فهرست عناوین
- محتوا چیست؟
- استراتژی محتوا به چه معناست؟
- دلایل اهمیت استراتژی محتوا چیست؟
- استراتژیست محتوا چه وظایفی دارد؟
- تکنیکهای ساخت یک استراتژی محتوای موفق
- استراتژی محتوا چه تاثیری بر سئو و بازاریابی دارد؟
- نمونههای استراتژی محتوا
در مورد نحوه ساختن یک استراتژی تولید محتوا اطلاعات زیادی وجود دارد. این باعث میشود متوقف شوید و به فکر فرو بروید که؛ ” استراتژی محتوا دقیقاً چیست؟”
اگر این مطلب را میخوانید، احتمالاً قبلاً در کسب و کار خود با محتوا درگیر شده اید. اما قبل از خواندن این مطلب ، سعی کنید تعریف کنید که استراتژی محتوا چیست. به احتمال زیاد ، خواهید فهمید که درک این یک مفهوم سخت تر از آنچه در ابتدا به نظر میرسد است.
در این مقاله، ما منظور از کلمه “محتوا” را بررسی خواهیم کرد و از آن استفاده میکنیم تا بتوانیم به تعریف استراتژی محتوا برسیم. همچنین به تمامی سوالات فوق پاسخ خواهیم داد.
در حالی که رویکردهای مربوط به استراتژی محتوا و محتوا برای بازاریابان B2C و بازاریابان B2B متفاوت خواهد بود، درک اساسی از مقصود ما هنگام صحبت از استراتژی محتوا، صنعت محتوا است.
محتوا چیست؟
قبل از اینکه بدانیم که در واقع استراتژی محتوا چیست ، درک منظور ما هنگام گفتن “محتوا” اهمیت زیادی دارد.
“محتوا” کلمهایست که با مفاهیم مختلف برداشت میشود و به مطالب بیان شده در آن بستگی دارد. با این حال، این مضمون نیاز به تعریف خاصی ندارد و اکثر ما وقتی یک محتوا را میبینیم میتوانیم آن را تشخیص دهیم. بعنوان مثال، فیلم ها، پستهای تخصصی وبلاگی، یا ویدئوهای TikTok یا پستهای میم یا طنز همگی نوعی محتوا هستند.
به همین دلیل بهتر است که به مطالب از منظرهای مختلف فکر کنید. در حوزه بازاریابی دیجیتال، محتوا چهار عنصر اصلی را در بر میگیرد:
- اطلاعات : محتوای واقعی پیام شما چیست؟ این پیام میتواند واقعی، عملی ، سرگرم کننده، آموزنده یا ترکیبی از این سه باشد.
- زمینه : محتوا قرار است به شما و خواننده کمک کند چه اهدافی را دنبال کنید؟ مخاطبان و جامعه هدف این محتوا چه کسانی هستند؟ چرا منتشر میشود؟
- رسانه : در چه کانالی محتوا را منتشر میکنید و این رسانه چگونه بر پیام کلی تأثیر میگذارد؟
- فرم : نوع فرمت ارائه متن است یا گرافیک، صوتی، تصویری، تعاملی، واقعیت مجازی/ افزوده و غیره؟
محتوا اطلاعاتی است در یک زمینه خاص است و فرم آن توسط محیطی که از طریق آن منتقل میشود شکل گرفته است.
بسیاری از تعاریف مربوط به محتوا بیش از حد بر روی اطلاعات متمرکز هستند و بقیه عناصر را درنظر نمیگیرند. اطلاعات بدون هدف و دیگر عناصر فقط نویز هستند. اطلاعاتی که با فرم و رسانه ارائه نمی شوند، مخاطب را از دست میدهد. به عنوان مثال، شما میتوانید مراحل تعویض لاستیک را بنویسید، اما گنجاندن تصاویر باعث واضح تر شدن آن میشود.
به همین ترتیب، مطالبی که در یک قطعه محتوا گنجانده اید باید منعکس کننده رسانه و فرم باشد – شما یک راهنمای تخصصی برای یک موضوع پیچیده را در یک توییت منتشر نمی کنید. یا یک مطلب 2000 کلمهای که برای وب سایت تولید شده است نمی تواند محتوای خوبی برای انتشار در کانالهای تلگرام باشد. چرا که مخاطب این شبکهها اغلب کم حوصله تر از آن اند که مطلبی با این تعداد کلمه را دنبال کنند.
همچنین باید متن برای مخاطبی که جامعه ی هدف شماست قابل درک باشد. به عنوان مثال، در تاپ ادورت، جامعه هدف ما تیمهای محتوا، تیمهای سئوکار و دیجیتال مارکترها هستند. ما محتوایی درباره تصویرسازی و گرافیک منتشر نمی کنیم زیرا با نوع خدمات ما مطابقت ندارد. هر چیزی که درباره یک موضوع بیربط پست کنیم به سرعت مخاطبان ما را نا امید میکند. برای تولید “محتوای با کیفیت” باید این نکته را در نظر بگیرید.
امروزه محتوا در کسب و کارها به وسیلهای مهم و حیاتی برای جذب مشتری بالقوه بدون اتکا به تکنیکهای تبلیغاتی سنتی تبدیل شده است. محتوای دیجیتال به مشتریان بالقوه این امکان را میدهد تا به صورت ارگانیک و طبیعی شما را کشف و محصول/خدمات شما را انتخاب کنند. یک استراتژی محتوایی مناسب باعث میشود هنگامی که کاربران در جستجوی موضوعات و مفاهیمی مربوط به خدمات یا محصول شما باشند، شما را پیدا کنند، با اشتیاق درگیر محتوای شما شوند و با آن ارتباط برقرا کنند.
کانال فروش هنوز وجود دارد، اما نیرویی که افراد را جذب میکند، تنها جلسات فروش نیست. این محتوا است که به افراد کمک میکند چیز جدیدی یاد بگیرند، مشکلات خود را حل کنند، کار بهتری انجام دهند و در نهایت راه حل هایی پیدا کنند که به آنها در رسیدن به اهدافشان کمک کند.
محتوا وسیلهای برای نشان دادن تخصص و آگاهی شما درباره موضوعی است که مخاطب شما به آن اهمیت میدهد و باعث اعتماد سازی در آنها میشود. این اعتماد سازی باعث میشود تا درصورتی که مخاطب قصد خرید محصول یا خدمات مرتبط به شما را داشت، به شما بعنوان گزینه اول فکر کند.
ابزرگان حوزه دیجیتال بر این عقیده اند که محتوای یک سایت مهم ترین رکن و پایه اساسی یک وب سایت به شمار میآید. از همین رو متخصصان معتقد اند که باید بیشترین زمان و هزینه را روی تولید محتوا و بهینه کردن آن صرف کرد. مدیران سایت هر چه تمرکز بیشتری برای چیدن یک استراتژی تولید محتوا خوب بگذارند، به تبع نتیجه کارشان بهتر خواهد بود. اگر میخواهید محتوای شما در راستای تحقق اهداف تجاری عمل کند، باید به نوعی واقعاً به آن ارزشی اضافه کنید.
استراتژی محتوا چیست؟
وقتی فهمیدیم محتوا چیست، میتوانیم درک کنیم که داشتن یک استراتژی محتوا به چه معناست.
استراتژی محتوا روند مداوم ترجمه اهداف تجاری به طرحی است که از محتوا به عنوان وسیله اصلی دستیابی به این اهداف استفاده میکند.
هر جنبه دیگر از استراتژی محتوا از اینجا شروع میشود. تا زمانی که ایده روشنی از اهداف تجاری خود داشته باشید، نیازی به صحبت درباره حسابرسی محتوا، حاکمیت محتوا، برنامه محتوا، تولید محتوا، تقویم محتوایی و غیره نیست.
استراتژی محتوا راهنمای ایجاد، تحویل و اداره محتوای مفید و قابل استفاده است.
اگر استراتژی محتوای شما یک هدف را دنبال نمیکند، یک استراتژی محتوا نیست بلکه فقط محتوا است.
هنگامی که اهداف اصلی خود را تعیین کردید، با پرسیدن سوالات ساده و در عین حال حیاتی زیر از خود، میتوانید استراتژی محتوای خود را ، به عالی ترین کیفیت برسانید.
- می خواهیم محتوای ما در جهت دستیابی به اهداف تجاری خود به چه نتیجهای برسد؟
- KPI برای هر نوع محتوایی که منتشر میکنیم چیست؟
- مخاطب هدف ما برای انواع مختلف محتوایی که تولید خواهیم کرد چه کسانی هستند؟
- حسابرسی محتوای سایت ما در مورد محتوای موجود و خلاءهای محتوایی به ما چه میگوید؟
- چگونه منبع ایدههای محتوایی را تهیه خواهیم کرد؟ چگونه اطمینان حاصل خواهیم کرد که آنها با صدای برند ما، اهداف و مخاطبان ما همسو هستند؟
- در کدام قالبهای محتوایی بهتر عمل میکنیم؟ شاید تیم محتوای شما بتواند یک پست وبلاگ عالی را تهیه کند اما مهارت ایجاد فیلمهای با کیفیت بالا را ندارد. در این صورت، میتوانید بفهمید که در کدام زمینه برجسته و موفق تر عمل میکنید.
- چگونه اطمینان خواهیم داشت که به جای اتکا به درخواستهای موقت برای محتوا (ad hoc requests)، از یک استراتژی و حاکمیت مستند برخوردار هستیم؟
ad hoc requests : این واژه برای کارهایی استفاده میشود که بدون برنامه ریزی قبلی برای هدفی خاص و فوری شکل گرفته است. درخواستهای میان پروژهای و موقت میتواند از طریق گزارشهای غیرمنتظره ، به روزرسانیهای پروژه و محصولات ، بررسیهای لحظه آخری ، ایمیلهای سریع و … ارائه شود. به عبارت دیگر ، این واژه به مواردی اطلاق میشود که خاص ، غیر تعمیم پذیر و قابل تکرار نیستند.
- چگونه محتوا را توزیع خواهیم کرد؟ چگونه میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که ایمیل، ارتباطات تأثیرگذار و استراتژی محتوای رسانههای اجتماعی از در جهت بازاریابی محتوایی به درستی استفاده میشوند؟
هر استراتژی بازاریابی محتوا باید با استراتژی تجاری گسترده تر، اهداف بازاریابی و تجاری شما همسو باشد و به این منظور، شما میبایست یک نقشه راه تهیه کنید.
استراتژیستهای محتوا چه کاری انجام میدهند؟
نقش استراتژیست محتوا تهیه نقشه راه برای چگونگی کمک محتوا به دستیابی به اهداف تجاری تعریف شده است.
به عنوان یک استراتژیست محتوا، مسئولیت شناختن اهداف تجاری بزرگتر و دلیل انتخاب آنها برعهده شماست. داشتن یک محتوای مناسب برای هدف اشتباه، نتایج مطلوبی را به همراه نخواهد داشت.
استراتژیست محتوا آن دسته از علائق تجاری را که از طریق محتوا برآورده میشوند شناسایی کرده و طرحی را برای ایجاد و توزیع چنین محتواهایی ارائه میدهد. ویژگیهای این نقش به منافع تجاری و استراتژی پیشنهادی بستگی دارد.
استراتژی محتوا در چه زمینه هایی موثر است؟
استراتژی محتوا برای سئو
یکی از مهم ترین عواملی که سبب بهبود رتبه سایت و صفحات میشود، تولید محتوای بهینه است. زمانی که محتوای ارائه شده در یک سایت همان چیزی باشد که مخاطب انتظار دارد، نرخ پرش کاربر از سایت کم میشود و هم چنین تعداد بیشتری از مراجعه کنندگان به مشتری تبدیل میشوند. به عبارت دیگر با تولید محتوای بهنیه نرخ تبدیل سایت یا همان ROI بالا میرود. این امر بدین معناست که با استفاده از استراتژی تولید محتوا توانسته اید به اهداف بازاریابی خود تا حد امکان جامه ی عمل بپوشانید.
استراتژی محتوا و سئو معمولاً دو عضو جدا نشدنی در راستای تحقق اهداف تجاری هستند. بیشتر مشاغلی که ما در تاپ ادورت با آنها کار میکنیم به دنبال افزایش ترافیک ارگانیک و جذب مشتری از طریق محتوا هستند.
بنابراین چگونه یک استراتژی محتوا میتواند به سئوی وبسایت شما کمک کند؟
با گذشت سالها، محتوا به مهمترین قسمت هر استراتژی سئو تبدیل شده است. البته، مسائل فنی و به دست آوردن لینک هنوز هم بخش بزرگی از این پازل هستند.
اما همانطور که موتورهای جستجو (بیایید واقع بین باشیم، ما در اینجا بیشتر در مورد Google صحبت میکنیم) در حال پیشرفت هستند، بر ارائه محتوای با کیفیت به کاربران که هدف جستجوی آنها را تأمین کند، تأکید بیشتری دارند.
به همین دلیل دامنههای معتبر میتوانند حتی با محتوای کم طرفدار در صفحه نتایج جستجو نیز رتبه خوبی داشته باشند. همچنین به همین دلیل دامنههای کوچک میتوانند با خوشههای محتوایی معتبر که از نظر رقابتی رتبه بالایی دارند ، بالاتر از وزن و اعتبار خود قرار بگیرند.
خوشه محتوایی یا خوشه موضوعی، روشی برای سازماندهی محتوا در وب سایت به دستههای موضوعی مرتبط است.
خوشه بندی با ایجاد یک صفحه “ستون (pillar)” برای موضوع اصلی همراه با چندین صفحه محتوای مربوط به آن موضوع انجام میشود. صفحه ستون باید به صفحات خوشه پیوند یابد. به همین ترتیب، صفحات خوشه نیز باید به ستون بازگردند. یک خوشه محتوا باید یک موضوع اصلی را در تمام مراحل پیمایش خریدار/ کاربر پوشش دهد.
همانطور که نمودار زیر نشان میدهد، خوشه بندی محتوایی از بالا شروع میشود و آگاهی نسبت به کسب و کار شما را از طریق محتوایی که به کاربران در پاسخ به سوال یا حل مشکلی کمک میکند، بالا میبرد.
همانطور که کاربران شروع به شناسایی محصول/خدمات شما به عنوان یک راه حل ممکن میکنند، محتوایی نیاز خواهند داشت که به آنها کمک کند به پاسخ سوالات خود را پیدا کنند و بهترین تصمیم را برای خرید نهایی بگیرند.
اما قیف فروش خطی نیست. همه در جستجوی راه حل نیستند. برخی از افراد از قبل نسبت به راه حلهای موجود آگاه هستند فقط میخواهند درباره راه حل شما بیشتر بدانند. برخی دیگر از کاربران نیز ممکن است کوچکترین سرنخی درباره راه حل موردنیاز خود نداشته و فقط در جستجوی پاسخ مسئله یا سوالی باشند. بنابراین شما باید کل مسیر حضور کاربر را پوشش دهید. بعبارت دیگر برای هر کسی وارد سایت شما شود، فارغ ار هر جایگاهی که در قیف فروش شما دارد، باید مرحله بعد واضحی تعریف شده باشد.
استراتژی محتوای پشتیبانی مشتری
نقش محتوا در تحقق اهداف SEO بزرگترین سهم را به خود اختصاص میدهد ، اما مرحله “پس از خرید” را نادیده نگیرید. تهیه محتوای مفید برای کاربرانی که به مشتری تبدیل شده اند نیز به همان اندازه ضروری است.
محتوای پس از خرید ممکن است پر زرق و برق نباشد و باعث جذب ترافیک و اشتراکهای اجتماعی نشود. اما یکی از بهترین راهها برای حل مشکل بسیاری از درخواستهای پشتیبانی مشتری است. یک استراتژی پشتیبانی مشتری، زمانی موفقیت آمیز و محسوب میشود که تیکتهای نیاز به پشتیبانی را کاهش دهد.
داشتن یک مجموعه قوی از محتوای پشتیبانی میتواند نیاز به استخدام نیروی اضافی را کاهش دهد. همچنین به تیمهای پشتیبانی شما این امکان را میدهد تا توجه خود را بر مشتریان خاص و با ارزش و مسائل مهمتری متمرکز کنید که محتوا به تنهایی قادر به حل آنها نیست.
محتوا میتواند ابزاری موثر برای آگاه سازی، آموزش و پرورش مشتریان باشد.
اگر متوجه شدید که وقت تیمهای پشتیبانی شما با پاسخ دادن به یک سری سوالات و مسائل تکراری پر شده است، در تقویم محتوایی خود فضایی برای تولید محتوایی ایجاد کنید که به این سوالات پاسخ دهد و به مشتریان شما کمک کند یاد بگیرند چگونه خودشان از محصول شما استفاده کنند.
استراتژی محتوای قابلیت فروش
محتوای قابلیت فروش، محتوایی است که یک تیم فروش میتواند برای آموزش چشم اندازها و کمک به آنها در ایجاد زمینهای برای خرید محصول یا خدمات شما استفاده کند.
استراتژی محتوای شما در این بخش باید سوالات و اعتراضاتی را که تیم فروش شما با آنها مواجه میشود، در نظر بگیرد.
به عنوان مثال، یکی از رایج ترین سوالاتی که کاربران از تیم فروش ما میپرسند این است که قیمت هر کلمه برای تبلیغات گوگل ادز چقدر است. به همین دلیل ما محتواهایی را تولید کردیم کردیم که بتوانند به این سوال پاسخ دهند:
- چگونه از کیورد پلنر استفاده کنیم؟
- گوگل چطور به صورت مزایدهای برای کلمات قیمت تایین میکند؟
تیم فروش ما میتواند این موارد را به افرادی که احتمالا میخواهند مطمئن شوند قیمت گذاری کلمات توسط مجموعه ما به درستی انجام میشود، ارائه میدهند.
نمونه استراتژی محتوا
مثال استراتژی محتوا برای سئو
بعنوان یک مثال، ISSA (ارائه دهنده گواهینامه مربی شخصی تناسب اندام و متخصص تغذیه) از یک استراتژی موفقیت آمیز برای خوشه بندی محتوا برخوردار است. این کمپانی، محتوایی تولید کرده است که هر گونه سوال احتمالی کاربری که در مورد صدور گواهینامه مربی شخصی تحقیق میکند، پیش بینی کرده و به آن پاسخ میدهد در اینجا چند بخش از مطالب خوشههای آنها آورده شده است که نشان میدهد آنها چقدر موضوع را پوشش داده اند.
آگاهی (Awareness)
چگونه یک مربی شخصی معتبر شوید
چگونه میتوان یک کار آموزش شخصی راه اندازی کرد _ راهنمای سریع
توجه (Consideration)
مربیان شخصی چقدر درآمد دارند؟
آیا میتوانید آموزش شخصی را بدون گواهینامه معتبر انجام دهید؟
خرید (Purchase)
مربی شخصی معتبر – برنامه راهنمای مطالعه شخصی
مربی شخصی معتبر – برنامه پیگیری سریع
این فقط یک بند انگشت از میزان محتوایی است که ISSA در مورد این موضوع تولید کرده است. در ISSA به دلیل وجود یک استراتژی پیوند داخلی قوی همراه با همه این مطالب، کاربران به راحتی میتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آورند و گام بعدی را به روشنی بردارند. پیشرفت سئویی و رشد ترافیکی ارگانیک این مجموعه ثابت بوده و حتی در یک فضای کاملاً رقابتی صعود نیز میکند.
مثال استراتژی محتوای پشتیبانی مشتری
کمپانی Sass Aircall علاوه بر داشتن وبلاگی با VoIP ، تکنیک و روشهای مفید فروش، دارای یک کتابخانه محتوایی قوی و دانش بنیان است که مشتریان میتوانند با استفاده از آن به جستجوی پاسخ سوالات خاص در مورد نرم افزار و سیستمهای تلفنی بپردازند.
چرا داشتن یک استراتژی محتوا مهم است؟
پاسخ کوتاه به این سوال این است که شما بدون استراتژی محتوا، بدون جهت درست، فقط هرگونه موضوع جدیدی که وارد میدان دید شما شود دنبال میکنید.
واقعیت این است که چرخه حیات محتوا باید از جایی شروع شود. به نمودار زیر دقت کنید:
این نموار، چرخه استراتژی محتوا و نحوه اجرای آن را نشان میدهد. استراتژی منجر به اجرا میشود، اجرا در نهایت به یک سری نتایج میانجامد که به صورت مداوم بر استراتژی شما تاثیر میگذارد.
بدون دانستن اینکه میخواهید چه کاری انجام دهید، نمی توانید این روند را شروع کنید. همانطور که در چرخه حیات محتوا پیش میروید، خواهید فهمید که چه نوعی از محتوا بیشتر مورد پسند مخاطبان شماست.
با ورود به این چرخه به تدریج روش هایی برای بهینه سازی گردش کار خود پیدا خواهید کرد. درباره محتوای خود از مشتریان ، چشم اندازها ، شرکا و عموم بازخورد دریافت خواهید کرد که میتواند به شما در اصلاح استراتژی کلی کمک کند.
همین تداوم و پیوستگی است که استراتژی محتوا را چالش برانگیز و سرگرم کننده میسازد. تدوین استراتژی محتوا چیزی نیست که بخواهید یک بار در سال یا یک بار در سه ماه انجام دهید. شما باید دائماً در حال انطباق نتایج حاصل ، یافتن موضوعات جدید و درنهایت اصلاح استراتژی خود باشید.
در صورت عدم وجود استراتژی کاملاً مشخص، محتوای تصادفی را هر از گاهی منتشر میکنید. از این بدتر، ممکن است محتوای خود را در زمانی ارسال کنید که مخاطبان شما کمترین فعالیت را داشته باشند.
تنها راه برای جلوگیری از چنین شرایطی ترسیم یک استراتژی محتوایی دقیق و درست است که مزایای فراوانی دارد از جمله:
-
- حفظ ثبات در ایجاد و توزیع محتوا
- اطمینان از اینکه هر محتوا حداکثر میزان تاثیر گذاری را خواهد داشت.
- ساده سازی تلاش برای بازاریابی محتوا برای متمرکز ماندن همیشگی آنها بر اهداف شما
- شناسایی موضوعات، مضامین و ایدههای محتوایی که مورد توجه مخاطبان هدف شما قرار میگیرند
- انتخاب کانالهای توزیع مناسب برای رسیدن به مخاطب مورد نظر خود
- همسو و هماهنگ نگه داشتن تمام اعضای تیم محتوا
- اطمینان از داشتن مخزنی از داراییهای محتوایی با کیفیت بالا در هر برهه از زمان
تکنیکهای ساخت یک استراتژی محتوای موفق
وقت آن است که چند تکنیک مفید را برای کمک به شما در ساختن یک استراتژی قوی و موثر برای تولید محتوا شرح دهیم.
انتخاب موضوع برای تولید محتوا
درباره چه چیزی باید بنویسید؟
شما میخواهید با نوشتن در مورد یک چیز شناخته شوید – و در زمینه کاری خود متخصص جلوه کنید. اگر تمرکز خود را از دست بدهید، مخاطبان خود را از دست خواهید داد. باید این حقیقت را بپذیرید که ایجاد محتوا به زمان نیاز دارد، بنابراین برای تدوین استراتژی محتوای خود باید زمان کافی بگذارید.
سازگاری همه چیز است. هم شما و هم خوانندگان – بعد از مدتی – به طور غریزی توقع دارید پستهای شما درباره “X” باشد که ارزش خواندن را دارد. البته، شما باید روشهای خلاقانه و غیر منتظرهای را برای کاوش درباره موضوع موردنظر نیز پیدا کنید.
چگونه یک استراتژی بازاریابی محتوا ایجاد کنیم؟
-
هدف خود را مشخص کنید.
هدف شما از تهیه یک برنامه بازاریابی محتوا چیست؟ چرا میخواهید محتوا تولید کنید و یک برنامه بازاریابی محتوا ایجاد کنید؟ قبل از شروع برنامه ریزی، اهداف خود را بشناسید تا در تعیین بهترین گزینه برای استراتژی خود مسیر را راحت تر طی کنید.
یکی از مهم ترین نکاتی که در چیدن استراتژی تولید محتوا در اینستاگرام و دیگر فضاهای آنلاین بسیار با اهمیت است، تعیین هدف میباشد. در تعیین هدف میبایست بسیار دقت به خرج داد. این کار نیازمند صرف زمان زیادی است. در سایتهای معتبر اغلب تیم تولید محتوا، مدیریت سایت و تیم تدوین کننده ی استراتژی با هم فکری هم و طی جلسات متعدد به جمع بندی اهداف میرسند. اگر اهداف به روشنی مشخص شده باشند و هم چنین هم سو با رفع نیاز مشتری باشند، کاربر با ورود به صفحه ی سایت شما علاوه بر اینکه مدت زمان زیادی در سایت شما خواهد ماند، ممکن است مطالب را با دوستان و آشنایان خود نیز به اشتراک بگذارد.
-
انجام تحقیقات پرسونای مشتری
برای تهیه یک برنامه موفق، باید مخاطبان محتوای خود را به روشنی مشخص کنید – این مورد، به عنوان پرسونای خریدار هم شناخته میشود.
پرسونای مشتری به ویژه برای کسانی که شروع به کار میکنند یا تازه وارد حوزه بازاریابی میشوند بسیار مهم است. با شناختن مخاطبان هدف خود، میتوانید محتوای مرتبط و ارزشمندتری تولید کنید که آنها برای خواندن آن مشتاق باشند.
اگر یک بازاریاب باتجربه باشید، ممکن است هدف شما تغییر کرده باشد. آیا میخواهید گروه جدیدی از افراد را هدف قرار دهید یا بازار هدف فعلی خود را گسترش دهید؟ آیا میخواهید همان مخاطب را حفظ کنید؟ بازدید مجدد از پارامترهای مخاطبان خود با انجام تحقیقات هر ساله درباره بازار برای رشد مخاطبان بسیار مهم است.
پرسونای مخاطب چیست؟
همان طور که در بالا اشاره کردیم یکی از مهم ترین اجزای استراتژی تولید محتوا پرسونای مخاطب میباشد. پرسونا در واقع به معنای نقاب است. همه ی انسانها در محیطهای مختلف دارای نقابهای مختلف اند و رفتارهای متفاوتی از خود بروز میدهند. انسانها بسته به نوع و شرایط موجود در هر موقعیت ترجیح میدهند که چگونه رفتار کنند. به این نقاب ها، ویژگیهای رفتای، الگوهای رفتاری و باورهای ذهنی مختلف پرسونای مخاطب گفته میشود.
برای تدوین یک استراتژی تولید محتوا مطلوب حتما میبایست پرسونای مخاطب آن کسب و کار را به خوبی بشناسید. نویسنده ی محتوا میبایست اشراف کامل به علایق و سبک نوشتاری مورد پسند مخاطب خود داشته باشد. شناختن پرسونای مخاطب خود باعث میشود محتوا را به گونهای بنویسید که هر چه بیشتر مخاطب را به خود جذب کرده و تاثیر پذیری او از محتوای ارائه شده را بیشتر سازید. به طور مثال اگر حوزه ی فعالیت شما در زمینه ی کودک و نوجوان است سعی کنید با لحنی دوستانه، صمیمی و به دور از اصطلاحات سخت صحبت کنید. اما اگر در زمینه ی محصولات پزشکی فعال هستید و با پزشکان و متخصصان در ارتباط اید لحن نوشته شما نیز میبایست رسمی و تخصصی باشد.
-
برندینگ
یکی دیگر از اصول اساسی که برای تدوین استراتژی تولید محتوا میبایست به آن توجه کرد بحث برندینگ و شخصیت برند مورد نظر میباشد. هر برندی در ذهن مخاطب خود با یک قالب خاص و شکل خاصی نقش بسته است. زمانی که اسم آن برند به زبان میآید، ویژگیهای آن محصول میبایست به ذهن مخاطب متبادر شود. اگر چنین اتفاقی رخ دهد به این معناست که برندیگ به بهترین نحو به هدف خود رسیده است و محصول تاثیر خود را بر مخاطب گذاشته است.
توجه به نوع برند و میزان محبوبیت آن در تدوین استراتژی تولید محتوا موثر است و میبایست به آن بسیار توجه کرد. توصیه میشود محتوای تولید شده توسط شما باید درجهای از استاندارد را داشته باشد. در غیر این صورت محتوا میتواند از میزان کیفیت برند شما بکاهد. به طور مثال مخاطب هرگز دوست ندارد شعارهای ضد محیط زیست، نژاد پرستانه و … را از زبان برند محبوبش بشنود. پس بهتر است قبل از ارائه محتوای خود در فضای مجازی با چند نفر از متخصصین حوزه تولید محتوا و مدیریت شبکههای اجتماعی مشورت کنید.
-
توجه به ترندهای روز در تولید محتوا
یکی از روش هایی که استراتژیستهای محتوا برای بالا بردن نرخ تعامل و افزایش بازدید سایت از آن استفاده میکنند، تولید محتوا پیرامون اتفاقات داغی است که اکثیریت جامعه در گیر آن اند. اما در این استراتژی توجه به این نکته ضروری است که نباید محتوایی تولید شود که مخاطب شما شوکه شود و انتظار خواندن چنین محتوای بی ربطی از شما را نداشته باشد.
استفاده از موضوعات ترند و به روز در امر تولید محتوا میتواند مثل یک تیغ دو لبه عمل کند. چرا که اگر بتوانید ارتباط خوبی بین مطالب ترند شده و محتوای سایت خود ایجاد کنید میتوانید نرخ بازدید از سایت خود را تا حد چشم گیری افزایش دهید. اما از سوی دیگر اگر نتوانید ارتباط صحیحی بین مطلب جدیدی که حول محور موضوعات ترند شده نوشته اید با محتواهای قبلی خود ایجاد کنید به سرعت مخاطب را از خود میرانید و او را نسبت به خود بی اعتماد میکنید.
گفتن این نکته نیز خالی از لطف نیست که بدانید 60 درصد از محتوا هایی که حول موضوعات ترند شده نوشته شده اند بازدیدی دو تا سه برابر بیشتر از حد انتظار خواهد داشت. در این نوع سبک داشتن کمی خلاقیت و ایده پردازی برای ایجاد ارتباط بین موضوعات بی ربط اغلب برای کاربر خوشایند به نظر میرسد.
-
محتوا را از نظر اعتبار بررسی کنید
بیشتر افراد کار خود را با ساخت وبلاگ آغاز میکنند، اما اگر میخواهید فعالیت خود را آغاز کرده و محتوای دیگری تولید کنید، در نظر بگیرید که قصد ساخت چه چیزی را دارید.
به عنوان مثال، اگر در طی یک سال گذشته پستهای هفتگی وبلاگی مینوشتید، ایجاد یک کتاب الکترونیکی که تمام پستهای وبلاگ شما را به یک راهنمای نهایی تبدیل میکند، یکی از راههای ارائه اطلاعات در قالب دیگری است.
اگر مدتی مشغول تجارت هستید، با بررسی محتوای خود، تلاشهای بازاریابی محتوا و نتایج حاصل از آن را در سال گذشته مرور کنید. مشخص کنید که چه کاری را میتوانید در سال آینده متفاوت انجام دهید و اهداف جدیدی تعیین کنیدو سپس اهداف تیم خود را با بقیه اهداف سازمان خود هماهنگ کنید.
منبع مقاله