فهرست عناوین
تاپ ادورت به دنبال رضایت کامل مشتری بوده و می خواهد خود مشتری در تمام مراحل تبلیغات در گوگل (گوگل ادز) حضور داشته باشد. مقاله آموزشی حاضر در ارتباط با نحوه کار کردن با اپلیکیشن گوگل ادز است. بیش از 80 درصد مشتریان تاپ ادورت از موبایل برای مدیریت اکانت گوگل ادز خود استفاده می کنند، بنابراین ارائه آموزش نحوه استفاده از این اپلیکیشن ضروری بنظر می رسد. با اپلیکیشن گوگل ادز به راحتی می توانید در هر لحظه اکانت خود را متوقف یا فعال کنید و تغییرات مد نظر خود را اعمال کنید.
آموزش استفاده از اپلیکیشن گوگل ادز
در اولین گام نحوه دسترسی به پنل گوگل ادز را آموزش خواهیم داد. برای دسترسی به پنل گوگل ادز ابتدا اکانت اختصاصی گوگل ادز را از تاپ ادورت رایگان تحویل بگیرید و ادامه روند را دنبال نمایید. در این مقاله آموزش کار با تمامی قسمت های اپلیکیشن گوگل ادز را خدمت شما ارائه می دهیم. تمامی مراحل آموزش بر روی یک اکانت واقعی که در حال تبلیغ است، انجام می شود. تبلیغ مربوط به گروه معماری پاپینو و برای فروش کابینت ام دی اف می باشد.
توجه داشته باشید که از اپلیکیشن گوگل ادز برای مدیریت تبلیغات گوگل استفاده می شود و برای ساخت و تنطیمات اولیه از رایانه یا لپ تاپ استفاده نمایید.
نکته مهم: توجه داشته باشید، اگر قبلا دسترسی به پنل گوگل ادز را تایید کرده اید نیازی به این مرحله نیست و صرفا باید اپلیکیشن را نصب کرده و وارد آن شوید. لینک دانلود اپلیکیشن گوگل ادز
مرحله اول: دسترسی به پنل گوگل ادز
1. از منوی تلفن همراه خود وارد اپلیکیشن Gmail شوید. توجه داشته باشید که ایمیلی که برای دسترسی به پنل گوگل ادز به تاپ ادورت داده اید باید در این اپلیکیشن ثبت و وارد آن ایمیل شده باشید تا دسترسی به پیام های که به ایمیل ارسال می شود، داشته باشید.
2. بعد از ورود، یک ایمیل از طرف Google ads برای شما ارسال شده است. برروی آن کلیک کنید و وارد شوید.
3. بعد از وارد شدن به ایمیل، درخواست دسترسی به پنل گوگل ادز در میانه صفحه، یک کادر آبی رنگ با عبارت ACCEPT INVITATION وجود دارد که باید برروی آن کلیک نمایید.
4. حال برای ادامه ی روند دسترسی به پنل گوگل ادز باید روی عبارت continue کلیک نمایید.
اکنون شما دسترسی کامل به پنل اصلی گوگل ادز دارید و برای ادامه با موبایل باید اپلیکیشن گوگل ادز را دانلود نمایید که عموما بعد از مرحله آخر خود گوگل به شما پیشنهاد دانلود آن را می دهد.
بعد از دانلود و نصب، ایمیل و رمز خود را وارد کرده و مدیریت اکانت گوگل ادز خود را آغاز کنید. لینک دانلود نرم افزار
مرحله دوم: معرفی فهرست اپلیکیشن گوگل ادز و مشاهده موجودی اکانت گوگل ادز
هنگامی که وارد اپلیکیشن گوگل ادز شدید می توانید برای مشاهده فهرست و امکانات اپلیکیشن گوگل ادز روی آیکون فهرست (سه خط) که در گوشه ی سمت چپ و بالا قرار دارد، کلیک کنید و فهرست را که به صورت شکل زیر است مشاهده نمایید.
نکته: دقت کنید که اگر روی تلفن همراه خود چند ایمیل فعال دارید، ایمیلی را انتخاب کنید که برای دسترسی به تاپ ادورت معرفی نموده اید.
Accounts
اگر چند اکانت اختصاصی گوگل ادوردز از تاپ ادورت گرفته اید، در این محل می توانید اکانت مورد نظر خود را انتخاب کنید.
Account overview
در این بخش می توانید نمایی کلی از عملکرد اکانت را ملاحظه کنید که در بخش بعدی به طور کامل معرفی خواهد شد. البته برای مشاهده کامل تر می توانید بخش overview گوگل ادز را با استفاده از رایانه ملاحظه کنید. اپلیکیشن گوگل ادز اطلاعات محدودتری را ارائه می دهد.
Campaings
در این بخش کمپین های تبلیغاتی خود را مشاهده می کنید که هرکدام به تفکیک چه عملکردی داشته است. برای فعال و غیر فعال کردن تبلیغ می توانید از این بخش استفاده کنید. این بخش در مرحله های بعدی بطور کامل توضیح داده خواهد شد. همچنین می توانید بودجه کمپین را تغییر دهید.
Recomendations
در این بخش می توانید پیشنهادات گوگل برای بهتر شدن تبلیغ را مشاهده کنید.
Billing & payments
مهم ترین بخش فهرست این گزینه است. در این بخش می توانید میزان شارژ باقی مانده و میزان شارژ انجام شده را ببینید. روی این گزینه کلیک کنید تا مبلغ باقی مانده و میزان شارژ انجام شده را ملاحظه و بررسی کنید.
Settings
در این بخش تنطیمات کلی را می توانید اعمال کنید. این بخش مربوط به ایمیل های نوتیفیکیشن (اعلام های گوگل) است و می توانید آنها را تغییر دهید که معمولا حالت پیش فرض آن مناسب بوده و نیازی بع تغییر ندارد.
پیشنهاد می کنیم حتما از صفحه آموزش گوگل ادوردز در رایانه بازدید کنید.
مرحله سوم: معرفی بخش Account overview
در این بخش از اپلیکیشن گوگل ادز قادر خواهید بود خلاصه ای از عملکرد اکانت خود را مشاهده کنید. مانند تعداد کلیک ها، هزینه و … که در ادامه به طور کامل توضیح خواهیم داد.
نکته ی مهمی که باید به آن توجه داشت بازه ی زمانی در گزارش گوگل ادز است. در ابتدا باید مشخص کنید که اطلاعات مربوط به بازه زمانی را می خواهید. برای انتخاب کافیست بر روی آیکون ویرایش (مداد) کلیک کنید و بازه ی زمانی دلخواه خود را برای دریافت گزارش انتخاب کنید. در این تضویر بازه ی زمانی 7 روز گذشته است.
در هر صفحه ای از اپلیکیشن گوگل ادز این گزینه وجود دارد که باید حواستان به آن باشد زیرا مشتریان تا به حال در این مورد بسیار دچار مشکل و گمراهی شده اند.
“گزارش کلیک و هزینه”
بعد از انتخاب بازه زمانی چهار پارامتر را می توانید همزمان بررسی کنید. این پارامترها بطور پیشفرض؛ تعداد کلیک دریافتی، تعداد نمایش تبلیغ، میزان هزینه متوسط هر کلیک و هزینه کل هستند. با کلیک بر روی آیکون نوار می توانید پارامترهای دیگر را نیز انتخاب کنید. از روی نمودار می توانید میزان پراکندگی داده ها را در طول بازه زمانی انتخاب شده ملاحظه کنید.
“تغییرات در عملکرد و عباراتی که با آن به تبلیغ رسیده اند”
در قسمت Biggest changes می توانید تغییرات در عملکرد اکانت گوگل ادز را مشاهده کنید. بخش مهمی که اپلیکیشن گوگل ادز در اختیار شما قرار می دهد، Searches می باشد. در این قسمت می توانید عباراتی که مشتریان با استفاده از آنها به تبلیغ گوگل شما رسیده اند را ملاحظه کنید. این عبارت ها بر اساس موردهای مختلفی همچون میزان نمایش و یا میزان کلیک می توانند مرتب سازی شوند. یعنی کدام عبارات میزان نمایش بیشتری داشته است و یا کدام عبارات میزان کلیک بیشتری دریافت کرده است. عملکرد خیلی خوب یعنی کلماتی که بیشترین نمایش را داشته و بیشترین کلیک را دریافت کرده اند.
“مشاهده سهم کلیک و نمایش تبلیغ در دستگاه های مختلف”
در این بخش از اپلیکیشن گوگل ادز قادر خواهید بود سهم هرکدام از دستگاه های رایانه، موبایل و تبلت را در میزان نمایش و یا کلیک های دریافتی خود ببینید. به عنوان مثال در این تصویر ملاحظه می کنید که بیشتر مشتریان کابینت از موبایل استفاده کرده اند. چهار گزینه پایین تصویر در ادامه توضیح داده خواهد شد.
حال به مرحله بعدی می رویم
مرحله چهارم: معرفی بخش Campaings
بعد از انتخاب Campaings، کلیه کمپین های تبلیغاتی خود را می توانید ملاحظه کنید، داده ها و گزارشات مربوط به هر کمپین مقابل آن نمایش داده شده است. budget همان بودجه روزانه است که برای کمپین در نظر گرفته اید. هدف ما بررسی و اعمال تغییرات روی کمپین کابینت آشپزخانه است. روی آن کلیک کرده و با تصویر زیر مواجه می شویم.
بعد از کلیک بروی کمپین مورد نظر خود مانند بخش Account overview اطلاعاتی کوتاه در مورد عملکرد کمپین انتخاب شده برای شما نمایش داده خواهد شد. برای اعمال تغییرات و مشاهده مشخصات کمپین کافیست روی آیکون تنظیمات که در گوشه ی بالا و سمت راست قرار دارد، کلیک نمایید.
در این بخش فعال بودن یا نبودن کمپین، نام کمپین و … قابل ملاحظه است. برای فعال یا غیر فعال کردن کمپین، تعویض نام کمپین و تغییر بودجه روزانه کافیست برروی آیکون ویرایش (بالا سمت راست) کلیک کنید. می توانید این سه دست از تنطیمات را تغییر دهید. موارد دیگری که می توانید بررسی کنید، محل نمایش گوگل ادز (Location)، برنامه زمان بندی تبلیغ گوگل (Ad schadule) و دستگاه های مختلف نمایش تبلیغ (Devices) است. تنطیمات Location در ایران تحریم است و کارایی لازم را نخواهد داشت.
برای غیر فعال کردن کافیست برروی آیکون آبی رنگ کلیک نمایید. دو تنطیمات دیگر را نیز به راحتی می توانید از این صفحه تغییر دهید. در آخر بروی گزینه save کلیک کنید تا تغییرات تنطیمات ذخیره شود.
اعمال تغییرات تنطیم نمایش تبلیغ روی رایانه امکان پذیر است و در اپلیکیشن گوگل ادز فقط می توان تبلیغ را در بازه های زمانی تعریف شده فعال یا غیرفعال نمود. اگر شما بخواهید میزان نمایش به عنوان مثال در روز یکشنبه بیشتر باشد. باید در ستون Bid adj مقابل روز یکشنبه بروی کلمه Add کلیک نمایید تا بتوانید سهم نمایش را در روز یکشنبه به صورت زیر افزایش و یا حتی کاهش دهید.
محدودیتی در انتخاب بازه زمانی وجود ندارد. به عنوان مثال می توانید سه بازه ی زمانی در طول روز معرفی نمایید. برای غیر فعال کردن تبلیغ گوگل در بازه ی دلخواه کافیست روی آیکون آبی رنگ کلیک کنید تا تبلیغ در این بازه خاموش شود. برای راه اندازی دوباره هم کافیست روی همین آیکون کلیک نمایید. در تصویر بالا ما سهم بازه زمانی خود را 20 درصد افزایش داده ایم. یعنی تبلیغ ما در این بازه زمانی بیست درصد بیشتر نمایش داده خواهد شد. و در آخر باید بروی گزینه Save کلیک نمایید.
به همین ترتیب می توان سهم نمایش را در دستگاه های مختلف افزایش یا کاهش داد. به عنوان مثال میزان نمایش را در موبایل افزایش داد. برای این کار کافی است در منوی Devices مقابل دستگاه مورد نظر در ستون Bid adj برروی گزینه Add کلیک نمایید و تغییرات دلخواه خود را مانند تصویر بالا اعمال کنید.
مرحله پنجم: معرفی بخش Adgroup
هر کمپین می تواند دارای یک یا چند گروه آگهی باشد که در این صفحه می توانید لیست آنها را مشاهده کنید. آمار متعلق به هر گروه آگهی را می توانید در جدول مقابل آن ملاحظه کنید. بطور مثال گروه آگهی کابینت ام دی اف در این اکانت 9 کلیک (در بازه زمانی امروز ) دریافت کرده است. برای مشاهده ی مشخصات هر گروه آگهی روی آن کلیک نمایید تا صفحه ای مانند تصویر زیر باز شود.
در بخش تنطیمات اطلاعاتی نظیر نام گروه آگهی، فعال بودن یا نبودن آن، قیمت پیشفرض (یعنی اگر کلمه کلیدی تعریف کنید و برای آن قیمتی پیشنهاد ندهید، قیمت آن کلمه همان قیمت پیش فرض گروه اگهی می باشد) و نوع استراتژی پرداخت کمپین را ملاحظه خواهید کرد که مهمترین اطلاعات این صفحه می باشند.
در این صفحه می توانید گروه آگهی خود را فعال یا متوقف کنید و حتی اسم و قیمت پیشفرض آن را تغییر دهید.
توجه داشته باشید که در اپلیکیشن گوگل ادز فقط می توان کلمات کلیدی اضافه یا کم کرد و دیگر ساختار گوگل ادوردز را نمی توان ساخت و یا حذف کرد، تنها باید آنها را متوقف یا فعال کرد.
مرحله ششم: معرفی بخش Keywords
تغییر مشخصات کلمه کلیدی و حذف کردن آن
مهم ترین بخش اپلیکیشن گوگل ادز Keywords می باشد زیرا اختیار عمل ما در آن زیاد است. در این بخش علاوه بر تغییر تنظیمات کلمات کلیدی می توان انواع کلمات کلیدی را به پنل اضافه کرد و یا حتی آنها را حذف نمود. در ادامه به آموزش آن می پردازیم.
لیست کلمات کلیدی را در این صفحه ملاحظه می کنید. بطور مثال ما می خواهیم کلمه کابینت ام دی اف را ویرایش و قیمت آن را تغییر بدهیم. (توجه داشته باشید که در حالت دستی می توان تغییر داد، اگر اتوماتیک باشد از داخل اپلیکیشن گوگل ادز نمیتوان ان را تغییر داد.) بر روی کلمه کابینت ام دی اف کلیک می کنیم و وارد آن می شویم.
برای اعمال تغییرات کافیست روی آیکون ویرایش کلیک نمایید که با صفحه ای مانند تصویر زیر روبه رو خواهید شد.
- برای فعال و غیر فعال کردن کلمه کلیدی باید از آیکون آبی رنگ استفاده نمایید.
- در کادر بالا می توانید کلمه کلیدی را تغییر دهید.
- همچنین از میان سه نوع مختلف کلمه کلیدی می توانید یکی را انتخاب کنید.
- برای تغییر در قیمت هم می توانید قیمت پایین صفحه را تغییر دهید. در اکانت های مربوط به تاپ ادورت واحد پولی دلار امریکا می باشد.
- از گزینه REMOVE KEYWORD می توانید برای حذف کلمات کلیدی استفاده کنید.
در انتها روی گزینه Save کلیک کنید.
معرفی کلمات کلیدی
در اپلیکیشن گوگل ادز علاوه بر تغییرات کلمات کلیدی می توانید کلمات جدید را معرفی کنید و کلمات اضافی را حذف نمایید. برای اضافه کردن کافیست برروی گزینه + در صفحه Keywords کلیک نمایید. (پایین و سمت راست صفحه نمایش) بعد از کلیک صفحه ای مانند تصویر زیر برای شما نمایش داده خواهد شد.
تعداد کل کلمات در بالا نمایش داده شده است. حال ما می خواهیم “کابینت ترکیه” را به کلمات کلیدی خود اضافه کنیم. علامت ” مربوط به نوع کلمه کلیدی است. برای اضافه کردن کلمه برروی گزینه Add a keyword کلیک کنید.
- کلمه کلیدی جدید خود را در کادر بالا وارد کنید.
- نوع کلمه کلیدی خود را انتخاب کنید و تیک آبی رنگ بالای صفحه را بزنید. برای وارد کردن کلمات کلیدی منفی از رایانه استفاده نمایید.
مرحله هفتم: معرفی بخش Ads
در اپلیکیشن گوگل ادز فقط قادر به مشاهده اطلاعات تبلیغ گوگل و فعال/متوقف کردن آن خواهید بود. متن تبلیغ را نمی توان در اپلیکیشن گوگل ادز تغییر داد و باید از رایانه برای اینکار استفاده نمود.
بعد از کلیک روی گزینه Ads با تصویر بالا مواجه خواهید شد. در این بخش اختیارات زیادی نخواهید داشت، فقط قادر به فعال/متوقف کردن تبلغ در گوگل هستید. برای اینکار برروی تبلیغی که می خواهید غیر فعال و یا فعال کنید، کلیک نمایید، سپس قادر به ملاحظه ی اطلاعات آن تبلیغ خواهید بود. برای فعال/متوقف کردن برروی گزینه ویرایش کلیک کنید. حال با صفحه ای مانند تصویر زیر روبه رو خواهید شد. با کلیک روی آیکون آبی رنگ می توانید تبلیغ خود را فعال یا متوقف کنید.
- برای معرفی و ساخت افزونه های تبلیغاتی گوگل مانند افزونه تماس، افزونه callout و … باید از رایانه استفاده کرد زیرا افزونه ها را نمی توان در اپلیکیشن گوگل ادز معرفی کرد و یا حتی تغییر داد.
- توجه داشته باشید که اپلیکیشن گوگل ادز بیشتر برای مدیریت سریع و کسب گزارشات سریع است و برای دسترسی به تمامی امکانات گوگل ادوردز باید از رایانه استفاده نمود.
آیا میتوان یک تبلیغ در اپلیکیشن ساخت؟
خیر در اپلیکیشن تبلیغ را فقط میتوان مدیریت کرد (ساخت و ویرایش در رایانه صورت میگیرد.)
با آی پی ایران هم میشه از این اپلیکیشن استفاده کرد؟
خیر. با آی پی ایران وارد هیچکدامیک از پلتفرم های گوگل ادز نمیتوان شد