فهرست عناوین
- استراتژی پرداخت گوگل ادز یا همان Bidding Strategy چیست؟
- بهترین استراتژی پرداخت در گوگل ادز کدام استراتژی است؟
- وجه تمایز استراتژیهای مختلف کدام است؟
در سیستم گوگل ادز چندین روش برای پرداخت هزینه وجود دارد که آنها را استراتژیهای پرداخت گوگل ادز مینامند. در این مقاله ما سعی داریم تا تمامی استراتژیهای پرداخت گوگل ادز را به شما عزیزان معرفی کنیم تا با آگاهی بیشتر بتوانید اکانت خود را مدیریت و هزینهها را کاهش دهید.
انواع استراتژیهای پرداخت گوگل ادز
در ادامه به معرفی استراتژیهای پرداخت در گوگل ادز میپردازیم.
استراتژی پرداخت دستی – Manual CPC bidding
پرکاردبردترین استراتژی پرداخت گوگل ادز، Manual CPC است. این استراتژی به معنی تنطیمات دستی است، یعنی شما به صورت دستی هزینه هر کلیک را در تبلیغ گوگل ادوردز وارد میکنید. این مورد بدان معنا نیست که گوگل از شما دقیقا همین مبلغ را کسر کند بلکه گوگل از شما هزینهای کمی بیشتر از نفر پایین تر از شما را کسر خواهد کرد.
اجازه بدید با یک مثال موضوع را کاملا روشن کنم: فرض کنید رقیب شما رقم 5 سنت را بر روی تبلیغ خود قرار داده است، حال شما قیمت 50 سنت را بر روی تبلیغات خود قرار میدهید. در حوزه کاری شما هم فقط شما و رقیبتان وجود دارید، در نتیجه گوگل از حساب شما برای هر کلیک رقمی در حدود 6 یا 7 سنت کسر خواهد کرد نه 50 سنتی که شما پیشنهاد داده اید.
Enhanced CPC
در این استراتژی گوگل بر اساس نرخ بازگشت و نرخ تبدیل کمپین شما، هزینه را تعیین میکند. بر این اساس گوگل هزینههای انتخاب شما را بر اساس اینکه چه میزان شانس مشتری شدن کاربران براش شما وجود دارد را تنظیم خواهد کرد. تاپ ادورت استفاده از این استراتژی را پیشنهاد نمی کند. این مورد در حالت Manual CPC وجود دارد و با زدن تیک Help increase conversions with Enhanced CPC میتوانید آن را فعال کنید.
استراتژی بیشترین کلیک – Maximize clicks
ماکزیمم کلیک دومین استراتژی پرداخت گوگل ادز است که طرفداران زیادی دارد. در این استراتژی ، شما بودجه روزانه و حداکثر هزینهای که برای هر کلیک میخواهید پرداخت کنید را وارد میکنید و گوگل با توجه به بودجه و هزینه هر کلیک جایگاه تبلیغ شما را به گونهای قرار میدهد که بیشترین کلیک را دریافت کنید. توجه داشته باشید که اگر شما این هزینه را تعیین نکنید از طرف گوگل هزینهها به گونهای تنظیم خواهد شد که بیشترین میزان کلیک را دریافت کنید.
Target CPA
پرداخت به ازای انجام عمل خاص cost per action (CPA). در این استراتژی شما تعیین میکنید که هر موقع یک عمل خاص در سایت رخ داد (مانند پرداخت یا سفارش محصول) از حساب شما هزینه کسر شود. در این حالت هزینه هر عمل بالا بوده و عموما به صرفا نیست. برای استفاده از این استراتژی نیاز است که شما یک فرآیند را برای گوگل ادز تعریف کنید که اصطلاحا conversion tracking نامیده میشود. در این حالت بر اساس تاریخچه فرآیند شما و اینکه تا چه حد این فرآیند توانسته که اجارا شود گوگل هزینه کمپین شما را به صورت اتوماتیک تغییر خواهد داد.
نکته مهم دراین استراتژی این است که تحقق یافتن فرآیند تعریف شده شما به عواملی بستگی دارد که بعضا خارج از کنترل گوگل است. به طور مثال اشکال در صفحه فرود شما ، کار نکردن درگاه بانکی ، بالا بودن قیمت محصول شما نسبت به رقبا و غیره. از طرفی با توجه به اینکه ملاک گوگل انجام شده فرآیند است در نتیجه هزینه شما را بالاتر خواهد برد. این استراتژی از طرف تاپ ادورت پیشنهاد نمی گردد چراکه برای استفاده از آن لازم است تخصص و تبحر خاصی در گوگل ادز داشته باشید.
Target ROAS
شما میتوانید کمپین را طوری تنظیم کنید که با توجه به بودجه، نرخ بازگشت سرمایه هدفتان را دریافت کنید. مثلا میتوانید با تنظیم 10٪ به گوگل اجازه دهید که تا یک دهم قیمت هر محصول (یا سود محصول) بودجه را مصرف کند تا یک محصول به فروش برسد. برای استفاده از این استراتژی نیاز است که شما یک فرآیند را برای گوگل ادز تعریف کنید که اصطلاحا conversion tracking نامیده میشود. در این حالت بر اساس تعریف و بیان شما که تا چه اندازیای این فرآیند توانسته که اجارا شود گوگل هزینه کمپین شما را به صورت اتوماتیک تغییر خواهد داد.
این حالت برای حالت کمپینهای زیر قابل اعمال است:
- Search Network
- Search Network with Display Select
- Shopping campaigns
- App campaigns
- Display Network
بیشترین نرخ تبدیل – Maximize conversions
این استراتژی براساس بیشترین نرخ تبدیل محاسبه میشود. چنانچه اطلاعی از این موضوع ندارید پیشنهاد میکنیم مقاله “تنظیم Conversion و عوامل موثر در افزایش نرخ تبدیل” را مطالعه کنید. ضمانت میکنیم که مطالعه این مقاله بسیار برای شما مفید و موثر خواهد بود. در این حالت شما یک فرآیند را برای گوگل تعریف میکنید تا بر اساس اجرا شدن این فرآیند گوگل هزینههای شما را مدیریت کند.
نکته منفیای که در این حالت وجود دارد این است که بر اساس تجربه مجموعه تاپ ادورت گوگل چندان تحقق فرآیند اعلام شده یا همان Conversion را پیگیری نمی کند. در نتیجه این حالت چندان دقیق که مورد انتظار تاپ ادورت بود عملکرد مناسبی را نشان نداده است.
هدف گذاری برا اساس ارزش بیشترین فرآیند – Maximize conversions Value
در این حالت گوگل تاریخچه اکانت شما را بررسی میکند. پس از بررسی تصمیم میگیرد که چه هزینهای را برای کمپین و کلمات شما در نظر بگیرد. وجه تمایز این استراتژی در این است که هزینههای در این حالت برابر میانگین هزینهای است که شما در تاریخچه خود صرف کرده اید.
هدفگذاری بر اساس سهم نمایش – Target impression share
در این استراتژی و در قسمت where do you want your ads to appear تعیین میکنید که میخواهید دائم در لینک اول باشید در بالای صفحه اول و یا در صفحه اول. دقت داشته باشید که حضور در لینک اول میتواند هزینههای شما را به طور زیادی افزایش دهد پس این استراتژی را با دقت و بررسی زیاد انتخاب کنید. همچنین در قسمت Present (%) impression share to target شما میزان درصدی که مایل هستید تا نمایش شما در آن محل صورت بگیرد را باید مشخص کنید.
هدف گذاری بر اساس میزان سهم نمایش – Target outranking share – (نسخه قدیم)
یکی از زیباترین حالات پرداخت این حالت است. در این حالت شما میتوانید رقیب خودتان را به گوگل معرفی کنید تا با آن رقابت داشته باشید. زمانی که رقیب شما دائما در لینک اول میباشد و شما میخواهید جای او را بگیرید، در این وضعیت از این استراتژی باید استفاده کرد و تعیین نمود که میخواهید چند درصد جایگاه او را بگیرید.
با انتخاب این حالت شما بیشترین هزینهای که حاضر به پرداخت آن هستید را به گوگل معرفی میکنید. در ادامه تعیین میکنید که مایل هستید در چند درصد مواقع بالاتر از رقیب خود جای بگیرید.به طور مثال اگر عدد 100% را وارد کنید شما در تمامی موارد بالاتر از رقیبتان نمایش خواهید داشت. البته تا جاییکه بودجه شما اجازه دهد.
نکته مهم ذر این حالت این است که با انتخاب این استراتژی تنظیم هزینه هر کلیک بر عهده خود گوگل خواهد بود. این نکته را هم در نظر داشته باشید که شما ماکزیمم عدد پرداختی خود را به گوگل معرفی کرده اید و قرار نیست گوگل معادل همان هزینه را از حساب شما کسر کند، بلکه هزینهای کمی بیشتر از هزینه تعریف شده رقبایتان از شما کسر خواهد شد.
استراتژی صفحه جست و جو – Target search page location bidding – (نسخه قدیم)
در این حالت گوگل ادز به صورت اتوماتیک هزینههای شما را تغییر خواهد داد تا در بالای نتایج سرچ ارگانیک نمایش داشته باشید و یا هر جایگاه دیگری در صفحه اول. لازم به ذکر است که این استراتژی تنها برای کمپین search network فعال است. توجه داشته باشید که این استراتژی تضمین 100 درصدی به شما ارائه نمی دهند اما در بیشتر مواقع تبلیغ شما در صفحه اول نمایش داده خواهد شد.
آموزش نحوه تعیین و تغییر استراتژی مالی
برای تعیین هرکدام از این استراتژیها باید در زمان ساخت کمپین، در قسمت Bidding بر مبنای نوع خدمات استراتژی پرداخت خود را انتخاب کنید.
برای تغییر استراتژی مالی انتخاب شده روی کمپین مورد نظر خود کلیک کنید تا کمپین باز شود، سپس وارد گزینه setting در نوار سمت چپ شوید. با تصویر زیر مواجه میشوید و از قسمت Bidding وارد شده روی فلش کنار گزینه کلیک کنید و استراتژی مالی را (Change bid startegy) تغییر دهید.
نکات مهم استراتژی پرداخت که باید بدانید
یک نکته مهم در تعیین استراتژی پرداخت این موضوع است که رقبای شما به چه میزان هزینه میکنند. برای دانستن این موضوع پیشنهاد میکنیم حتما مقاله تخمین میزان هزینه رقبا در گوگل ادز را مطالعه کنید.
چنانچه مایل هستید ساخت کمپین را 0 تا 100 % به صورت تصویری و گام به گام مطالعه کنید پیشنهاد میکین این مقاله را مطالعه کنید.
چنانچه مایل هستید درباره استراتژی کلی گوگل ادز و نحوه عملکرد چیدمان فعالیتهای تبلیغی در گوگل ادز بیشتر بدانید حتما توصیه میکنیم این مقاله را مطالعه کنید.
سلام خسته نباشید
استراتژی هایی که خود گوگل پیشنهاد میده رو پیاده کنیم ۸یل نه
سلام خیلی ممنون
اساسا پیشنهادات گوگل برای ارتقای کیفیت تبلیغ و بهینه شدن تبلیغ هست اما در ارتباط با استراتژی های مالی در صورتی که از بازدهی استراتژی مالیتون راضی هستید تغییرش ندید چرا که پیشنهادات مالی لزوما با بالاتر رفتن هزینه ها همراه هستن
سلام توضیحاتتون خیلی تکمیل بود ممنونم
اینکه بخوام در لینک اول قرار بگیرم و بدونم چه هزینه پرداخت میشه برای هر کلیک رو از کجا بفهمم؟
سلام خواهش میکنم و خوشحالیم که مفید واقع شده مطالبمون.
برای اینکه قیمت کلی واژه هاتون رو در بیارید میتونید از کیورد پلنر استفاده کنید تا هزینه هر کلیک رو بطور تقریبی برای شروع به دست بیارید و خود اکانت هم بعد از اینکه چند روز کار کنه اطلاعاتی رو در اختیار شما قرار میده که با توجه به اونها میتونید هزینه های تعیین شده تون رو تغییر بدید