فهرست عناوین
- صفحه فرود یا همان لندینگ پیج (Landing Page) چیست؟
- معیارها و ملاک های یک لندینگ پیج خوب چه مواردی است؟
- برای یک صفحه فرود اصولی و خوب چه مواردی را باید در نظر گرفت؟
- انواع مختلف صفحه فرود (Landing Page) چه مواردی است؟
با مطالعه ی این مقاله نحوه طراحی صفحه فرود ، پارامترهای مهم برای طراحی صفحه فرود و اهمیت این صفحه اطلاعاتی را کسب نمایید.
صفحه فرود چیست؟
همیشه آن چه که در نگاه اول دیده می شود، ذهنیت فرد را نسبت به موضوع شکل می دهد. شخصی را تصور کنید که برای اولین بار با او دیدار دارید و هیچ اطلاعاتی را از او ندارید. روانشناسان می گویند فرد تنها 8 ثانیه مهلت دارد تا ذهنیت طرف مقابلش را آن طور که می خواهد شکل دهد. درست که قضاوت از روی ظاهر امری نا پسند است اما اکثر افراد به صورت نا خود آگاه این کار را انجام می دهند.
لندینگ پیج یا همان صفحه ی فرود نیز به نحوی پوشش و ظاهر یک وب سایت به شمار می آید. به هنگامی که کاربر برای اولین بار به سایت شما سر می زند، در واقع او به صفحه ی فرود سایت آمده است. این صفحه یک دید کلی و ذهنیت جامع در باره تمام سایت به او می دهد. هر چه این صفحه از جذابیت های بصری بالا تری برخور دار باشد، در بیننده احساس مثبتی نسبت به شما شکل می گیرد. صفحات فرود معمولا به این منظور طراحی می شوند که اطلاعاتی از قبیل: شماره کاربر، آدرس ایمیل و دیگر راه های ارتباطی مورد نیاز با کاربر را جمع آوری کنند.
در یک کلام : “صفحه فرود” یا همان “صفحه هدف” خط مقدم شما برای جذب مشتری است !
هدف از یک لندینگ پیج یا همان صفحه فرود فروش محصول یا خدمات (فروش بلیط ، کالا و یا ثبت درخواست برای دریافت خدمات) ، ایجاد سرنخ برای فروش از طریق دریافت ایمیل یا شماره تلفن و یا ایجاد رابطه با کاربران است.
آیا لندینگ پیج همان صفحه اول سایت است؟
صفحه ی فرود یا همان لندینگ پیج تفاوت های اساسی با صفحه ی اول سایت دارد. گاها افراد صفحه ی اول سایت را همان لندینگ پیج می خوانند. اکثر سایت ها در صفحه ی اولشان بخش های متنوعی از جمله: معرفی محصولات، دسته بندی خدمات، تبلیغات، اخبار مهم حوزه ی کسب و کارشان و …. ارائه می دهند. اما صفحه فرود صفحاتی هستند که هدفشان جذب و جلب توجه مخاطب به وب سایت است.
به هر صفحه ای که مخاطبان و کاربران شما در ابتدای ورود به وب سایت شما از آن صفحه وارد می شوند، صفحه فرود گفته می شود. در نتیجه یک وب سایت ممکن است تعداد خیلی زیادی صفحه فرود داشته باشد.
کاربران پس از مشاهده صفحه فرود یکی از سه کار زیر را انجام میدهند:
-
- محتوای صفحه را مرور میکنند و آن را میبندند.
- از طریق لینک هایی که در صفحه فرود شما وجود دارد، به بخش دیگری از سایت میروند. حتی اگر لینک های خروجی قرار داده باشید می توانند به سایر سایت ها و یا شبکه های اجتماعی نیز ورود کنند.
- یک اقدام (Action) دیگر (غیر از مشاهدهی سایر صفحات) انجام میدهند. مثل ثبت ایمیل در سایت ، دانلود فایل ، کامنت گذاری ، تماس با شماره تلفن و یا تکمیل فرم ثبت نام و یا خرید محصول یا خدمات شما.
اهمیت طراحی درست صفحه فرود چیست؟
بدون شک اولین گام رو به رو شدن شما با مشتری صفحه فرود شماست. اینکه شما در نگاه اول بتوانید کاربر را حداقل متقاعد کنید که ادامه صفحه فرود شما را مشاهده کنید نکته ایست که اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست. اگر شما نتوانید کاربر را به ادامه مسیر بکشانید ، با خارج شدن کاربر از وب سایت شما علاوه بر اینکه او را به عنوان یک مشتری از دست داده اید از دید گوگل نیز اعتبار شما کاهش یافته و جایگاه شما تنزل پیدا خواهد کرد.
ذکر یک نکته در اینجا حیاطی است و آن نکته این است که اصلا سعی در فریب کاربر نداشته باشید. شعارها و وعده های دروغین به کاربر ندهید چراکه شاید در کوتاه مدت ماندگاری و ورود کاربران به وب سایت شما را افزایش دهد اما در طولانی مدت علاوه بر اثر منفی بر روی برند شما تاثیر به شدت منفی رو روی جایگاه شما در نتایج جست و جو خواهد داشت.
انواع صفحات فرود
در این قسمت انواع مختلف از استراتژی های چیدمان صفحات فرود را بررسی خواهیم کرد.
1.صفحه فرود کلیکی – click through
یکی از این اهداف طراحان سایت ایجاد ارتباط نزدیک با مخاطب است. در صفحه فرود طراح با قرار دادن دکمه هایی برای کلیک بر روی آن ها مخاطب را وادار به برقراری ارتباط و ادامه ی فعالیت در سایت می کند. طراحان می توانند با طراحی درست و اصولی این دکمه ها ، مخاطب را به صفحات فروش محصولات هدایت کنند.
طراحی درست صفحه فرود در بالا بردن نرخ تبدیل و یا همان ROI بسیار موثر است؛ چرا که قادر اند با راهنمایی درست یک کاربر ساده را به مشتری تبدیل نمایند. به صفحات فرودی که به منظور بر قراری ارتباط با مشتری به صورتی که تنها بتوانند بر روی چندین گزینه کلیک کننده ، click- through می گویند.
معمولا اینگونه صفحات برای ایجاد اینگونه صفحات طراحی می شوند: صفحات تبلیغاتی ، ایجاد و معرفی لینک شبکه های اجتماعی ، لینک دانلود اپلیکیشن و به طور خلاصه صفحاتی که خیلی سریع کاربر را به مسیر دیگری هدایت کند.
2.جمع آوری اطلاعات از کاربر – Lead Generation
نوعی دیگر از لندینگ پیج ها هستند که به منظور جمع آوری اطلاعات از کاربر طراحی شده اند. در این صفحات فرم هایی وجود دارد که در آن اطلاعاتی هم چون: نام، نام خانوادگی و آدرس ایمیل از کاربر دریافت می شود. این اطلاعات برای بازاریابی ایمیلی و پیامکی بسیار کار آمد هستند و به نوعی lead محسوب می شوند. این نوع از لندینگ ها به منظور تحقق بخشیدن به اهداف متنوعی هم چون: ثبت نام در یک سمینار، ثبت نام در خبر نامه، ایجاد حساب کاربری در سایت، دریافت کتاب الکترونیکی رایگان و …. اطلاعات کاربران را جمع آوری می کنند.
3.فروش مستقیم کالا یا خدمات – Opt-In Landing Pages
نوعی دیگر از صفحات فرود وجود دارند که به منظور فروش مستقیم کالا طراحی شده اند. این صفحات به طور مستقیم کاربر را به صفحه ی خرید کالا وارد می کنند. برای ورود به این نوع از صفحه فرود لازم نیست که حتما به سایت وارد شوید. فقط کافی است بر روی لینک ورود به صفحه خرید کلیک کنید و مستقیما به این صفحه وارد شوید.
شما با قرار دادن صفحات ورود خود در پیج های تبلیغ کننده و یا با قرار دادن آن در شبکه های اجتماعی به راحتی خواهید توانست کاربر را به آن صفحات هدایت کنید و به اهداف بازاریابی خود نزدیک شوید.
4.صفحات فشرده
در این صفحات کاربران خیلی سریع ، فعالیت مورد نظر خود را در سفحه انجام میدهند. به طور مثال صفحه اول گوگل یک نمونه عالی از صفحات فشرده است.
همچنین وب سایت کاریابی جاب اینجا نیز از این امکان برای طراحی صفحه اول خود استفاده کرده است.
طراحی صفحه فرود
برای طراحی یک صفحه فرود جذاب می بایست اصولی را رعایت کرد. در ادامه به توضیح نکات کاملی که لازم است در طراحی صفحات فرود رعایت شود خواهیم پرداخت. این موارد عبارت اند از:
1.عشق در یک نگاه، ابتدای ورود
اولین نگاه کاربر تقریبا همه چیز است. اگر کاربر در نگاه اول مجذوب وب سایت شما شود به احتمال زیاد از شما خرید خواهد کرد حال آنکه عکس این موضوع به شدت صادق است. یعنی اگر در نگاه اول کاربر یک صفحه آشفته نا زیبا را مشاهده کند بدون شک بسیار سخت خواهد بود که از شما خرید کند. پس در گام اول قسمت اول صفحات فرود خود را جذاب و با متن قوی و فوق العاده طراحی کنید.
2.نوشتن تیتر جذاب
تیتر ها و عناوین به عنوان مهم ترین عامل جذب مخاطب در ابتدای مسیر ، باید به گونه ای نوشته شده باشند که مخاطب را ترغیب به کلیک کردن بر روی دکمه های موجود بنماید. ویژگی یک تیتر خوب این است که در ذهن مخاطب سوال ایجاد کند و کنجکاوی او را بر انگیزاند تا او با میل خود بر روی کلید ها کلیک کند. زمانی که با ارسال یک ایمیل به مخاطبان خود آن ها را ترغیب به خرید می کنید، با قرار دادن لینک صفحه فرود در انتهای ایمیل به راحتی می توانید کاربر را به سایت خود هدایت نمایید. تیتر هایی در ایمیل خود قرار می دهید نیز می بایست از جذابیت و ترغیب کنندگی بالایی بر خوردار باشند.
همچنین عنوان سئو و توضیحات متا که برای صفحات تنظیم میکنید تا در موتورهای جست و جوگر نمایش داده شوند اولین تیر شما به سوی کاربر خواهد بود تا آنها را تشویق به ورود به وب سایت شما کند. حتما از متن جذاب و کلمات اثر گذار به همراه اعداد (برای جلت توجه بیشتر) استفاده کنید.
3.متن فراخوان حرفه ای – (Call to action)
توجه داشته که دکمه فراخوان اصلی خودتان باید کاملا مشخص ، واضح و جدای از سایر بخش ها باشد. باید کاربران را دعوت کنید تا کاری در وب سایت شما انجام دهند.
- مثلا بگویید “داشتن این فایل نیاز شما را برای دانستن طرز کار ماشین لباسشویی برطرف می کند”
- حس اعتماد برای کاربر ایجاد کنید، مثلا “بیاید با هم ببینیم چطور میشه از این محصول استفاده کرد”
- حس فوریت در کاربر ایجاد کنید، مثلا “دانلود فوری نسخه رایگان و 30 روزه نرم افزار”
- حس تکمیل شدن به کاربران بدید، مثلا “آموزش 0 تا 100 % مدیریت اکانت گوگل ادز”
4.یک پیشنهاد فروش متفاوت و جذاب
همیشه به این سوال پاسخ دهید که مشتری چرا باید از شما خرید کند؟ برتری شما نسبت به رقبا در چیست؟ و چرا باید مشتری اعتماد خود را به شما هدیه دهند؟ یک فروش بی نظیر یک پیشنهاد جذاب برای او داشته باشید. به طور مثال از تخفیفات ویژه برای جلب نظر مشتری استفاده کنید ، آموزش کار با محصول را به صورت رایگان ارائه دهید و به صورت کلی تفاوتی ایجاد کنید که شما را نسبت به سایر رقبا متمایز کند.
5.اعتبار خودتان را بالا ببرید
با قراردادن لوگوی مشتریان خودتان ، نظر آنها درباره محصولات و خدمات خودتان و مواردی از این دست می توانید تا حدود زیادی اعتماد بازدیدکنندگان را جلب نمایید.
6.طراحی گرافیکی مناسب
ممکن است کاربر فقط صفحه ی فرود سایت شما را ببیند و از کلیت کار و وب سایت شما ذهنیتی نداشته باشد. از همین رو لازم است در طراحی و راه اندازی صفحات فرود دقت و وقت بسیاری صرف کنید تا خروجی مطلوبی داشته باشید. استفاده از رنگ های ترغیب کننده مثل رنگ بنفش در طراحی صفحات فرود بسیار تاثیر مثبتی خواهد داشت. توجه کنید که صفحات فرود نباید آن قدر دارای جزییات باشد که مخاطب سر در گم شود و نداند که قرار است چه کاری انجام دهد. با قرار دادن دکمه ها در جای مناسب خود کاربر را به درستی هدایت کنید تا او سر در گم نشود.
در صفحه ی فرود یا همان لندینگ پیج استفاده از موشن گرافیک و ویدئو های جذاب و کوتاه بسیار توصیه می شود. هر چه بیشتر بتوانید مخاطب را با خود همراه سازید و در او احساس صمیمیت ایجاد کنید موفق تر عمل کرده اید.
7.استفاده از عکس و ویدئو
عکس ها و ویدئوها در عموم موارد می تواند کاربران را تا حدود زیادی نسبت به صفحه فرود شما علاقه مند کند. شما با عکس و ویدئوهای کوتاه میتوانید حجم زیادی از اطلاعات را به کاربران انتقال دهید و کاملا اعتماد آنها را جلب کنید.
8.دریافت اطلاعات بازدیدکنندگان
بازدیدکننده ای که با زحمت بسیاری به سایت خود کشانده اید را از دست ندهید. حتما از اون ایمیل و یا شماره تلفنی دریافت کنید. با این کار می توانید در بازاریابی گام بزرگی بردارید. وجود فرم های اطلاعات تماس می تواند بسیار زیاد اثرگذار باشد. توجه داشته باشید که باید به گونه ای کاربران را تشویق کنید تا اطلاعات کاربری خود را در اختیار شما قرار دهند. به طور مثال می توانید در ازای دریافت اطلاعات برای کاربران کد تخفیف ارسال کنید.
توجه داشته باشید که فرم اطلاعات نباید خیلی مفصل و کامل باشد ، تا حد امکان یک فرم کوتاه و خیلی مختصر به کاربر ارائه دهید.
9.بقیه چی میگن ؟!
یکی از اثرگذار ترین قسمت ها به خصوص برای فروش محصولات فروشگاهی قسمت نظرات کاربران و همچنان بررسی محصول است. با وجود این قسمت در صفحات وب سایت خودتان می توانید تا حدود خیلی زیادی جذب مخاطب داشته باشید. مخاطبان عاشق این هستند که بدانند نظر سایر نفرات در رابطه با مطلبی که در حال مطالعه آن هستند چیست؟ حتما کامنت های صفحات خود را بر روی مخاطبان باز کنید و از تعامل با آنها نهایت استفاده را ببرید.
10.نماد اعتماد الکترونیکی
نماد اعتماد الکترونیکی تا حدود زیادی می تواند کاربران را از خرید از وب سایت شما مطمئن کند. اینکه شما یک مجموعه ثبت شده و شناخته شده هستید از اهمیت بسیار بالایی برای مشتریان برخوردار است. پس این مورد را به سادگی از دست ندهید.
11.هدیه رایگان
وجود یک هدیه رایگان در کنار محصول شما می تواند تا حدود زیادی در جذب و خرید کاربر اثرگذار باشد. از این موضوع غفلت نکنید. یک آموزش ، یک فایل تصویری یا صوتی و یا چیزی که برای خریدار جذاب باشد. این نکته به ظاهر ساده می تواند در تبدیل کاربران به مشتری به شکل شگفت آوری عمل کند.
12.خالی ببندید!!!
لازم نیست همه جای صفحه پر از مطالب گوناگون باشد. حتما فضایی خالی بین تصاویر و نوشته ها در نظر بگیرید تا چشم مخاطب استراحت کند و از مشاهده دنیایی از عکس ها و نوشته ها خسته نشود.
13.مسیر نگاه کاربران را در نظر بگیرید
بر اساس تحقیقات صورت گرفته مسیر نگاه کاربران در مشاهده مطالب به گونه ایست که ابتدا قسمت های بزرگتر و زیباتر و رنگی تر را مشاهده می کنند و در ادامه باقی متن را مطالعه میکنند. به عکس زیر توجه کنید. در قسمت هایی که با رنگ قرمز مشخص شده است شما باید کلمات قوی و جذابی به کار ببرید تا کاربر تشویق به ادامه مطالعه شود. همچنین از عکس های کاملا مرتبط و زیبا باید برای متن خود استفاده کنید.
14.ایجاد چالش ذهنی در مخاطب
یکی دیگر از ویژگی های یک صفحه فرود مناسب و موثر این است که بتواند مخاطب را وارد یک بازی کند. منظور از بازی لزوما سرگرمی نیست. طراحان در صفحات فرود می توانند یک چالش برای مخاطب مطرح کرده و برای پاسخ به این چالش او را با خود همراه سازند. حتما بنر های بزرگی را در سطح شهر مشاهده کرده اید که فقط چندین خط نا مفهوم و مبهم کنار هم قرار گرفته اند. این بنر ها اغلب بدون ذکر نام برند طراحی می شوند و مخاطب با دنبال کردن آن ها سر انجام به نام برند دست می یابد. این طرح را می شود در لندینگ پیج ها نیز پیاده کرد و در واقع مخاطب را ترغیب به دنبال کردن کسب و کار خود کرد.