فهرست عناوین
- آموزش ساخت کمپین گوگل ادز به صورت حرفه ای
- تنظیمات بهینه کمپین تبلیغات در گوگل ادز چگونه است؟
- از کدام ابزارهای گوگل ادز بایستی که استفاده نمود؟
- تنظیمات بهینه مالی برای کمپین گوگل ادز کدام است؟
اینها گوشهای از سوالاتی است که در مقاله ساخت کمپین گوگل ادوردز مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
ساخت کمپین گوگل ادوردز
در این مقاله با ساخت کمپین گوگل ادوردز به صورت تصویری و فیلم آموزشی آشنا خواهیم شد. بعد از ساخت اکانت گوگل ادوردز به صورت رایگان از تاپ ادورت با ورود به اکانت، با تصویر زیر روبه رو خواهید شد. قصد داریم برای آموزش ساخت کمپین یک تبلیغ برای شرکت خودمان بسازیم. این مراحل را گام به گام با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
نگاهی کلی به بودجه کمپین گوگل ادوردز
گوگل ادوردز (تبلیغات گوگل) به شما اجازه میدهد که با مدیریت کمپین گوگل ادوردز، بودجه روزانه کمپین خود را در هر زمانی تعیین کنید. بودجه روزانه شما متوسط هزینهای است که شما میخواهید در هر یک از روزهای ماه صرف کنید. با یک مثال ساده این موضوع را توضیح میدهیم: فرض کنید بودجه روزانه را 1 دلار قرار داده اید، در نتیجه در ماه 30 دلار هزینه خواهید کرد.
گوگل در یک روز خاص با توجه به میزان سرچ ممکن است بیش از 1 دلار تا حد 1.2 دلار از موجودی شارژ اکانت گوگل ادز را مصرف کند، ولی هزینه ی یک ماه در مجموع به هیچ وجه عوض نخواهد شد و همان 30 دلار خواهد بود. اگر یک کمپین با یک تاریخ شروع و پایان خاص ایجاد کنید، میتوانید بودجه کمپین را برای کل مدت فعالیت کمپین، تنظیم کنید.
چگونگی تصمیم گیری در مورد بودجه کمپین (بودجه روزانه)
در گوگل ادوردز، بودجه کمپین (بودجه روزانه) براساس اهداف تبلیغات و مقدار هزینهای که میتوانید در یک روز صرف کنید، تنظیم میشود. باید ببینید در ماه چه مقدار میتوانید برای تبلیغات در گوگل هزینه کنید، این مقدار را بر 30 تقسیم کنید و در نهایت بودجه روزانه خود را تنظیم کنید.
چه موقع از بودجه کل کمپین استفاده کنیم؟
هنگامی که شما میدانید که چقدر میتوانید هزینه کنید، میتوانید بودجه کل تبلیغات را تنظیم کنید. در حال حاضر، بودجه کل تبلیغات فقط برای کمپینهای ویدئویی با تاریخ و زمان خاصی در دسترس است. هنگام ایجاد یک کمپین ویدئویی جدید، گزینه “Budget total budget” را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که وقتی یک کمپین ایجاد میشود، نمی توانید نوع بودجه را تغییر دهید.
AdWords برای صرفه جویی و همچنین مصرف بهینه بودجه به صورت هوشمند عمل میکند. و با در نظر گرفتن میزان جستجو و حجم ترافیک در روزهای مختلف عملکرد کمپین تبلیغاتی را بهینه میکند. به عنوان مثال، کمپین ویدئویی شما در روزهای دوشنبه و سه شنبه نمایش بیشتری نسبت به آخر هفته دارد، پس گوگل ادوردز بیشتر بودجه را در روزهای دوشنبه و سه شنبه مصرف خواهد کرد.
تغییرات بودجه چگونه تاثیر میگذارد؟
هنگامی که بودجه کمپین روزانه را تغییر دهید، این تنظیمات را بلافاصله در حساب خود مشاهده خواهید کرد. بر اساس زمانی که بودجه خود را ویرایش میکنید، چهار حالت رخ خواهد داد:
«نکته مهم: دقت نمایید که زمان نمایش را براساس کشوری که حساب شما در یکی از بانکهای آن میباشد، تنظیم کنید»
- Mid-day: کمپینها معمولا حدود 50 درصد بودجه خود را در نیمه اول روز و باقیمانده را در نیمه دوم روز مصرف میکنند. با این حال، اگر تقاضای تبلیغاتی شما در اوایل روز بیشتر باشد، ممکن است 70٪ بودجه روزانه را صبح مصرف کنید. فرض کنیم بودجه را در عرض ظهر افزایش بدهید، در این حالت ممکن است 50 درصد اضافه بودجه کمپین روزانه خود را در بعدازظهر مصرف کنید. اگر بودجه کمپین را مقدار قابل توجهی کاهش دهید، ممکن است نمایش در ادامه روز به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
- Multiple times a day: بر اساس بالاترین بودجه روزانهای که تعیین کرده اید، هزینهها را میپردازید.
- Mid-month: وقتی که بودجه خود را در طول ماه تغییر دهید، هزینههای شما برای بقیه ماه از میانگین بودجه روزانه جدید شما، که در روزهای باقیمانده در ماه افزایش مییابد، تجاوز نمی کند. به عنوان مثال، بودجه روزانه 5 دلار است و تا 24 فروردین شما 113 دلار مصرف کرده اید. در همان روز، بودجه روزانه خود را به 10 دلار تغییر میدهید. حداکثر هزینه ماه فروردین برای شما خواهد بود: 183 =(10*7) + 113
- Multiple times a month: همان محاسبات برای تغییر بودجه در اواسط ماه، استفاده میشود.
آموزش ساخت کمپین گوگل ادز به صورت گام به گام
1.انتخاب منوی campaigns برای ساخت اولین کمپین
بر روی campaigns کلیک کنید. این کلید در نوار سمت چپ نمایان است. سپس مانند تصویر زیر بر روی علامت + و یا New campaign کلیک کنید.
2. انتخاب بستر نمایش گوگل ادز
با توجه به تجربه تاپ ادورت بهتر است گزینه اول یا همان search را انتخاب کنید. در مقاله انتخاب محل نمایش تبلیغ گوگل فرق بین گزینههای موجود توضیح داده شده است. اما به صورت مختصر میتوان گفت که قسمت Search همان قسمتی است که در سرچ عادی گوگل و در بین لینکها مشاهده میگردد.
قسمت Display عموما مربوط میشود به تبلیغاتی که به صورت عکس و در کناره صفحه نمایان میشوند. Shopping برای تبلیغات در Google Shop، قسمت Video برای تبلیغات ویدئویی در یوتیوب و در نهایت Universal App برای تبلیغات اپلیکیشن در فضای Google Play مورد استفاده قرار میگیرند.
3. انتخاب هدف برای تبلیغات گوگل
بعد از انتخاب بستر نمایش باید هدف از تبلیغات را تعیین نمود. چهار نوع هدف میتوانید انتخاب کنید:
- فروش
- رسیدن به اهداف خاص
- جذب ترافیک وب سایت
- کمپین بدون هدف
نکته مهم: برای نمونه، ما کمپین بدون هدف را انتخاب میکنیم. البته گزینه Website Traffic نیز گزینه مناسبی است، اما بر حسب تجربه ما زمانی که هدف گذاری خاصی تعیین نشود معمولا نتیجه بهتری حاصل میگردد. چراکه عموم تنظیمات بایستی به صورت دستی وارد شده و در نتیجه میتوان کنترل بهتری بر روی تنظیمات داشت.
4. انتخاب راه جذب مشتری در گوگل ادوردز
از سه راه میتوانید جذب مشتری کنید که با توجه به تحریمهای ایران، تنها میتوانید گزینه اول را انتخاب کنید. پس از انتخاب این گزینه آدرس وب سایت خود را در این قسمت وارد کنید و دکمه continue را بزنید.
5. انتخاب نام کمپین گوگل ادوردز
در این قسمت از ساخت کمپین گوگل ادوردز باید نام کمپین خود را وارد کنید. این نامگذاری صرفا برای مدیریت بهتر اکانت بوده و تاثیری بر روی عملکرد اکانت نخواهد داشت. میتوانید در این قسمت هر نامی را انتخاب کرده و وارد نمایید.
6. انتخاب شبکه نمایش در تبلیغ گوگل
در این قسمت فقط گزینه اول را انتخاب کنید. شما با این کار به گوگل میگویید مایلید تبلیغات شما فقط در صفحه سرچ گوگل نمایش داشته باشد.
7.انتخاب محدوده و محل نمایش تبلیغ گوگل
مرحله بعدی از ساخت کمپین گوگل ادوردز، انتخاب محدوده نمایش تبلیغ است. محدوده کشور ایران را نمی توان برای تبلیغات تعیین کرد زیرا تحریمها اجازه نمی دهند، بنابراین باید تمامی کشورها را انتخاب کنیم. برای صرفه جویی میتوان برخی کشورها را حذف نمود که در مقاله تنظیمات لوکیشن توضیح داده شده است.
8. انتخاب زبان گوگل ادز
باید زبانهای عربی و فارسی را علاوه بر انگلیسی به لیست اضافه نمود. اگر محل تبلیغتان کشور دیگریست؛ زبان مربوط به آن کشور را انتخاب کنید. لازم به ذکر است که این مورد زبان سرچ را بیان نمی کند، بلکه منظور زبان تنظیم شده برای مرورگر است.
9. تنظیم بودجه روزانه تبلیغ گوگل
پیش از این به معرفی ابزار Delivery Method پرداختیم. حال با این مفاهیم باید این تنظیمات را در این محل تعیین نمود. ما بودجه روزانه را ده دلار و Delivery Method را به صورت standard تعیین میکنیم تا بودجه در کل طول روز مصرف شود. این مورد را بعدا نیز میتوانید تغییر دهید.
10. انتخاب روش پرداخت گوگل ادز
در قسمت بعد بر روی select a bid strategy directly کلیک کنید. در در نوار کشویی گزینه Manual CPC را انتخاب کنید تا هزینهها تحت کنترل خود شما باشد. با انتخاب این گزینه شما میتوانید قیمتها را به دلخواه خود تغییر داده و کنترل نمایید.
11. تنطیمات زمانبندی گوگل ادز
به دلیل حجیم بودن تنطیمات زمان و افزونههای تبلیغ این موارد به صورت مبسوط در مقالههای بعدی توضیح داده شده است.آموزش ساخت تبلیغات در اکانت گوگل ادوردز به شکلی تنطیم شده تا به سادگی بتوانید مطالب را یادگرفته و بر روی اکانت اعمال کنید. حال برروی دکمه Save and continue کلیک کنید.
12.ساخت افزونههای تبلیغات گوگل
در این قسمت میتوان آیتمهای مختلفی به تبلیغ اضافه نمود که در اصطلاح افزونههای تبلیغ در گوگل نامیده میشوند.
- Location (موقعیت): آدرس محل کار زیر تبلیغ نشان داده میشود.
- Sitelinks (لینک سایت): این افزونه به شما اجازه میدهد، تا لینک صفحات مرتبط خود را در تبلیغ ادوردز بیاورید.
- Call (تماس): شماره تلفن شما زیر تبلیغ نشان داده خواهد شد.
- App (برنامه):فرمت برنامه تلفن همراه شما اجازه میدهد یک لینک زیر آگهی خود اضافه کنید که مشتریان را به یک برنامه تلفن همراه در Google Play یا Apple Store App منتقل میکند. هر کلیک بر روی تبلیغ شما مشتریان را به وبسایت شما میبرد.
- Reviews (بررسی ها): بررسیها میتواند یک نقل قول دقیق یا متناقض از یک منبع ثالثِ معتبر باشد که میتواند به تبلیغ اضافه شود. همچنین بررسیها باید یک جایزه یا تقدیر خاص را برجسته نمایند؛ توصیف کلی محصولات یا خدمات مجاز شامل بررسیها نمی شود.
- Callouts (یادداشت ها): نمایش متن توصیفی مانند «حمل و نقل رایگان» یا «خدمات مشتری 24 ساعته» در زیر آگهی خود را برای تشویق مخاطب برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آنچه شما ارائه میدهید.
- Structured snippets (قطعههای ساختاری): برنامه هایی هستند که جنبههای خاص محصولات و خدمات شما را برجسته میکنند.
در نهایت بعد از انجام تنظیمات ساخت کمپین گوگل ادوردز، مراحل انجام شده را ذخیره مینمائیم.
فیلم آموزشی ساخت کمپین گوگل ادوردز
در این ویدیو به صورت بسیار ساده با مراحل ساخت کمپین گوگل ادوردز آشنا خواهید شد.
آشنایی با بخش کمپین گوگل ادز
در این فیلم آموزشی قسمتهای مختلفی از ساخت کمپین گوگل ادز نمایش داده شده است.
منبع: Create a campaign
سلام بنظر شما بهتره برای هرکدوم از خدمات یک کمپین تعریف شه یا فقط یک کمپین باشه با تعدادی ادگروپ
برای هر سایت یک کمپین و برای خدمات مختلف آن سایت، گروه آگهی های متفاوت