فهرست عناوین
در این نوشته تلاش داریم تا شما را با چک لیست سئو، راه کارها و ابزارهای بهبود سئو بیشتر آشنا سازیم. امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید و کاربردی باشد. برای پشتیبانی ماهانه سئو میتوانید از این چک لیست استفاده کنید.
سئو چیست؟
همان طور که در مقالات قبل تر اشاره کردیم، سئو در مفهوم اشاره به عبارت بهینه سازی موتور جست و جو دارد. در واقع سئو کردن تلاشی است برای بهبود بخشیدن به رتبه و موقعیت سایت در موتورهای جست و جو و افزایش بازدید سایت است. برای اینکه سایت و محتوا از سطح سئو مطلوبی برخوردار باشند، میبایست نکات ریزی را رعایت نمود. علاوه بر این نکات استفاده از ابزارهایی شما را در بهبود سئو بسیار یاری خواهد نمود. یکی از راههای بهبود سئو سایت افزایش بازدید سایت میباشد. برای داشتن یک سایت پر ترافیک میبایست یک محتوای سئو شده داشته باشید. تا کاربر جذب محتوای ارائه شده شود و تبدیل به یک کاربر دائمی سایت گردد.
چک لیست سئو چیست؟
چک لیست سئو لیستی از تمامی اعمالی است که یک سئو کار میبایست به خاطر بسپارد. در این لیست ابزارهای مفیدی که میتواند برای تحقق هدفش به او یاری رساند نیز ذکر شده است. استفاده از مواردی که در چک لیست سئو عنوان شده است میتواند یک محتوای بهینه شده برای کاربر و موتورهای جست و جو به ارمغان آورد.
ابزارهای کاربردی در چک لیست سئو سایت
تعداد بیشماری افزونه و ابزار در دسترس سئو کاران قرار دارد که با استفاده از آنها میتوان به راحتی به یک نوشته و سایت سئو شده دست یافت. حال ما مهم ترینهای این ابزارها را برای شما آورده ایم. این موارد عبارت اند از:
افزونه ی Yoast SEO
افزونه ی یاست سئو یکی از محبوب ترین و کاربردی ترین افزونههای مورد استفاده در وردپرس میباشد. افزونه Yoast Seo قادر است تمامی نکاتی را که در زمینه ی سئو فراموش کردید به شما یادآور شود و به نوعی دستیار سئو شما شناخته میشود. این افزونه شما را در تهیه ی یک محتوای بهینه شده یاری میکند.
خود این ابزار شامل گزینههایی است که خود چک لیست کاملی از سئو میباشد. گزینههای ابزار یاست سئو:
- تکرار کلمه کلیدی در متن
- استفاده از کلمه کلیدی در عنوان
- تعریف توضیحات متا و استفاده کلمه کلیدی در آن
- استفاده از عکس در محتوا
- انتخاب متن جاگزین برای عکس ها
- تیتر بندی محتوا
- و…
نقش گوگل آنالیتیکس در چک لیست سئو
یکی دیگر از ابزارهای کاربردی در چک لیست سئو، گوگل آنالیتیکس میباشد. این ابزار قادر است برای شما میزان دقیق بازدید کاربران از سایت را به نمایش بگذارد. هم چنین توسط نمودارهایی روی محورهای عمودی و افقی مختصات به شما نشان میدهد که کدام یک از صفحات سایت شما در بین کاربران محبوبیت بیشتری دارد. گوگل آنالیتیکس این امکان را برای شما فراهم میآورد که زمان بازدید و مدت زمانی که کاربر برای مطالعه ی مطالب در سایت شما میماند چه مقدار است. یکی دیگر از کاربردهای این ابزار چک لیست سئو نشان دهنده ی سیر نزولی ویا صعودی سایت شما میباشد.
استفاده از گوگل وبمستر تولز( کنسول سرچ گوگل)
یکی از امکانات تحت وبی که گوگل برای استفاده و راحتی کار وبمستران طراحی کرده است، کنسول سرچ گوگل یا همان گوگل وبمستر تولز (google webmaster tools) میباشد. این ابزار تمامی جست و جوهای محبوب در گوگل را برای شما به نمایش در میآورد. همچنین قادر است کلمات کلیدی که سبب افزایش بازدید از سایت شما میشود را به نمایش بگذارد. گوگل وبمستر تولز که از مهم ترین ابزارهای چک لیست سئو به شمار میآید، شما را در آگاهی بخشی از مشکلات سایتتان یاری میکند. انجام این عمل سبب میشود که به سرعت از مسائل سایت خود مطلع شوید و درصدد رفع آنها گام بردارید.
گوگل وبمستر تولز راهنماییهایی جهت رفع سریعتر آن مشکلات برای شما ارائه میدهد. با استفاده از این روشها میتوان به سرعت مشکلات را رفع کرد و سئو سایت را تا حد مطلوب و رضایت بخش ارتقا داد. یکی دیگر از مزایای نصب این ابزار از چک لیست سئو، امکان بررسی سایت شما توسط تیمهایی از موتور جست و جوی گوگل فراهم میشود. سرانجام این عمل، دریافت اخطارها و تذکراتی جهت رفع مسائل و بهبود سئو از سمت تیمهای گوگل میباشد.
چک لیست سئو محتوای سایت
ابزارها و افزونههایی که در بالا به آنها اشاره شد، برای دستیابی به سئوی مطلوب سایت بسیار راه گشا هستند. حال به بررسی چک لیست سئو برای سئو کردن محتوا ی سایت میپردازیم. این موارد عبارت اند از:
استفاده از پیشنهادات گوگل برای انتخاب کلمه کلیدی
یکی از راههای پیدا کردن کلمات کلیدی محبوب و مورد توجه کاربران، استفاده از پیشنهادات گوگل است. برای این کار تنها کافی است که یک کلمه در قسمت سرچ گوگل وارد نمایید، سپس موتور جست و جوی گوگل به صورت خودکار پیشنهاداتی به شما ارائه میدهد. این پیشنهادات حاکی از این امر اند که کدام عبارات در بین کاربران محبوبیت و کاربرد بیشتری دارند. در نتیجه با قرار دادن این عبارت به عنوان کلمه ی کلیدی میتوان سئوی محتوای سایت خود را تا حد مطلوبی ارتقا بخشید.
روش دیگری که میتوانید برای انتخاب کلمه ی کلیدی از آن استفاده کنید، به کارگیری ابزارgoogle keyword planer میباشد. این ابزار میتواند درصد محبوبیت کلمه ی کلیدی مدنظر شما را به نمایش بگذارد.
قرار دادن کلمات کلیدی در URL
یکی دیگر از مواردی که رعایت آن در چک لیست سئو آمده است، قرار دادن کلمه ی کلیدی محتوا در آدرس صفحه میباشد. انجام این عمل پیدا کردن محتوا توسط موتور جست و جو را راحت تر میکند. سعی کنید در آدرس صفحه از معادل انگلیسی کلمات کلیدی کمک بگیرید. شما میبایست بین هر کدام از این عبارت مورد نظر خط فاصله قرار دهید. سعی نمایید که تا حد امکان URL کوتاه تری داشته باشید. چراکه آمارهای گوگل حاکی از این امر اند که هرچه آدرس صفحه کوتاه تر باشد، رتبه و رنک سایت در گوگل بهتر است.
استفاده از کلمات کلیدی در تیتر بندی ها
هر نوشته بسته به تعداد کلماتی که دارد، میبایست با تیترها و عناوین مناسب و مرتبط دسته بندی شوند. بهتر است در نوشتن این تیترها از کلمات کلیدی حتما استفاده نمایید. چرا که استفاده از کلمات کلیدی در تیترهای H1,H2,H3 و …. در بهتر دیده شدن متن کمک میکند. سعی کنید عناوین مهم تر در تیترهای ابتدایی تر قرار گیرند. متنی که در زیر هر یک از تیترها قرار میگیرند، بهتر است از دو سه پاراگراف بیشتر نشوند.
بهینه سازی تصاویر سایت
هر نوشته و محتوایی برای اینکه جذاب تر باشد و بهتر دیده شود، نیاز به چندین عکس و تصویر دارد. این تصاویر میبایست با انجام اعمالی بهینه شوند. در غیر این صورت کمکی به سئوی محتوای شما نمی کنند. یکی از مواردی که در چک لیست سئو آمده است، استفاده از عکسهای با کیفیت و در عین حال کم حجم میباشد. برای تحقق این امر میتوانید از سایتها و ابزارهای بهینه سازی عکس و تصویر استفاده نمایید. یکی دیگر از مواردی که برای بهینه کردن تصاویر انجام آن الزامی است؛ نوشتن متنی در کادر مخصوص به “متن جایگزین تصویر” میباشد. انجام این عمل سبب میشود که موتور جست و جوی گوگل از محتوای عکس شما اطلاع یابد. همچنین در صورتی که سایت دیر لود شود این نوشتهها مفهوم عکس را به مخاطب القا میکنند.
———————-
- سئو وب سایت به چه عواملی بستگی دارد؟
- مهم ترین پارامترها برای افزایش سئو سایت کدام است؟
- با رعایت چه مواردی میتوان رتبه سایت را بهبود بخشید؟
هدف از ارائه ی این مقاله بحث پیرامون اصول و استاندارهای سئو و هم چنین فاکتورهای سئو سایت میباشد. امید است با مطالعه این مقاله پاسخ سوالات خود را در رابطه با بهبود سئو سایت بدست آورید.
اهمیت شاخصها و معیارهای سئو سایت
یکی از مولفههایی که سبب میشود سایتها از لحاظ جایگاه و رتبه دسته بندی شوند، میزان رعایت استانداردهای سئو میباشد. هر چه یک سایت به استانداردهای تعریف شده از نظر گوگل نزدیک تر باشد، معتبر تر شناخته میشود و در پیشنهادات اولیه ی گوگل برای مخاطبان به نمایش در میآید. رعایت اصول سئو علاوه بر بهبود رنکینگ سایت سبب افزایش بازدید سایت شما خواهد شد. این امر به این معناست که رسیدن به اهداف بازاریابی تحت وب در گرو رعایت فاکتورهای سئو است.
فاکتورهای مهم سئو
گوگل هر چند سال یک بار فاکتورهای سئو سایت را که برایش با اهمیت است ارائه میدهد. اغلب این فاکتورها از زمانهای گذشته ثابت بوده اند. برخی دیگر نیز با گذشت زمان به این لیست بلند و بالا اضافه شده اند. در ادامه به تشریح و توضیح تعداد زیادی از این فاکتورها خواهیم پرداخت. این موارد عبارت اند از:
1.اعتبار دامنه
یکی از اصلی ترین فاکتورهای سئو و بهینه سازی سایت قدمت و اعتبار دامنه سایت است. هر چه مدت زمان بیشتری از عمر دامین گذشته باشد، اعتبار و جایگاه سایت بالاتر رفته و از نظر گوگل سایت معتبر شناخته خواهد شد. البته این موضوع بدین معنی نیست که وب سایتهای تازه تاسیس نمی توانند به جایگاههای بالای گوگل دست پیدا کنند. سن و اعتبار دامنه تنها یکی از پارامترهای اصلی سئو است.
2.انتخاب کلمات کلیدی مناسب
از دیگر مولفههایی که رعایت آن سبب بهبود سئو سایت میشود، به کار گیری کلمات کلیدی درست و پر مخاطب آن هم در جایگاه مناسب خود است. استفاده از کلماتی که از دید کاربران بیشتر مورد پسند اند و بیشتر در موتور جست و جو سرچ میشوند، باعث میشود که احتمال دیده شدن صفحات سایت افزایش یابد. برای انتخاب درست واژهها و کلمات پر بازدید سایت goole keyword planer ، الکسا و مواردی از این دست کمک بسیاری به شما خواهد کرد. برای تعیین کلمات کلیدی مناسب لازم است تا حتما از یک استراتژی تولید محتوی درست برای پیش برد هدفهای خود استفاده کنید.
3.سرعت لود شدن مطالب سایت
هر چه مدت زمان بارگذاری اولیه و کامل سایت کوتاه تر باشد، سایت از نظر گوگل، فاکتورهای اساس سئو و بهینه سازی را رعایت کرده است؛ در نتیجه آن سایت از اعتبار بیشتری برخوردار است. اغلب وب سایتهایی که مدت زمان لود شدن شان زیاد است به خاطر عدم بهینه سازی عکسهای سایت است. با کم حجم کردن عکسها میتوان تا حد زیادی سرعت سایت را افزایش داد.
برای چک کردن میزان سرعت سایت خود میتوانید از سایت GTmetrix استفاده نمایید. در این ابزار نواری وجود دارد که با وارد کردن آدرس سایت در قسمت سرچ سرعت سایت به همراه چند مولفه ی دیگر برای شما به نمایش در میآید. هم چنین این سایت میتواند خطاها و اشکالات سایت شما را گوشزد نماید. با رفع این خطاها میشود تا حد زیادی رنکینگ سایت در گوگل را ارتقا بخشید.
4.رسپانسیو کردن سایت
رسپانسیو کردن سایت به این معناست که سایت در دستگاههای مختلف به خوبی به نمایش در آمده و کاربر دچار مشکل نشود. زمانی که کاربر با گوشی هوشمند که صفحه بزرگی ندارد وارد وب سایت میشود، اندازه نمایش آیکونها متفاوت با زمانی است که همان کاربر با لپ تاپ و یا تبلت وارد سایت میشود. این مورد تا جایی اهمیت پیدا میکند که گوگل به صورت کلی فعالیت موتور جست و جوی خود را به دو بخش موبایل و کامپیوتر تقسیم بندی کرده. حال اگر شما مد نظر داشته باشید که سرعت وب سایت را از گوگل بپرسید گوگل از شما خواهد پرسید که سرعت وب سایت خودتان را برای موبایل میخواهید یا برای کامپیوتر؟!!!
5.ارائه محتوای چند رسانه ای
یکی از اصلی ترین فاکتورهای سئو سایت، استفاده از محتوای چند رسانه ای در مقالات سایت است. اغلب کاربران ارتباط بیشتری با ویدئو اینفوگرافیک و عکس بر قرار میکنند. طبق آمار گفته میشود که حدود 60 درصد از کاربران علاقه مند به مشاهده محتوای ویدئویی و یادگیری از طریق دیدن نمایش اند. هر نوع کسب و کاری بسته به جنس حوزه ی فعالیت خود میتواند از انواع محتوای گرافیکی و ویدئویی از جمله موشن گرافی استفاده نماید. آمارها نشان میدهند که 68 درصد از مخاطبان ویدئوها علاقه مند به دیدن موشن گرافیک اند.
6.لینک سازی داخلی و خارجی
لینک بیلدینگ که شامل دو دسته بندی خارجی و داخلی است، تاثیر بسیار زیادی در سئو شدن سایت دارد. در لینک بیلدینگ میبایست دقت کرد که لینک گرفتن از هر سایتی نمی تواند شما را به هدف تان برساند. به طور مثال برخی از سایتها هستند که رتبه ی پایین تری از سایت شما دارند. لینک گرفتن از این سایتها آسیب زننده است. اگر میخواهید لینک بیلدینگ از نوع خارجی را انجام دهید میبایست دقت کرد که به سایتهای رقبای خود هرگز پیوند ایجاد نکنید.
توصیه میشود در لینک دهی داخلی به دو مقاله مختلف با انکر تکست یکسانی لینک ندهید. چرا که با این کار این دو مقاله با هم به رقابت خواهد پرداخت و این به نفع سایت شما نیست. در کل موضوع لینک دهی داخلی و خارجی موضوعی بسیار مفصل و پیچیده بوده که در مقالات سایت میتوانید در رابطه با آنها بیشتر اطلاعات کسب کنید.
7.ساخت نقشه سایت – sitemap
نقشه سایت فایلی حاوی تمام لینکهای صفحات یک سایت است. نقشه سایت ایندکس شدن صفحات و کلیت سایت را برای موتور جست و جوی گوگل سرعت میبخشد. تا زمانی که صفحات سایت شما توسط خزندههای گوگل دیده نشود و شناسایی نگردد، به منزله ی این است که آن صفحه اصلا وجود ندارد. این امر به این معناست که تمامی تلاشهای شما جهت ارائه محتوا برای سایت خود بی فایده بوده است.
8.فعالیت در شبکههای اجتماعی
حضور فعال در شبکههای اجتماعی و ارائه محتوا متناسب با بستری که برای انتشار انتخاب کرده اید، در دیده شدن و سئو شدن سایت شما و در نتیجه سود آوری بیشتر کسب و کار شما موثر است. با قرار دادن لینک صفحات وب سایت خود در محتوای ارائه شده برای شبکههای اجتماعی میتوان لینک خارجی ایجاد کرد. این لینکها سیگنالهایی را برای گوگل ارسال میکنند. هر چه تعداد رفت و برگشتهای این سیگنالها بیشتر باشد، سایت معتبر تر شناخته میشود.
9.فعالسازی گواهی اس اس ال
گواهی اس اس ال در واقع یک پروتکل امنیتی است که وظیفه ی آن ایجاد امنیت در سایت میباشد. عمل این پروتکل امنیتی به این صورت است که به هنگام وارد کردن اطلاعات شخصی کاربر، این اطلاعات تبدیل به کدهایی میشوند که خوانش آن برای سارقان اطلاعات ممکن نباشد. سایتهایی که دارای گواهی اس اس ال هستند در ابتدای آدرس خود عبارت https را دارند. حتما گواهی ssl را برای وب سایت خود فعال کنید.
10.تعداد کامنتهای سایت
یکی دیگر از مواردی که نشان میدهد یک سایت ارزش واعتبار زیادی در بین مخاطبان دارد و فاکتورهای سئو را تا حد زیادی رعایت کرده است، وجود کامنتهای زیاد مخاطبان در زیر پست هاست. تعداد هر چه بیشتر این کامنتها و به اصطلاح بالا بودن میزان engagement سایت نشان دهنده ی پر بار بودن محتوای ارائه شده توسط وب سایت میباشد. در واقع میزان تعامل کاربران با وب سایت شماست که از اهمیت بالایی برخوردار است. هرچه کاربران با وب سایت شما بهتر و بیشتر ارتباط برقرار کنند اعتبار شما نزد گوگل افزایش پیدا خواهد کرد.
11.بهینه سازی تصاویر و استفاده از متن جایگزین تصاویر
توصیه میشود به هنگام بارگذاری عکسها و تصاویر در مقالات، کلمه ی کلیدی آن مقاله و یا عبارتی متناسب با متنی که قرار است برای آن عکس بگذارید انتخاب نمایید و در قسمت Alt tag و یا همان کادر مخصوص به متن جایگزین تصاویر قرار دهید. این کار باعث میشود گوگل محتوایی که عکس مربوط به آن است را سریع تر شناسایی نماید.