فهرست عناوین
- حواله ارزی یا دلار حواله ای چیست؟
- چرا نرخ دلار حواله ای با نرخ دلار در بازار، متفاوت است؟
- انواع حوالههای ارزی مهم کدامند؟
- کارمزد دلار حواله ای چگونه محاسبه میشود؟
- گیفت کارت چیست؟
- آیا با گیفت کارت میتوان شارژ اکانت گوگل ادوردز را انجام داد؟
در مقاله ” دلایل تفاوت نرخ دلار حواله ای با نرخ دلار در بازار ” ، پاسخ تمام سوالات فوق را خواهید یافت.
دلار حواله ای یا حواله ارزی چیست؟
دلار حواله ای که به طور مثال برای تبلیغات در گوگل مورد استفاده قرار میگیرد، یا حواله ارزی (Payment order) یکی از ثمرههای بانکداری مدرن است؛ که به موجب آن، افراد میتوانند با ارسال حواله ارزی به راحتی در اقصی نقاط جهان با یگدیگر تبادلات ارزی داشته باشند.
حواله ارزی در واقع یک دستور پرداخت است؛ مؤسسات مالی یا بانکها بنابر تقاضای مشتری یا دارندگان حساب بانکی، جهت ارسال ارز (به حساب فرد یا شرکت) در بانک مقصد از آن استفاده میکنند. حوالههای ارزی همواره از طریق یک بانک ثابت به بانک مقصد صادر شده و در حساب ارزی شخص یا شرکت ثبت خواهند شد؛ در این میان مبلغی نیز به عنوان کارمزد حواله ارزی پرداخت میشود.
حواله ارزی به دو نوع T/T و D/D از لحاظ نحوه و زمان انتقال ارز تقسیم میشود:
- T/T (مخفف عبارت Telegraphic Transfer) در این روش انتقال ارز به صورت سریع در وجه شخص یا شرکت ذینفع از طریق شبکه سویفت انجام میشود.
- D/D (مخفف عبارت Demand Draf) در این روش پرداخت یک حواله/برات ارزی در تاریخ مشخصی در آینده انجام میگردد. در واقع متعهد، تحویل مقدار مشخصی از ارز را به ذینفع در آینده را میپذیرد.
دلار حواله، در یک حساب بانکی بین المللی واریز میشود. این امر مستلزم انجام فرآیندی برای انتقال ارز مورد نظر به حساب مربوطه است. به همین دلیل، قیمت دلار حوالهای بیشتر از قیمت دلار نقدی (اسکانس) است.
دلایل تفاوت نرخ دلار حواله ای با نرخ دلار در بازار
- نرخ بازار مربوط به دلار نقدی یا همان اسکناس است و برای دلار حواله ای نرخ بالاتر است.
- ارسال حواله به حسابهای خارجی با سختی و هزینههای بالاتری انجام میشود. درست مانند انتقال وجه از نوع کارت به کارت در حسابهای داخل کشور که از طرف بانک، کارمزد کسر میگردد.
- در زمان ورود مبلغ دلار حواله ای به حساب خارجی، بانک هزینه ای به عنوان کارمزد دریافت حواله از آن مبلغ کسر میکند.
- بانک مقصد، حواله ورودی را با نرخ روز خرید کرده و در حساب وارد میکند.
انواع حوالههای ارزی مهم
حواله پی پال
پی پال نوعی تجارت الکترونیک است که در سال 1998 در کشور آمریکا راه اندازی شده و هماکنون 170 میلیون عضو دارد. سامانه پی پال بستر نقل و انتقالات ارزی را از طریق اینترنت، به صورت لحظه ای و با بستری امن محیا میکند. این نوع حواله، جایگزین مناسبی برای روشهای سنتی بهحساب میآید. در این روش میتوانید تا سقف 1000 دلار از سایتهای خارجی و یا فروشگاههای اینترنتی خارج از کشور خرید کنید. متاسفانه به دلیل تحریمها، استفاده از سرویس PayPal برای حواله دلار به ایران قابل استفاده نبوده و از این درگاه میتوان تنها برای فروشگاههای خارجی استفاده کرد.
وسترن یونیون
وسترن یونیون یکی از بزرگترین و محبوبترین سرویسهای نقل و انتقالات بینالمللی ارز به حساب میآید. شرکت وسترن یونیون در سال 1856 فعالیت تجاری خود را در کشور آمریکا آغاز کرده و هماکنون 185 شعبه در سراسر دنیا دارد. با استفاده از روش وسترن یونیون شما میتوانید در کمترین زمان ممکن مبلغ مورد نظر خود را به هر یک از شعب وسترن یونیون در سراسر دنیا ارسال کنید.
عدم نیاز بهحساب بانکی در مقصد، از مزیتهای ارسال حواله وسترن یونیون است. در این روش بعد از تبدیل پول خود به ارز محلی کشور مقصد و پرداخت کارمزد، یک کد 10 رقمی به شما تعلق میگیرد که با ارسال این کد، گیرنده وجه میتواند مبلغ مذکور را دریافت نماید. در ایران به علت تحریمها، این کار به صورت مستقیم انجام نمیشود و شما تنها میتوانید با مراجعه به تعداد معدودی از صرافی ها، از این سرویس بهرهمند شوید.
مانی گرام
مانیگرام یک روش برای نقل و انتقالات پول به صورت بینالمللی است. در این روش به محض ارسال پول، شخص دریافت کننده میتواند با مراجعه به هر یک از شعب مانیگرام در سراسر دنیا مبلغ واریزشده را برداشت کند. عملکرد مانیگرام بسیار شبیه به سیستم وسترن یونیون است با این تفاوت که این روش کارمزد کمتری نسبت به وسترن یونیون دارد.
وب مانی
وب مانی هم مانند پی پال یک سیستم تجارت آنلاین بینالمللی به شمار میآید. این شرکت با منشا روسی خود امروز 32 میلیون کاربر در سراسر دنیا دارد. در سیستم وب مانی، کاربر نیاز به افتتاح حساب در هیچ بانکی ندارد و میتواند علاوه بر نقل و انتقالات پول و انجام تراکنشهای مالی، کلیه واریزهای خود را رهگیری کند. سرویس وب مانی برای کاربران خود کیف پول دیجیتال و پاسپورت وب مانی فراهم کرده تا کاربران از طریق آن بتوانند به راحتی نقل و انتقالات مالی بینالمللی خود را انجام دهند.
کارمزد دلار حواله ای
همانطور که پیشتر اشاره کردیم روشهای متعددی برای انتقال ارز از داخل کشور به خارج وجود دارد که هر کدام از این روشها از نظر مدت زمان و نحوه پرداخت متفاوت هستند. این روشهای پرداختی در کنار تمامی تمایزهایی که با یکدیگر دارند، میزان کارمزد متفاوتی نیز دارند.
به طور مثال در حواله ارزی به روش سوئیفت، مبلغ کارمزد حواله ارزی بستگی به میزان مبلغ، نوع ارز و کشور دریافت کننده آن دارد. این مبلغ گاهی ممکن است بین 25 تا 60 دلار باشد. همچنین در روش ارسال حواله وسترن یونیون و مانیگرام مبلغ کارمزد حواله ارزی با توجه به مقدار مبلغ منتقل شده، بین 45 تا 160 دلار متغیر خواهد بود.
دلار حواله و تبلیغات در گوگل
برای تبلیغات کار در گوگل میبایست از دلار حواله ای استفاده کرد؛ چرا که پس از تعیین قیمت تبلیغات گوگل ، شارژ حساب گوگل ادز به صورت اعتباری انجام میشود و نه با استفاده از دلار نقدی (اسکناس)!!! در نتیجه نرخ مورد استفاده در گوگل ادز، نرخ دلار حواله ای میباشد.
علاوه بر این موارد از دلار حواله ای برای تبلیغات در یوتیوب و همچنین تبلیغات به منظور افزایش نصب اپلیکیشن نیز استفاده میشود. نکته مهم و جالبی وجود دارد، این که ما معتقدیم افزایش یا کاهش قیمت دلار (نوسان قیمت دلار) بر قدرت تبلیغ مشتریان تأثیر کمرنگی دارد. برای مطالعه بیشتر توصیه میشود حتما مقاله تاثیر دلار بر تبلیغات گوگل را مطالعه کنید.
گیفت کارت چیست؟
گیفت کارت در واقع نوعی کارت اعتباری مجازی است و همانطور که از نامش پیداست، مخصوص هدیه است. لذا قابل پس گرفتن و یا انتقال به شخص دیگر نمی باشد. خرید اینترنتی، خرید از کارتخوان فروشگاه و امثال آنها از موارد استفاده از گیفت کارت است.
آیا با گیفت کارت میتوان شارژ اکانت گوگل ادوردز را انجام داد؟
با توجه به این که گیفت کارت، کارتی مجازی محسوب میشود قابل استفاده برای شارژ اکانت ادوردز نیست. اگر ساخت اکانت ادوردز با این کارت مجازی انجام شود، امکان ساسپند (معلق) شدن اکانت وجود دارد. در آن صورت تبلیغ مجدد، غیر ممکن میشود. در نهایت کل هزینه پرداخت شده مسدود شده و قابل برگشت نمی باشد. در نتیجه برای گوگل مهم است که از کارت واقعی برای شارژ اکانت استفاده کنید.
خوشمان امد
دلار حواله دروغی بیش نیست، برای سود بیشتر
شما که میفرمایید برای حواله پول به حساب گوگل کارمزد لازمه درست ولی این کارمزد اینقدر نیست که معمولا روی دلار حواله اضافه میشه
اکثر پیمنت ها با کارت اعتباری انجام میشه و برای پرداخت با کارت اعتباری، دیگه دلار حواله بی معنیه
چون عین دلاری که شما شارژ کردی رو گوگل از کارتت کم میکنه
برای شارژ این کارت هم کارمزد زیادی پرداخت نمیکنین.
توی عرف بازار و مبادلات ارزی هم معمولا دلار حواله کمتر از دلار بازار حساب میشه چون دلار اسکناسی هزینه چاپ اسکناس رو هم داره
اگر اشتباه میکنم بفرمایید قانع بشم
با سلام ، اینکه بتونیم باعث آگاهی بیشتر دوستان بشیم باعث افتخار ماست.
در پاسخ به سوال شما باید بگم که شما کاملا و به صورت 100% اشتباه میکنید. اثبات این موضوع هم به سادگی هرچه تمام تر ممکن هست. شما با یک نگاه کوتاه با سایت ها و یا گروه های نرخ دهی دلار میتونید متوجه اختلاف دلار حواله ای و دلار اسکناس بشید.
نکته دوم، شما حتما به یک صرافی مراجعه کنید و جویا بشید که برای انتقال دلار و شارژ کردن کارت اعتباری، چند درصد کارمزد دریافت میکنن. این درصد عددی بین 5-7 درصد هستش. و این یعنی در حالت عادی 105 دلار اسکناس معادل 100 دلار اعتباری و یا همون حواله ای خواهد بود.
شما حتی از عابر بانک هم مقداری پول انتقال میدید 500 تومن و بیشتر به عنوان کارمزد انتقال وجه کم میکنه.
نکته سوم: برای کارت های اعتباری بین المللی بابت گردش حسابی که دارید باید مالیات پرداخت کنید. این مالیات به چه صورتی قراره اخذ بشه!؟
در نتیجه قیمت واقعی و تمام شده دلار حتی از مقدار دلار حواله ای هم بیشتر خواهد بود.
موفق باشید
سلام
سوال من اینه که مبلغی که فرق قیمت بین دلار بازار و حواله ای هست ی مبلغ ثابته یا متفاوته اگه متفاوته مبنای خاصی برای محاسبه داره؟
خیر معمولا درصدی از مقدار دلار است و این اختلاف هم برای انتقال پول است.
قيمت دلار آزاد ١٧ باشه حواله مثلا برا امريكا چنده?
در همین لحظه (27 اردیبهشت 99) قیمت دلار نقدی در بازار آزاد، 16,854 تومان و قیمت حواله دلار آمریکا 17,680 تومان است.
به عبارتی اختلاف دلار حواله و دلار نقدی 826 تومان می باشد که حدودا 5 درصد کارمزد اضافه شده.
این تفاوت قیمت حواله و اسکناس همیشه یک مقدار ثابت هست یا بصورت درصدی محاسبه میشه؟؟؟
به طور کلی خیلی بستگی به صرافی داره که پول رو انتقال میده و همچنین حجم خریدی دلاری که توسط مشتری انجام میشه ، نمیشه قیمت خاصی رو برای تفاوت بین حواله و دلار مشخص کرد