجام شده در چه فضایی می­‌خواهید داشته باشید؟! در اینجا گزینه Website را انتخاب می­‌کنیم زیرا تبلیغات ما در وبسایت انجام شده و قصد رهگیری یک فرایند در وب سایت را داریم. گزینه‌های مورد مشاهده در این قسمت را در ادامه به تفکیک بررسی میکنیم.

  • Website: مشخص می‌کنید که قصد ردیابی یک وب سایت را دارید.
  • App: مشخص می‌کنید که میخواهید یک اپ موبایل را ردیابی کنید.
  • Phone calls: برای ردیابی تماس‌ها از این گزینه استفاده کنید.
  • Import: اگر قصد ردیابی تبدیل‌ها از داخل ابزار گوگل آنالیتیکس را دارید، بعد از انتخاب گزینه import بر روی گزینه Google Analytics کلیک کنید.

کانورژن گوگل ادز

در مرحله بعدی و پس از انتخاب گزینه Website بایستی روند مورد نظر را تنظیم کرد. در ابتدا و در قسمت Conversion name یک اسم برای پیگیری نرخ تبدیل انتخاب می­کنیم که برای بررسی و آنالیز نرخ تبدیلمان دسترسی راحتتری داشته باشیم.

قسمت دوم صفحه تنظیمات: انتخاب نوع دسته بندی

در ادامه و در قسمت Category بر مبنای زمینه فعالیت خود، دسته­ بندی مرتبط را انتخاب می­‌کنیم. در اینجا page view گزینه منتخب بوده و بدان معنی است که اگر فردی از وب سایت ما بازدید کرده به صفحه خاصی مثل تشکر راهنمایی شود. سایر گزینه‌ها به شرح زیر هستند:

  • Purchase: فروش محصول یا خدمات
  • Lead: مشتری بالقوه
  • Page view: بازدید از صفحه مورد نظر
  • Sign-up: ثبت نام
  • Other: مواردی غیر از موارد ذکر شده

نرخ تبدیل گوگل ادز

قسمت سوم صفحه تنظیمات: انتخاب ارزش conversion

در مرحله بعد ارزش conversion را انتخاب می­‌کنیم. اگر خدماتی که شما ارائه می‌­دهید، ارزش و قیمت متفاوتی دارند گزینه دوم را انتخاب کنید و ارزش متفاوتی برای هر محصول و خدمات خود تعریف می‌­کنید که اینکار مستلزم کدنویسی بیشتری است. به عنوان راهنمایی می‌توانید با کلیک بر روی گزینه Learn more اطلاعات بیشتری در رابطه با نحوه تعریف ارزش گذاری‌ها کسب کنید.

در اینجا ما گزینه اول را انتخاب می­کنیم و بسته به هزینه و سود تبلیغاتمان ارزش conversion را مشخص می­‌کنیم. در اینجا ما به عنوان نمونه مبلغ 1 دلار را برای ارزش نرخ تبدیلمان در نظر گرفتیم.

توجه داشته باشید که در این قسمت می‌­توانیم با انتخاب گزینه “Don’t use avalue for this conversion action” حتی مبلغی برای تبدیل تعیین نکنیم.

نرخ تبدیل تبلیغات گوگل

قسمت چهارم صفحه تنظیمات: انتخاب نوع شمارش

در قسمت بعدی (count)، باید مشخص کنیم که آیا می­‌خواهیم تمام conversion را بشماریم یا به صورت منحصر به فرد آنها را بخواهیم محاسبه کنیم.

اگر گزینه one را انتخاب کنیم، در اینصورت اگر فردی چندین بار از شما خرید کند یا خدمات شما را سفارش دهد تنها یکبار در لیست بررسی شما ذکر خواهد شد.

اما اگر کار شما فروش است، پیشنهاد می‌­شود گزینه every را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه اگر یک مشتری از شما خرید کند، خارج شده، مجددا وارد شود و از شما خرید دیگری انجام دهد تمامی این موارد به صورت جداگانه در نظر گرفته شده و گزارش خواهند شد.

شمارش در تنظیمات نرخ تبدیل

قسمت پنجم صفحه تنظیمات: انتخاب زمان تحلیل

در قسمت بعدی conversion window بستگی به این مساله دارد که شما چه زمانی بعد از نمایش تبلیغتان می­‌خواهید نرخ تبدیل را محاسبه کنید. از نظر گوگل اگر کسی روی تبلیغ کلیک کند، اما عمل نهایی یعنی خرید یا سفارش خدمات را انجام ندهد و در طی 30 روز آینده به سایت شما مراجعه کند آن کلیک هم جزء تبدیلات شما محاسبه خواهد شد. پیشنهاد ما نیز تنظیم به صورت 30 روز است.

نرخ تبدیل تبلیغ گوگل

  • view through conversion window: در این قسمت زمانی که شخص سایت شما را می­‌بیند اما روی آن کلیک نمی‌­کند هم یک تبدیل برای شما محسوب می­‌شود. شما می­‌توانید زمانی را که می­‌خواهید این تبدیلات را بررسی کنید، مشخص کنید. معمولاٌ زمان دو هفته برای بررسی مناسب است.
  • Include in conversion: اگر از قیمت­گذاری هوشمند استفاده می­‌کنید، این گزینه در بهینه‌سازی قیمت‌­گذاری به شما کمک خواهد کرد.
  • Attribution Model: این گزینه فقط برای نتورک سرچ قابل دسترسی است. این مدل ارجاع، میزان اعتبار هر کلیک برای تبدیل خود را تعیین می­‌کند. پیشنهاد می‌کنیم این مورد رو در حالت پیشفرض قرار بدید. شما در این گزینه می‌توانید مدل‌های مختلف تبدیل کاربران را انتخاب کنید. با انتخاب گزینه Last click، اعتبار فروش به آخرین جایی می‌رود که بازدید کننده در آنجا حضور داشته است.

انتخاب attribution-model

Enable Enhanced cpc to help increase conversions in campaigns currently using manual CPC bidding

به این صورت شما می­‌توانید استراتژی­‌های مالی خود را در هر زمانی به صورت دستی تنظیم کنید. بر روی Create and continue کلیک کرده و به مرحله بعدی می­رویم.
نرخ تبدیل تبلیغ در گوگل

قسمت ششم صفحه تنظیمات: انتخاب برچسب

در این مرحله نوبت به انتخاب و نصب برچسب (tag) رسیده است. برای تنظیم برچسب پیگیری نرخ تبدیل خود اگر اولین بار است که این تنظیمات را انجام می­‌دهید، 2 کد باید به سایت خود اضافه کنید.

  • install the tag yourself: با انتخاب این گزینه تصمیم می‌گیرید که خودتان تگ‌ها را بر روی وب سایت بارگزاری کنید.
  • Email the tag: با انتخاب این گزینه تگ‌ها از طریق ایمیل به وب مستر وب سایت شما ارسال خواهد شد تا ایشان کار تنظیم را انجام دهند.
  • Use Google Tag manager: با انتخاب این گزینه با استفاده از ابزار tag manager خود گوگل می‌توانید اقدام به راه اندازی تگ‌ها کنید.

کانورژن تبلیغ گوگل
گزینه اول یعنی Add the tag to your website code را انتخاب کرده و سپس کدهایی که به شما ارائه می‌شوند را در وبسایتتان کپی کنید.

در اینجا شما دو قسمت مختلف مشاهده میکنید. در قسمت Google site tag 3 گزینه در اختیار شماست.

با انتخاب گزینه اول شما باید که کدی جدید را داخل تگ Head وب سایت خودتان قرار دهید اما اگر از گوگل آنالیتیکس استفاده می‌کنید بدان معنی است که قبلا چنین تگی را در داخل وب سایت خودتان قرار داده اید و باید گزینه دوم را انتخاب کنید. در صورتی که قبلا کانورژن دیگری را تعریف کرده و تگ آن را در وب سایت خودتان قرار داده اید حتما از گزینه سوم برای آن استفاده کنید.

در قسمت Event snippet شما کد ارائه شده را باید در صفحه مقصد خودتان قرار دهید. شما 2 گزینه در اختیار دارید:

page load: در صورتی که شما قصد دارید کانورژن یا فرآیند شما با لود شدن یک صفحه به پایان برسد، این گزینه را انتخاب کنید. به صورت مثال صفحه “پرداخت با موفقیت انجام شد” برای وب سایت‌های فروشگاهی می‌تواند گزینه خوبی برای این حالت باشد.

Click: چنانچه شما قصد دارید انتهای فرآیند با کلیک بر روی دکمه خاصی صورت بپذیرد، می‌توانید از این گزینه استفاده کنید و کد را برای آن دکمه انتخاب کنید.
کانورژن گوگل ادز
کد اول را در قسمت در هدینگ تمامی صفحات وبسایت و کد دوم را در صفحه نهایی مد نظر خود کپی کنید و با کلیک بر روی Next و با مشاهده پیغام زیر کار راه اندازی نرخ تبدیل در اکانت شما به پایان رسیده و بعد از این امکان بازیابی و بررسی بهتری از وضعیت بازدید کنندگان سایتتان در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
تبدیل در تبلیغات گوگل

4 دیدگاه دربارهٔ «افزایش نرخ تبدیل»

  1. سلام، من یک فروشگاه اینترنتی دارم. نرخ تبدیل به چه درد من میخوره الان؟ میشه با ذکر مثال توضیح بدید؟

    پاسخ
    • ببینید شما مثلا تعریف میکنید که اگه کاربر شما وارد صفحه اتمام خرید شد ، یعنی فعالیتی که مد نظر شما بوده رو انجام داده. در نتیجه یعنی از شما خرید کرده ، حالا شما می تونید ببینید که چه تعدادی از کاربران و مراجعین به وب سایت شما از شما خرید کردن و از این طریق نرخ تبدیل رو مشخص کنید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید