تخفیف ویژه برای کاربران قدیمی تاپ ادورت فعال شد

خطای Coverage در وب مستر

  • انواع خطای Coverage در وب مستر چه خطاهایی هستند؟
  • چه زمانی خطای Coverage در کنسول وب مستر ایجاد می‌شود؟
  • راه حل برطرف کردن خطاهای Coverage در وب مستر تولز چیست؟
  • بازبینی مجدد صفحات از طرف گوگل به چه صورت بیان می‌گردد؟

خطای Coverage در وب مستر

در این قسمت از مجموعه آموزش کنسول گوگل وب مستر تولز ، به اشکالات coverage میرسیم. یكی از زبانه‌های فنی تر اما بسیار ارزشمندتر در كنسول جستجوی گوگل، زبانه‌ی Index>Coverage است. این بخش نشان می‌دهد كه چه تعداد صفحه از زمان آخرین به روزرسانی در شاخص گوگل قرار دارند و چه تعداد صفحه این طور نیستند. همچنین نشان می‌دهد که چه خطاها و هشدارهایی موجب دشواری شاخص‌گذاری گوگل می‌شوند.

ایمیل‌های خطایی که از طرف وب مستر برای شما ارسال می‌شود و غالبا با عنون ” New Index coverage issue detected for site site.com ” هستند. این ایمیل‌ها بیان می‌کنند که در نتیجه خزش ربات گوگل در وب سایت شما ، مشکلاتی رخ داده که گوگل به شما پیشنهاد داده است که این مشکلات را برطرف کنید. با ورود به وب مستر خود باید مشخص کنید که کدام بک از صفحات وب سایت شما دچار مشکل شده است. برای این موضوع وارد قسمت Index >>> Coverage بشوید.

 

خطای Coverage در وب مستر

در این بخش 4 مورد بسیار مهم نمایش داده شده است.

  • Error: لیست صفحاتی که دارای خطا هستند و ممکن است از نتایج گوگل حذف شوند.
  • Valid with warnings: صفحاتی که در نتایج گوگل نمایش داده می‌شوند ، مشکل حادی ندارند اما دارای مشکلاتی هستند که بهتر از هرچه سریعتر برطرف شود.
  • Valid: صفحاتی که بدون مشکل از طرف گوگل بررسی شده اند.
  • Excluded: صفحاتی که ریدایرکت شده و یا متاتگ نوایندکس دارند که بدین معناست که شما خزش گوگل را در این صفحات مجاز نمی دانید.

بهتر است این زبانه را به طور منظم بررسی كنید تا ببینید كدام خطاها و هشدارها در وب‌سایت شما رخ داده است. با این حال، وقتی گوگل خطاهای جدیدی را پیدا كرد، ممكن است اخطارهایی در این زمینه دریافت كنید. می‌توانید خطاهای ایجاد شده در زمان مثلاً عدم كاركرد صحیح، ریدایرکت جدید یا یافتن یك كد شكسته و یا صفحات خطا در تم وب سایت شما توسط گوگل، را پیدا كنید.

باكلیك بر روی پیوند، می‌توانید خطا را با جزئیات بیشتر تحلیل كنید تا متوجه شوید كه كدام URLهای خاص، تحت تأثیر قرار گرفته‌اند. وقتی خطا را رفع كردید می‌توانید را به عنوان ترمیم شده علامت بزنید تا مطمئن شوید كه گوگل بار دیگر URL را بررسی می‌كند:

خطای Coverage در وب مستر

 

ارورهای متداول در Coverage

در این قسمت شما با چندین ارور مختلف ممکن است که مواجه شوید. این خطاها عبارتند از:

خطاهای کد 5 – Server error (5xx)

وب سایت شما دارای خطاهایی با کد پنج از سمت سرور است.

  • ارور 500 Internal Server : بدترین نوع ارور که در آن مشخص نیست دقیقا خطا به چه علتی رخ داده. ممکن است مشکل از کد نویسی وب سایت شما ، سیستم کش و یا افزونه‌های وب سایت شما باشد. برای رفع این خطا باید تمام ارور‌های کد 5xx را برطرف کنید.
  • ارور 502 Bad Gateway: ارور سرورهای اینترنتی که خارج از کنترل شماست.
  • ارور 503 Service Unavailable: سرویس دهنده سیستم هاستینگ شما دچار مشکل شده ، شلوغ است و یا به علت تعمیرات یا به روزرسانی از دسترس خارج شده است.
  • ارور 504 Gateway Timeout: پاسخ از سمت سرور در زمان مناسبی ارسال نشده است که این مورد نیز از کنترل شما خارج است.

اگر چنانچه با اینگونه ارورها به تعداد دفعات زیادی مواجه شدید پیشنهاد میکنیم حتما شرکت هاستینگ خود را تغییر دهید.

خطاهای ریدایرکتی – Redirect error

زمانیکه این ارور را مشاهده کردید ممکن است که ریدایرکت شما طولانی بوده و لود نهایی زمان زیادی را طول کشیده باشد. یا اینکه ریدایرکت شما در یک loop یا چرخه بی انتها قرار گرفته باشد. البته در نظر داشته باشید که این مورد ممکن است به دلیل اختلال در سیستم هاستینگ شما نیز رخ داده باشد. که به صورت موقت است.

با استفاده از ابزار GTMetrix هم می‌توانید این ارورها را در صفحات وب سایت خود مشخص کنید.

بلاک شدن صفحات وب سایت شما – Submitted URL blocked by robots.txt

این خطا بدان معناست که شما در فایل robots.txt اجازه خزش به ربات گوگل را برای برخی صفحات بسته اید که این موضوع از دید گوگل خوشایند نخواهد بود. با کلیک بر روی test robots می‌توانید فایل روبوتس خود را بررسی کنید و از صحیح بودن آن اطمینان کسب کنید. البته گاها هم مشاهده شده که این خطا نامربوط بوده و پس از گذشت مدتی از کنسول گوگل شما حذف خواهد شد. چنانچه در این مسیر با مشکلی مواجه شدید حتما با کارشناسان مجموعه تاپ ادرت تماس بگیرید و از مشاوره رایگان تیم ما استفاده کنید.

ایندکس نکردن صفحات در نتایج جست و جو – Submitted URL marked noindex

این ارور زمانی رخ می‌دهد که شما در فایل robots.txt به گوگل بیان کرده اید که برخس صفحات را در صفحه نتایج گوگل نمایش ندهد. این مورد باید به دقت و با وسواس خاصی از طرف شما انتخاب گردد. حتما از مشاوره با یک کارشناس حرفه ای برای تنظیم فایل روبوتس (robots) خود استفاده کنید.

توجه داشته باشید که در وردپرس با استفاده از افزونه یاست می‌توان این کار را انجام داد و برخی صفحات را مشخص کرد که در صفحه نتایج گوگل نمایشی نداشته باشند. حتماااا توجه داشته باشید که چنین موردی برای صفحات تقریبا بی ارزش شما باید که تنظیم گردد و صفحات مهم به هیچ عنوان نباید از نتایج گوگل حذف شوند.

حتما توجه داشته باشید که صفحات Noindex را از قسمت نقشه سایت یا همان sitemap خود حذف کنید چراکه در غیر این صورت با ارور New Index coverage issue detected مواجه خواهید شد.

در صورت استفاده از افزونه ووکامرس (woocommerce) مربوط به فروشگاه وردپرس است، برخی صفحات مانند صفحه cart و صفحه checkout آن باید که noindex باشند. اگر چنانچه با ارور برای این صفحات مواجه شدید آن را نادیده بگیرید.

ارور 404 نرم – Submitted URL seems to be a Soft 404

بدان معناست که صفحه ی مذکور دارای محتوی بسیار ضعیفی است یا اصلا محتوی داخل آنها وجود ندارد و یا ممکن است مشکلات دیگری داشته باشید. توجه داشته باشید که این ارور با ارور 404 not found کاملا متفاوت است.

Submitted URL returns unauthorized request (401)

در صورت مشاهده این ارور که به ندرت اتفاق می‌افتد گوگل به شما می‌گوید که صفحه قابل بارگذاری نیست و مگر اینکه در ابتدا با یک شناسه کاربری و رمز عبور معتبر ، وارد سایت شوید (Login).

Submitted URL not found (404)

معروف ترین خطای سری خطاهای با کد 4 ، بدین معناست که آدرس url ذکر شده وجود ندارد که یعنی صفحه شما یا پیش نویس است و یا از لیست صفحات شما حذف شده است. همچنین ممکن است که آدرس ذکر شده دارای اشتباه تایپی در کاراکترهای url خود باشد.

Submitted URL has crawl issue

در صورت بروز این خطا یعنی ربات گوگل در نتیجه خزش در وب سایت شما با مشکلی مواجه شده که دلیل آن را نمی داند. پیشنهاد میکنیم با استفاده از ابزار url inspection این مشکل رو بررسی کنید.

بیان رفع اشکال به گوگل

بعد از برطرف کردن ارورهای ذکر شده باید مراحل زیر را برای اطلاع رسانی به گوگل به منظور رفع اشکال انجام دهید.

در ابتدا به این مسیر بروید :قسمت Index سرچ کنسول >> coverage

خطای Coverage در وب مستر
در ادامه به قسمت ارورهای رخ داده بروید و بر روی آنها کلیک کنید. در ادامه بر روی گزینه validate fix کلیک کنید. در ادامه گوگل ایمیلی با این محتوی برای شما ارسال میکنه We’re validating your fixes for Index coverage issues و بیان میکنه که بیان رفع اشکال از طرف شمارو گوگل دریافت کرده. البته با کلیک بر روی INSPECT URL می‌توانید یک بررسی LIVE از صفحه خود انجام دهید که پیشنهاد میکنیم حتما این کار را انجام دهید.

خطای Coverage در وب مستر

خطای Coverage در وب مستر

سخن آخر

خطای Coverage در وب مستر نکته بسیار مهمی است که نباید از کنار آن بدون توجه عبور کرد. چند نكته وجود دارد كه باید در زمان بررسی گزارش‌های پوشش همواره مدنظر داشته باشید:

  • اگر محتوای جدیدی می‌نویسید، صفحات شاخص شده‌ی شما باید یك عدد افزایشی ثابت باشند. این دو مورد را به شما می‌گوید: گوگل می‌تواند سایت شما را شاخص‌ كند و سایتتان را با افزودن محتوا، زنده نگه داشته‌اید.
  • مراقب افت‌های ناگهانی باشید! این یعنی گوگل در دسترسی به (تمام) سایت شما دچار مشكل شده است. چیزی ممكن است گوگل را مسدود كرده باشد، آیا txt تغییر یافته یا سرور از كار افتاده: باید به دنبال آن باشید!
  • افت‌ و خیزهای ناگهانی (و غیرمنتظره) در نمودار می‌توانند به این معنی باشند كه مشكلی در مورد محتوای مضاعف (مثل www و غیر www، معیارهای اشتباه و…)، به طور خودكار صفحاتی را ایجاد كرده یا حتی هك كرده است.

پیشنهاد ما این است كه این شرایط را از نزدیك بررسی كرده و خطاها را به سرعت رفع كنید چرا كه تعداد زیاد خطاها می‌توانند به معنی كیفیت پایین (نگهداری ضعیف) برای گوگل باشند.


دیدگاهتان را بنویسید