تخفیف ویژه برای کاربران قدیمی تاپ ادورت فعال شد

آنالیز استوری اینستاگرام برای ارتقای عملکرد پیج اینستا

بیزینس‌ها می‌توانند به طور موثر از طریق اینستاگرام مخاطبان زیادی را جذب کنند. نه تنها پست‌هایی که به طور منظم آپلود می‌شوند، بلکه استوری‌ها هم می‌توانند یک ابزار قدرتمند برای تبلیغ یک برند برای طیف گسترده‌ ای از مخاطبان باشند.

برند‌ها و صاحبان بیزینس می‌توانند به طرز قابل توجهی عملکرد خود را از طریق استوری اینستاگرام و یا تبلیغ در اینستاگرام ارتقا دهند. بنابراین برآورد موفقیت شما از طریق استوری اینستاگرام یک بخش قابل توجه برای ارتقای مداوم و راحت تر کردن این استراتژی است.

برای آنالیز این که استراتژی شما در اینستاگرام موفق بوده یا خیر، بسیار مهم است که فاکتور‌های مورد نیاز برای اندازه گیری و چگونگی انجام آن‌ها را بشناسید. در این مقاله از تاپ ادورت راجع به موضوعات زیر صحبت خواهیم کرد:

  • جزئیات آنالیز استوری اینستاگرام
  • معنی هر کدام از استاندارد‌ها برای استوری اینستاگرام
  • چگونگی استفاده از استاندارد‌ها برای ارتقاء استراتژی استوری‌های اینستاگرام

فهم آنالیزگرهای استوری اینستاگرام

آنالیزگر استوری‌های اینستاگرام به سه دسته بندی تقسیم می‌شوند: Discovery، navigation و interaction.

خب بیایید نگاهی عمیق تر به هر کدام از این گزینه‌ها بندازیم که چرا اهمیت دارند و چگونه عملکرد ما را در اینستاگرام ارتقا می‌دهند.

استوری اینستاگرام

 

گزینه Discovery

دیسکاوری شامل دو گزینه impression و reach است. Reach به تعداد دفعاتی گفته می‌شود که اکانت‌های مختلف از استوری شما بازدید کرده اند. Impression هم تعداد دفعات کلی بازدید استوری اینستاگرام شما را نشان می‌دهد.

چرا گزینه Discovery اهمیت دارد؟

نرخ بالای Discovery برای صاحبان بیزینس که در اینستاگرام تبلیغ می‌کنند و همچنین بلاگرها و اینفلوئنسرهایی که از آن کسب درآمد می‌کنند، بسیار حائز اهمیت و سوداور است. هر چقدر که افراد بیشتری به استوری دسترسی داشته باشند، برای شما بهتر است. برای این که بفهمید چه بخشی از مخاطبان، استوری شما را مشاهده می‌کنند، باید تعداد فالوور‌های خود را را با تعداد reach و impression مقایسه کنید.

چگونه قابلیت (Discovery) یا دیده شدن توسط مخاطب در استوری‌های اینستاگرام را افزایش دهیم؟

پیشنهاد می‌کنیم که از ترفند‌های زیر برای افزایش این قابلیت در استوری‌ها استفاده کنید: استیکر؛ لوکیشن یا هشتگ‌ها را اضافه کنید تا استوری در قسمت اکسپلور بیشتر ظاهر شود. اگر تجارت‌های کوچک دارید، اینستاگرام برای شما یک پیشنهاد دارد: می‌توانید بیزینس‌های کوچک را با گیفت کارت‌ها یا دیگر استیکر‌های سفارش غذا حمایت کنید.

گزینه navigation

navigation فعالیت فالوئر‌ها در استوری اینستاگرام را نشان می‌دهد که در ادامه آن‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد:

  • Forward Taps: تعداد دفعاتی که افراد روی استوری بعدی یا next story ضربه زده اند.
  • Taps Backward: تعداد دفعاتی که افراد روی قبل یا back برای مشاهده استوری قبلی ضربه زده اند.
  • Next Story Swipes: تعداد دفعاتی که فرد برای رفتن به استوری بعدی صفحه را کشیده است.
  • Exit Story Taps: تعداد دفعاتی که افراد از استوری شما خارج شده‌ اند.
  • navigation: تعداد کلی بازگشت، فوروارد و رفتن به استوری بعدی و فعالیت‌‌های خروج از استوری ها.

چرا navigation اهمیت دارد؟

اطلاعات navigation نشان دهنده این است که چه محتوایی کاربردی بوده و چه محتوایی تاثیری نداشته است. اگر کاربر صفحه را برای رفتن به استوری بعدی بکشد و استوری شما را رد کند، به معنای این است که محتوایی که شما به اشتراک گذاشته بودید، برایش مناسب و جذاب نبوده است.

اگر به دکمه بک یا بازگشت برای مشاهده دوباره چیزی که شما انتشار داده بودید، ضربه بزند، یعنی محتوای شما توجه او را جلب کرده است.

حال باید چه کار کرد که مخاطب یا کاربر استوری ما را رد نکند؟ حتما اطمینان حاصل کنید که استوری شما جذاب، کاربردی و دقیق است. معمولاً افراد به استوری‌هایی که نکته‌های خیلی زیاد یا متن اضافه دارند، توجهی نمی کنند.

گزینه تعامل (Interaction)

استاندارد تعامل برای استوری‌های اینستاگرام درگیر فعالیت‌‌های زیر است:

  • بازدید از پروفایل (profile visits): تعداد دفعاتی که بعد از مشاهده استوری، از پروفایل شما بازدید شده است.
  • ریپلای یا پاسخ‌ها (Replies): تعداد دفعاتی که افراد به استوری شما پاسخ داده اند.
  • فالوور‌ها یا سابسکرایب (Followers/subscribers): تعداد اکانت‌هایی که بعد از مشاهده استوری شما را دنبال کرده اند.
  • اشتراک گذاری (Shared): تعداد دفعاتی که استوری شما به اشتراک گذاشته شده است.
  • بازدید از وبسایت (Website visits): تعداد افرادی که روی لینک پروفایل شما بعد از مشاهده استوری کلیک کرده اند.
  • استیکر ها: (Stickers) تعداد کلیک‌ها روی یک لوکیشن، هشتگ، استیکر و محصولات داخل استوری.
  • تماس ها، پیام ها، ایمیل‌ها و کانال ها: تعداد افرادی که بعد از مشاهده استوری، یکی از این فعالیت‌ها را انجام داده اند.
  • بازدید از صفحه محصول در هر تگ مربوط به محصول: تعداد دفعاتی که برای هر کدام از تگ‌های محصول در استوری، صفحه مربوط به آن بازدید شده است.
  • تعاملات یا Interactions: تعداد فعالیت‌های کلی که افراد هنگام مشاهده استوری شما، آن را انجام داده اند.

چرا استاندارد و معیار تعامل (interaction) اهمیت دارد؟
اگر هدف استوری ها، تعامل یا دیگر فعالیت‌ها باشد، محاسبات تعامل به شما کمک می‌کند تا سطح موفقیت خود را در دستیابی به این خواسته‌ها و اهداف اندازه بگیرید.

استاندارد اصلی برای آنالیز استوری اینستاگرام

حال که با سه دسته بندی اصلی آنالیز استوری‌های اینستاگرام آشنا شده اید، بیایید نگاهی عمیق‌ تر به بعضی از استاندارد‌های مهم دیگر بیاندازیم:

  • استیکر لوکیشن و استیکر هشتگ
  • استفاده از قابلیت بالا کشیدن صفحه در استوری (swipe -ups)
  • پاسخ ها
  • ترافیک
  • زمان اوج فعالیت

استوری اینستاگرام

 

استیکرهای لوکیشن و هشتگ

آنالیزگر استوری‌های اینستاگرام همچنین تعداد کلیک‌ها روی استیکر‌ها را نشان می‌دهد. در نتیجه تاثیر گذاری استوری اینستاگرام برای شما قابل اندازه گیری تر خواهد شد. همچنین قادر خواهید بود که تعداد افرادی که روی هر استیکر کلیک کرده اند را ببینید که به شما کمک می‌کند میزان کاربردی بودن استوری را برای مخاطب بفهمید.

اینستاگرام اخیراً صفحه جستجو را از طریق اضافه کردن هشتگ‌ها و لوکیشن گسترش داده است. زمانی که یک هشتگ یا لوکیشن را به استوری اضافه می‌کنید، مخاطبان و بازدیدکنندگان دیگر می‌توانند در صفحه مرورگر، آن را سرچ کنند.

یعنی استوری شما در این پلتفرم برای همه قابل بازدید و در دسترس است!

بالا کشیدن صفحه (swipe-ups)

آنالیزگر استوری‌های اینستاگرام همچنین نوع تعامل‌های دریافت شده توسط استوری اینستاگرام را ثبت می‌کند. میزان این تعامل‌ها به بالا کشیدن صفحه و پاسخ‌ها بستگی دارد. اخیراً اینستاگرام یک عملکرد جدید اضافه کرده است : لینک‌هایی برای استوری‌های اینستاگرام. اخیراً این ویژگی فقط برای اکانت‌های تجاری، اکانت‌های معتبر و اکانت‌هایی که بیش از ۱۰ هزار فالوور دارند، فعال شده است. ثبت تعداد دفعاتی که کاربر استوری شما را به سمت بالا می‌کشد، بهترین راه برای ثبت نوع محتوا است زیرا می‌فهمید کدام یک ترافیک بیشتری داشته اند.

اگر ترافیک مربوط به بالا کشیدن صفحه در استوری پایین باشد، باید یک متن یا علائمی را اضافه کنید تا توجه مخاطب را به پایین صفحه جلب کند. شاید کاربر شما به یک انگیزه بیشتر در این مسیر نیاز داشته باشد.

پاسخ‌ها (Reply)

دایرکت دادن یا همان ریپلای و پاسخ‌ها نشان دهنده تعداد دفعاتی است که کاربران به استوری شما پاسخ می‌دهند. پاسخ‌ها بر عکس کامنت و پست، فقط داخل صندوق ورودی یا همان دایرکت قابل مشاهده هستند و به صورت عمومی ظاهر نمی‌ شوند و تنها شما قادر به دیدن شان خواهید بود.

ترافیک

همزمان که محبوبیت استوری‌های اینستاگرام افزایش پیدا می‌کند، بسیار مهم است که صاحبان تجارت، اینفلوئنسر‌ها و برند‌ها پست‌ها و استوری‌ها را در دو پلتفرم جداگانه مشاهده کنند.

از آنجایی که محتوای پست و استوری، باید برای رسیدن به یک هدف باشند، بسیار مهم است که ترافیک و دیگر دیتا‌های ارزشمند به طور جداگانه بررسی شوند تا ببینید که برای هر کانال چه چیزی بهتر عمل می‌کند.

برای شروع ثبت استاندارد ترافیک نیاز به تنظیم UTM یا حالت ثبت است. این ویژگی بخشی از یک کد منحصر به فرد می‌باشد که برای اضافه کردن به انتهای URL مورد نیاز است. با استفاده از UTM می‌توانید مطمئن شوید که آنالیزگر‌های گوگل با حداکثر دقت، ترافیک اینستاگرام شما را ثبت کرده اند.

یک پیشنهاد دیگر ؛ اضافه کردن پارامتر UTM به لینک وب سایت، در بیو اینستاگرام است. این گونه می‌توانید ببینید که چند نفر بعد از دیدن استوری از سایت شما بازدید کرده اند.

زمان‌های اوج فعالیت

استوری‌های اینستاگرام فقط به مدت ۲۴ ساعت در دسترس هستند؛ مگر این که آن‌ها را وارد بخش هایلایت اینستاگرام کنید. بهترین راه برای افزایش شانس دیده شدن استوری، زمانی است که حداکثر کاربران شما فعال هستند. برای بررسی زمانِ بیشترین فعالیت فالوور ها، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • از اینستاگرام وارد قسمت اینسایت (Insights: اطلاعات آماری) شوید.
  • روی گزینه Total Followers یا Audience کلیک کنید، کمی پایین بیایید تا به قسمت فالوورها برسید
  • بین ساعات و روزها بگردید تا ببینید زمان اوج قابل توجهی وجود دارد یا خیر
  • در این قسمت حتی می‌توانید مشاهده کنید که چه تعداد از مخاطبان شما مرد و چه تعداد از آن‌ها خانم‌ها هستند.

استوری اینستاگرام

 

ترفند برای بهینه سازی استراتژی استوری اینستاگرام

در این قسمت ترفند‌هایی را برای ارتقاء بهتر استوری‌های اینستاگرام بر اساس اینسایت (اطلاعات آماری) به شما معرفی می‌کنیم:

باید ببینید که مخاطبان شما بیش از هر چیز به چه چیزی علاقه دارند. بازخورد‌های اینستاگرام را در طول زمان ثبت کنید تا بتوانید بهترین پست‌ها را آپلود کنید. اگر محتوای استوری‌ها را زیر نظر بگیرید، می‌توانید جذاب ترها را جدا کنید و به تولید دوباره آن‌ها بپردازید.

به عنوان مثال هونگ وانگو بهترین میکاپ‌ها مربوط به مشهور ترین سلبریتی‌ها را انجام می‌دهد و سپس آموزش آن را با فالوورهایی که عاشق میکاپ هستند به اشتراک می‌گذارند.

محتوا را بر اساس ترجیح کاربران بهینه سازی کنید

نیاز مخاطب باید بتواند استراتژی کلی تجارت شما را در اینستاگرام شکل دهد که استوری‌ها را هم شامل می‌شود. مثلاً بیزنس‌هایی که بیشتر روی متن کار می‌کنند، افرادی را هدف می‌گیرند که به دنبال خلق محتوای نوشتاری هستند. حتی ممکن است این افراد بومی زبان آن‌ها نباشند. به سن، جنسیت و لوکیشن توجه کنید و محتوا را مرتبط با این گونه فالوور‌ها تولید کنید.

به بازخورد مخاطب گوش دهید

دیتای کیفی مانند بازخورد مخاطب، به اندازه دیتای کمی اهمیت دارد. اگر برای نظرسنجی، کوییز و سوالات، از استیکر استفاده کنید، تا توجه مخاطب را جلب کنید، باید بعد از آن به پاسخ هایشان نیز توجه داشته باشید. از مرورگر‌ها برای شناساندن محصولات، خدمات یا محتوا استفاده کنید، از سوال پرسیدن مستقیم نترسید و بدانید مردم عاشق این هستند که صدایشان شنیده شود.

ترجیح مخاطبان را برای برقراری ارتباط، آنالیز کنید

فالوورها راه‌های ارتباط مختلفی را پیش رو دارند اما همیشه برخی از کانال‌های ارتباطی از دیگری ترجیح می‌دهند. نگاهی به تعداد پیام ها، تماس تلفنی یا ایمیل‌‌ها بیندازید تا ببینید که بیشتر کدام روش ارتباطی را ترجیح داده اند.

روش‌های کمی برای برقراری ارتباط، گاهی اوقات برای بعضی از مشتریان یک مانع است. مثلاً بعضی از افراد هستند که ترجیح می‌دهند از طریق تماس تلفنی ارتباط برقرار کنند اما بعضی دیگر با پیام دادن، ارتباط بهتری می‌گیرند. بنابراین حتما این روش‌ها را آنالیز کرده و چندین راه ارتباطی را در نظر بگیرید.

با استفاده از هشتگ‌های مناسب، خودتان را بیشتر در معرض دید قرار دهید

هشتگ‌ها یکی از تاثیرگذار ترین روش‌ها برای دیده شدن توسط کسانی هستند که شما را فالو ندارند یا دنبال نمی‌ کنند.

اگر داده‌های آماری انتطارات شما را فراهم نکنند، می‌توانید با استفاده از هشتگ‌ها و تگ‌های لوکیشن آن‌ها را افزایش دهید. همچنین اکانت‌های دیگر را هم تگ کنید. انجام این کار نه تنها به شما کمک می‌کند تا دسترسی دیگران به شما افزایش پیدا کند، بلکه فرصت می‌دهد تا مشتریان بیشتری را خوشحال و راضی نگهدارید.

از آنالیزگر استوری اینستاگرام برای ارتقاء عملکرد مارکتینگ استفاده کنید

مسیری که صاحبان بیزینس و اینفلوئنسر‌ها برای جلب اعتماد با فالوور هایشان در پیش می‌گیرند، نیازمند تعامل‌ها و توافق‌های کوچک است. این روزها اینستاگرام فراتر از یک اپلیکیشن برای اشتراک گذاری تصاویر بامزه و سرگرم کننده با مخاطبان مرتبط است و به عنوان یک راه تجاری کاملاً خودکفا عمل می‌کند.

هر چقدر که مشتریان بیشتری به محتوای شما علاقه نشان دهند، احتمال خرید از شما بالاتر می‌رود و احتمالاً تبلیغات شما بیشتر بازدید می‌خورد و میزان درآمدزایی تان نیز افزایش خواهد یافت.

اکنون شما هم بعد از مطالعه این قسمت از سایت و با کمک گروه حرفه ای تاپ ادورت می‌توانید استراتژی استوری‌های اینستاگرام را برای مارکتینگ بهتر، بهینه سازی کنید.


منبع مقاله

3 دیدگاه دربارهٔ «آنالیز استوری اینستاگرام برای ارتقای عملکرد پیج اینستا»

  1. سلام. ممنون با این مقاله به راحتی میشه آنالیز استوری اینستاگرام رو انجام داد. البته navigation در استوری و اگه میشه کمی روشن تر برای من بگید ممنون میشم

    پاسخ
  2. سلام ، معنی نویگیشن در استوری اینستاگرام چی هستش؟
    در اصل همون معنی navigation در استوری اینستاگرام منظورم هست

    پاسخ
    • قسمت نویگیشن navigation اینستاگرام ، در واقع رفتار کاربران رو در زمان مشاهده استوری شما نشون میده
      Back: تعداد دفعاتی که افراد انتخاب کردن که استوری قبلی شمارو ببینن
      Forward: تعداد دفعاتی که افراد انتخاب کردن که استوری بعدی شمارو ببینن – قبل از اتمام استوری
      next story: کاربرانی که به طور کلی از دیدن استوری های شما منصرف شدن و به سمت استوری دیگران رفتن
      exit: تعداد نفراتی که به صورت کلی از دیدن استوری ها خارج شدن

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید