تخفیف ویژه برای کاربران قدیمی تاپ ادورت فعال شد

گوگل آنالیتیکس چیست؟

گوگل آنالیتیکس چیست؟

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یک ابزار و سرویس شرکت گوگل می باشد که آمار بازدیدکنندگان یک سایت را نمایش می دهد. این ابزار مورد استفاده ی صاحبان سایت می باشد تا عملکرد سایت خود را بررسی کنند علاوه بر گوگل آنالیتیکس، با الکسا نیز می توان آمار ترافیک سایت را دید.

آیا استفاده از گوگل آنالیتیکس رایگان است؟

بله ، استفاده از گوگل آنالیتیکس کاملا رایگان است. تنها مشکل موجود این است که این امکان برای IP های کشور ایران فیلتر شده است و در دسترس نیست. شما می توانید با استفاده از تغییر IP خود از این ابزار مهم استفاده کنید.

پیشنهاد ویژه برای سال ۱۴۰۰
تخفیف 30% کارمزد بر روی شارژ 300 دلاری
همین امروز با شارژ اکانت گوگل ادز 30 درصد تخفیف بگیرید.


گوگل آنالیتیکس چه امکاناتی را در اختیار ما می گذارد؟

  1. بررسی و تحلیل ورودی ها.
  2. تعداد کاربرانی که وارد سایت شده اند.
  3. فعالیت های کاربرانی که وارد سایت شده اند. اینکه از چه صفحاتی بازدید کردند.
  4. زمان حضور کاربران در سایت.
  5. مسیر خروجی آنها را نشان می دهد. اینکه در چه صفحه ای از سایت شما خارج شده اند.
  6. کسانی که از سایت شما دیدن می کنند.
  7. مرورگر مورد استفاده کاربرانی که وارد سایت شما شده اند.
  8. محلی که کاربران حضور دارند. به تفکیک کشور ، استان و شهر. شما می توانید مشاهده کنید که از کدام شهر ایران بیشترین بازدید کننده را داشته اید.
  9. رزولوشن صفحه نمایش کاربران. به طور مثال کاربران موبایلی شما بیشتر دارای چه رزولوشنی بوده اند.
  10. زبان مورد استفاده ی کاربران.

گوگل آنالیتیکس یا سایر آمارگیر ها؟

شاید این سوال برای بسیاری پیش آمده باشد که شاید بتوان از سایر آمارگیرها استفاده نمود. اما از آنجایی که محبوب ترین موتور جست و جوگر دنیا گوگل بوده و گوگل آنالیتیکز امکان ارائه شده از طرف خود گوگل است و همچنین از طرفی امکانات گوگل آنالیتیکس روز به روز در حال افزایش بوده و از دقت بالایی برخوردار است ، بهترین گزینه موجود استفاده از گوگل آنالیتیکس است.

اصطلاحات رایج در گوگل آنالیز

Users: تعداد کل کاربران (آی پی یکتا)

New Users : تعداد کاربران جدید سایت شما

Sessions : تعداد بازدید های هر کاربر از سایت شما (بازدید های تکراری هم حساب می شوند)

Number of Sessions per User : تعداد بازدید ها یا دوره های ایجاده شده به ازای هر کاربر

Pageviews : تعداد کل صفحات دیده شده توسط کاربران

Pages / Session : میانگین صفحات دیده شده توسط کاربران

Avg. SessionDuration : میانگین ماندگاری کاربران در سایت

نرخ پرش (Bounce Rate): منظور از نرخ پرش، درصد کسانی است که تنها یک صفحه از وب سایت شما را مشاهده کرده‌اند. یعنی صفحه ای از وب سایت که کاربر به آن وارد شده و بدون هیچ تعاملی صفحه را بسته است. هر چقدر که نرخ کمتر باشد، یعنی وب سایت شما در حفظ کاربر بهتر عمل کرده است.

میانبرها (shortcuts): لینک‌های سریع به گزارش‌های مورد نظر خودتان در گوگل آنالیتیکس می‏باشد که هر زمان اطلاعات مشخصی را در گوگل آنالیز مشاهده کردید که لازم بود باز هم آنها را بررسی کنید، کافی است بر روی لینک Shortcut در بالای صفحه کلیک کنید تا این گزارش به لیست میانبر اضافه شود و دسترسی به آن راحت‌تر شود.

اطلاعات لحظه‌ای (real-time): اگر بخواهید بدانید که هم اکنون چند نفر در وب سایت شما هستند و چه کاری می‌کنند؟ این بخش اجازۀ دسترسی به این اطلاعات لحظه‌ای را به شما می‌دهد. شما می‌توانید اطلاعاتی همچون نحوۀ ورود بازدیدکنندگان، تعداد صفحات دیده شده توسط آنها، صفحات فعال، مکان‌ فعلی آنها و … را در این صفحه ببینید.

داشبورد (dashboard): صفحۀ اصلی گزارش است که شما می‌توانید آن را به دلخواه خود ویرایش کنید. داشبورد به شما این امکان را می‏دهد که داده های خود را در قالب یک داشبورد ببینید. از این تحلیل برای به دست آوردن یک تصویر کلی نسبت به معیارهای کلیدی و مهم وب سایت خود استفاده کنید. داشبورد به شما کمک می‌کند بدون نیاز به چرخیدن درون گزارش‌های استاندارد موجود در گوگل آنالیتیکس، اکثر اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آورید. سگمنت ها نیز به شما این امکان را می‏دهند که تمام داده های گوگل آنالیتیک خود را براساس یک بعد خاص مشاهده کنید.

نحوه فعال سازی گوگل آنالیتیکس

اولین مرحله برای اینکه شما بتوانید از گوگل آنالیتیکس استفاده کنید به طور حتم این است که شما به چه صورتی گوگل آنالیز را برای وب سایت خود فعال کنید. با توجه به اینکه پروسه راه اندازی گوگل آنلیز کمی طولانی است، این مورد به صورت مقاله ای جداگانه در لینک زیر تشریح داده شده است.

معرفی قسمت های مختلف گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس و یا در اصطلاح گوگل آنالیز شامل قسمت های مختلفی می شود که اطلاعات جاب زیادی را بازگو می کند. این بخش ها و زیربخش هایی که در هر یک از این قسمت ها وجود دارد در ادامه و به تفکیک مورد بررسی قرار گرفته است.

1. خانه (Home):

شما در این گزینه خلاصه ای از کلیه وضعیت اکانت را مشاهده خواهید کرد. این خلاصه از کلیه قسمت های سایت است. در اولین قسمت این بخش شما می توانید که تعداد نفرات آنلاین، صفحاتی که نفرات در آن هستند به همراه تعداد کاربران و … را مشاهده نمایید. شما می توانید بازه زمانی 7 روزه و یا بازه زمانی دلخواه دیگری را به منظور دریافت گزارش انتخاب کنید.

Google Analytics

در قسمت بعدی شما می توانید مشاهده کنید که افراد وارد شده به سایت شما از چه مسیری وارد سایت شما شده اند. به طور مثال شما در این شکل مشاهده می کنید که قسمت اعظمی از ورودی به سایت شما از طریق موتورهای جست و جوگر انجام شده و پس از آن ورودی مستقیم در رده دوم قرار دارد. این ورودی ها به تفکیک روزها قابل مشاهده است.

Google Analytics

در قسمت بعدی از گزینه Home شما می توانید مشاهده کنید که کاربران سایت شما در بازه زمانی انتخابی به چه میزان در سایت شما فعال بوده اند و همچنین در بازه های زمانی مختلف کاربرانی که وارد سایت شما شده اند، چه درصدی از آنها برای هفته های بعد مجددا وارد وب سایت شما شده اند.

Google Analytics

در قسمت بعدی شما می توانید اطلاعات مهم تر و جالب تری را مشخص کنید. به طور مثال شما می توانید مشاهده کنید که عموم کاربران ورودی شما در چه بازه زمانی از شبانه روز وارد سایت شما می شوند. از کدام کشور ها وارد شما شده و یا حتی اینکه از چه دستگاهی استفاده کرده اند برای بازدید سایت شما. شما می توانید بازه زمانی انتخابی خود را تغییر دهید و همچنین میزان رشد و یا افت بازدیدکنندگان را مشاهده خواهید نمود.

اطلاعات زمان و مکان بازدیدکنندگان در گوگل انالیتیکس

در قسمت آخر از گزینه Home شما صفحات اصلی که بیشترین ورودی کاربران از طریق آنها انجام شده است را مشاهده خواهید نمود. در این گزینه هم شما می توانید بازه زمانی انتخابی خود را داشته باشید.

صفحات بازدید شده توسط کاربران در گوگل آنالیتیکس

2. شخصی سازی (Customization):

Dashboards:

Custom Reports:

Saved Reports:

Custom Alerts:

3. اطلاعات لحظه‌ای (Real-Time):

همانطور که مشخص است شما در این قسمت می توانید اطلاعات مخاطبان خودتان را که در حال حاضر در وب سایت شما حضور دارند بررسی کنید. به معنای دیگر بررسی کنید که در حال حاضر مخاطبان شما در کدام صفحات قرار دارند ، چه عناوین صفحاتی را بررسی میکنند. از کدام کشور ها وارد وب سایت شما شده اند و مواردی از این قبیل که در شکل های زیر نمایش داده شده اند.

Overview: در این بخش خلاصه ای کلی از وب سایت را در وضعیت حال حاضر مشاهده خواهید نمود.

خلاصه ای کلی از وب سایت در وضعیت حال

 

Location: در این قسمت محدوده جغرافیایی افراد حاضر در وب سایت را مشاهده خواهید نمود.

محدوده جغرافیایی افراد حاضر در وب سایت

Traffic Sources: در این قسمت مشخص خواهد شد که افراد از چه مسیرهایی وارد وب سایت شما شده اند.

افراد از چه مسیرهایی وارد وب سایت شما شده اند

Content: محتوی ای که افراد در آن صفحه وجود دارند در این صفحه مشاهده خواهد شد.

Google Analytics

Events: وقایعی که تعریف کرده اید در این صفحه مشخص شده است.

Conversions: کانورژن هایی که تعریف کرده اید در این صفحه می توانید گزارش آن را مشاهده کنید.

4. مخاطبان (Audience):

شما در این قسمت می توانید که اطلاعات کاملی را از مخاطبان وب سایت خودتان کسب کنید. بدون شک این قسمت یکی از مهم ترین قسمت های موجود در گوگل آنالیز است. پس با ما همراه باشید تا بتوانید با تحلیل درست این قسمت شناخت کاملی از رفتار مشتریان خود پیدا کنید.

4.1. Overview

این زیر بخش همانند تمام زیر بخش های مشابه که در گوگل آنالیز وجود دارد خلاصه ای از کل زیربخش های موجود در قسمت Audience را نشان می دهد. از جمله اطلاعاتی که در این قسمت می توانید که مشاهده کنید این است که زبان مورد استفاده کاربران عموما چه زبانی است؟ از کدام منطقه جغرافیایی بیشتر وب سایت شما مورد بازدید قرار گرفته است؟ با چه دستگاه هایی اعم از موبایل، تبلت سایت شما بازدید شده است. با استفاده از چه مرورگری بازدید از سایت انجام شده است و مواردی از این قبیل.

4.2. Active Users

در این قسمت میزان کاربران سایت خود را در بازه های زمانی مشخصی با هم مقایسه خواهید کرد. به طور مثال در شکل زیر مشاهده می کنید که در تاریخ 24 نوابر تمامی کاربرانی که به مدت 1 روز در این وب سایت فعال بودند برابر 449 نفر بوده که از این میزان 351 نفر با استفاده از موبایل وب سایت را بازدید نموده اند. حال شما می توانید مشخص کنید که چه تعداد کاربر در مدت 7 روز در وب سایت شما فعال بوده اند. این مدت 7 روز را می توانید در حالت 14 و 28 روز نیز مشاهده کنید. حتی این روزها را با هم می توانید مقایسه نمایید.

Active Users

4.3. Lifetime Value

در این قسمت شما می توانید ارزش کاربران جذب شده را دریافت کنید. (البته توجه داشته باشید که بسیاری از این موارد منوط به این موضوع است که شما Conversion و اهدافی در اکانت خودتان تعریف کرده باشید تا بر اساس آنها گوگل آنالیتیکز به شما پاسخ دهد.) در این قسمت به صورت پیشفرض متریک اول روی Revenue Per User است. یعنی ارزش مادی هر کاربر در 90 روز گذشته پس از اولین جذب به چه صورت بوده است. البته توجه داشته باشید که این 90 روز پیش فرض بوده و شما می توانید زمان را به دلخواه خود تغییر بدهید.
در قسمت پایین می توانید ترافیک ورودی از کانال های مختلف را بررسی کنید. همچنین می توانید مشاهده کنید که کاربرانی که بیشترین ارزش را داشته اند از چه طریقی وارد وب سایت شما شده اند. در این قسمت شما با 4 گزینه مواجه خواهید شد. لازم به ذکر است ستون دومی که مشاهده می کنید (LTV) برابر است با تعداد صفحات مشاهده شده از طرف هر کاربر که به طور حتم هرچه این عدد بالاتر باشد نتیجه بهتری خواهد بود.
نکته مهم دیگر در این قسمت این است که، ارزش کاربران را شما می توانید با چیزی که مد نظرتان است بررسی کنید. مثلا در متریک اول می توانید ارزش را روی تکمیل اهداف (Goal Completions) قرار دهید.
Acquisition Channel: به شما نشان می دهد که چه تعداد کاربر از طریق موتور های جست و جوگر، آدرس لینک مستقیم، بک لینک ها، شبکه های اجتماعی، تبلیغات کلیکی (مانند تبلیغات در گوگل یا همان گوگل ادوردز) و … وارد سایت شما شده اند.

Acquisition Channel

Acquisition Source: در این قسمت شما مشاهده خواهید کرد که کاربران ورودی به سایت شما از کدام لینک به وب سایت شما وارد شده اند. به طور مثال مشاهده می شود که عمده ورودی های این وب سایت از طریق سایت گوگل بوده است.

Acquisition Source

Acquisition Medium: ؟؟؟

Acquisition Medium

Acquisition Campaign: ؟؟؟

4.4. Cohort Analysis

در این قسمت می توانید میزان موفقیت در جذب کاربرانتان را بررسی کنید. به طور مثال کاربرانی وارد سایت شما شده اند. شما می توانید در این قسمت بررسی کنید که این نفرات طی روزهای آینده آیا به سایت شما مراجعه کرده اند و یا خیر؟ به عبارتی دیگر چند درصد از افرادی که در طول فلان روز وارد سایت شده اند برای روزهای آینده (تا 7 روز) چه درصدی از آنها مجددا وارد سایت شده اند.

Cohort Analysis

4.5. Audiences

4.6. User Explorer

در این قسمت به هر کاربر یک ID اختصاص داده شده است و شما می توانید فعالیت تمامی کاربرانی که وارد سایت شده اند را به صورت کامل مشاهده کنید. اینکه وارد چه صفحاتی شده اند، در هر صفحه چه مقدار حضور داشته اند، چه اهدافی را تکمیل نموده اند و … .
در این قسمت می توانید تمام کارهایی که کاربران فعال تان در سایت شما انجام داده اند را بررسی کنید. مثلا بیشتر به چه صفحاتی مراجعه کرده اند. چه اهدافی را تکمیل کرده اند یا چه محصولاتی را خریده اند. در این قسمت، گوگل آنالیتیکس برای هر کاربر فعال سایت شما یک آیدی در نظر گرفته است که با کلیک روی آن می توانید به اطلاعات کاملی در مورد هر کاربر دسترسی داشته باشید. در این قسمت حتی می توانید مشاهده کنید که میزان نرخ پرش برای هر کدام از مراجعه کنندگان به وب سایت شما به چه میزان است.
User Explorer
با کلیک بر روی هر یک از این موارد شما می توانید فعالیت کاربر را در ساعات مختلف بررسی کنید و حتی مشاهده کنید که این کاربر از کدام صفحات به چه میزان زمانی بازدید نموده است. در این صفحه حتی گفته می شود که کاربر از چه طریقی وارد سایت شما شده است. سیستم عامل و مرورگر کاربر نیز برای شما نمایش داده خواهد داشت.

User Explorer

4.7. Demographics

در این قسمت شما جنسیت و میانگین سنی کاربرای وب سایت خودتان را می توانید بررسی کنید. شما از این اطلاعات می توانید برای انجام تبلیغات موثر استفاده مفیدی به دست آورید. به طور مثال در شکل زیر حدود 30 درصد مخاطبین خانم بوده و میانگین سنی تمامی مخاطبین بین 25 تا 34 سال بوده است.

Demographics

 

شما در این قسمت می توانید که اطلاعات را با ذکر جزئیات و به تفکیک نیز مشاهده کنید. به طور مثال مشاهده می گردد که کاربرانی که با استفاده از موبایل وارد سایت شده اند زمان کمتری را در صفحات سایت سپری کرده اند. همچنین نرخ پرش کاربران موبایلی در حدود 81 درصد بوده است و این در حالی است که میانگین نرخ پرش برابر 78 درصد است.

Demographics

4.8. Interests

این بخش یکی از زیبا ترین و جذاب ترین بخش های موجود در گوگل آنالیتیکس بوده که شامل 4 زیر مجموعه است. شما در این بخش مشاهده خواهید نمود که علاقه مندی بازدید کننده های وب سایت شما به چه موضوعاتی بوده و هر دسته به صورت میانگین چه رفتاری را از خود نشان داده اند. به طور مثال گروهی از مراجعین به سایت شما که فیلم دیدن جزو علاقه مندی هایشان بوده است ، وارد چه صفحاتی از وب سایت شما شده اند و چه رفتاری انجام داده اند.

Overview: شما در این قسمت می توانید خلاصه ای از هر 3 گروه بندی دیگر را مشاهده کنید. به بیانی دیگر این گزینه خلاصه ای از کل گزینه های این قسمت را به شما نشان می دهد. به طور مثال شما در شکل زیر مشاهده میکنید که در هر دسته ای اولویت و اکثریت با چه دسته ای از علاقه مندی ها بوده است.

Interests

Interests در گوگل آنالیتیکس

Interests در گوگل آنالیتیکس

Affinity Categories: دسته بندی وابستگی ها ، در این دسته بندی مواردی همچون علاقه مندی به آشپری ، علاقه مندی به زندگی سیز و … قرار دارند.

Affinity Categories

In-Market Segments: در این دسته بندی عموما موارد تجاری قرار دارند. به طور مثال در شکل زیر شما مشاهده می کنید که عموم مراجعین به این سایت از علایق به محصولات آرایشی و زیبایی برخوردار هستند.

In-Market Segments

Other Categories: سایر دسته بندی ها. به طور مثال شما در شکل زیر مشاهده می کنید که عموم مراجعین در رده اول اخبار و هواشناسی را جزو علایق داشته اند و در رده دوم تناسب اندام.

Other Categories

4.9. Geo

دراین قسمت دو اطلاعات بسیار مهم ذکر می گردد. اول اینکه زبان سیستم کاربرانی که به سایت شما مراجعه کرده اند چیست و دوم اینکه کاربران از چه کشور هایی ، مناطق و یا شهرهایی به سایت شما وارد شده اند. به طور مثال شما مشاهده می کنید که عموم کاربران مراجعه کننده به این وب سایت از کشور ایران هستند. نکته دیگری که باید ذکر کرد این است که ممکن است به علت عدم انجام تنظیمات مکانی توسط کاربران در مرورگر و سیستم خود گزینه ای به صورت Not Set مشاهده نمایید. این گزینه همانطور که بیان شده بدین معناست که تنظیمات مکانی کاربرانی که به وب سایت شما مراجعه کرده اند تنظیم نشده است.

زبان سیستم کاربرانی که به سایت شما مراجعه کرده اند

موقعیت جغرافیایی کاربرانی که به سایت شما مراجعه کرده اند

 

4.10. Behavior

در این قسمت رفتار بازدیدکنندگان به همراه فعالیتی که آنها در صفحات مختلف انجام داده اند مورد بررسی قرار می گیرد.

New Vs Returning: شما در این گزینه مشاهده خواهید کرد که چه تعداد از کاربران وب سایت شما کاربرانی هستند که برای اولین بار وارد وب سایت شما شده اند یا اینکه قبلا نیز از وب سایت شما بازدید انجام داده اند.

New Vs Returning

Frequency & Recency: در این گزینه می توانید مشاهده کنید که افرادی که به طور مثال 2 بازدید از سایت شما انجام داده اند به چه تعداد هستند و چند صفحه را مجموعا مورد بازدید قرار داده اند.

Frequency & Recency

Engagement: در این گزینه می توانید مشاهده کنید که کاربران مختلف چند ثانیه را در وب سایت شما گذرانده اند و چه تعداد بازدید انجام داده اند. به طور مثال کاربران بازدید کننده ای که 11-30 ثانیه را در این وب سایت گذرانده اند مجموها 999 بازدید انجام داده اند که در این بازدید ها 2170 صفحه را مورد بازدید قرار داده اند.

Engagement

4.11. Technology

در این گزینه شما می توانید مشاهده کنید که کاربران وب سایت شما با استفاده از کدام مرورگر وارد وب سایت شما شده اند. همچنین می توانید مشاهده کنید اپراتور اینترنتی که کاربران از آن استفاده می کننده عموما کدام یک از اپراتورهای اینترنتی بوده. این اطلاعات می تواند شما را تا حدود زیادی برای اموری مانند تبلیغات یاری کند.

کاربران وب سایت شما با استفاده از کدام مرورگر وارد وب سایت شما شده اند

کاربران وب سایت شما با استفاده از کدام مرورگر وارد وب سایت شما شده اند

4.12. Mobile

در این قسمت شما می توانید مشاهده کنید که چه میزان از کاربران وارد شده به وب سایت شما با استفاده از موبایل، تبلت و یا کامپیوتر بازدید را انجام داده اند. نکته مهم و جالب تر اینکه حتمی می توانید مشاهده نمایید که کاربران با چه دستگاه تلفن همراهی وارد وب سایت شما شده اند. این گزینه با انتخاب زیر منوی Devices از گزینه ی موبایل در دسترس خواهد بود.      چه میزان از کاربران وارد شده به وب سایت شما با استفاده از موبایل، تبلت و یا کامپیوتر بازدید را انجام داده اندکاربران با چه دستگاه تلفن همراهی وارد وب سایت شما شده اند.

4.13. Cross Device

؟؟Cross Device

4.14. Custom

در این قسمت شما می توانید متغییرها و اهدافی که تعریف کرده اید را مورد بررسی قرار دهید. در شرایطی که هدف خاصی را تعریف نکرده باشید گزینه نمایش داده شده برابر Not Set خواهد بود.

4.15. Benchmarking

در این قسمت شما می توانید که اطلاعات وب سایت خودتان را با سایر وب سایت های فعال در حوزه کاری خودتات مقایسه کنید. به طور مثال می توانید مشاهده کنید که تعداد کاربران وب سایت شما برای صفحه ای مشترک میان شما و رقبایتان در چه وضعیتی قرار دارند. این قسمت دارای 3 گزینه داخلی است. این سه گزینه عبارتند از Channels ، Location و Devices.
نکته مهم: البته ممکن است شما در این قسمت با شکل زیر مواجه شوید. این بدان معناست که شما در ابتدا باید اجازه اشتراک گذاری داده های Google Analytics خود را به گوگل بدهید. در ادامه تمامی وب سایت هایی که اجازه اشتراک گذاری داده های خود را به گوگل داده اند در این مقایسه قرار می گیرند.

Benchmarking

با کلیک بر روی گزینه “Update your Data sharing settings” شما وارد قسمت تنظیمات اکانت گوگل آنالیتیکس خود می شوید و در این قسمت باید که مشخص کنید حاضر هستید کدام یک از اطلاعات وب سایت خودتان را با دیگران به اشتراک بگذارید. برای این موضوع پیشنهاد می گردد که حداقل گزینه Benchmarking را فعال نمایید.

Update your Data sharing settings

پس از گذشت مدت زمان اندکی شما می توانید اطلاعات وب سایت خودتان را با دیگر وب سایت های رقیب مقایسه کنید. به طور مثال در شکل زیر می توانید مشاهده کنید که در میزان ورودی های شما از شبکه های اجتماعی چه مقدار تفاوت در مقایسه با سایر رقبا وجود دارد. کاربران جدید ، رفتار کاربران، محل کاربران و … همه و همه از مواردی است که در این قسمت می توانید از آنها برداشت اطلاعات داشته باشید.

مقایسه اطلاعات وب سایت خود و دیگر وب سایت های رقیب در گوگل آنالیتیکس

4.16. User Flow

در این قسمت نیز شما می توانید مشاهده کنید که کاربران از طرف کدام صفحه وب سایت شما وارد شده ، چه مقدار در آن زمان صرف کرده و از کدام صفحه خارج شده اند. این گزارش به تصمیم شما برای بهبود صفحات کمک بسیار زیادی خواهد کرد.

User Flow در گوگل آنالیتیکس

5. نحوه جذب (Acquisition):

در این قسمت شما می توانید به بررسی نحوۀ جذب کاربران بپردازید و ببینید که ترافیک ورودی شما از طرف کدام سایت ها انجام شده است. همچنین شما می توانید مشاهده کنید که هر یک از کاربران پس از ورود در چه مسیری حرکت کرده اند و در هر صفحه به چه میزان فعالیت داشته اند. قبل از شروع بحث در رابطه با این قسمت چندین کلمه مهم این بخش بیان می گردد.

  • منابع (Sources): منبع جذب یک کاربر یعنی سایتی که از آن وارد شده است.
  • رسانه‌ها (Mediums): مشخص می‌کند که کاربران به صورت طبیعی و از طریق جستجو شما را پیدا کرده‌اند (Organic)، یا آنکه توسط یک تبلیغ یا لینک به سایت شما ارجاع داده شده‌اند (Referral)، یا که هیچ کدام از این دو نبوده است (None).
  • کانال‌ها (Channels): منظور از کانال، آن طریقی است که مخاطب شما جذب شده است.
  • مستقیم (Direct): کاربرانی که مستقیماً آدرس سایت شما را وارد کرده‌اند و به آن وارد شده‌اند.
  • جستجوی طبیعی (Organic Search): کاربرانی که شما را از طریق نتایج طبیعی (نه تبلیغات) در موتورهای جستجوگر پیدا کرده‌اند.
  • ارجاعی (Referral): کاربرانی که از وب‌سایت‌های دیگر (به واسطه تبلیغ، لینک شما و …) وارد سایت شما شده‌اند.
  • اجتماعی (Social): کاربرانی که از طریق شبکه‌های اجتماعی به سایت شما هدایت شده‌اند.
  • موارد دیگر: همچنین می‌توانید آمار کاربرانی که از طریق ایمیل، تبلیغات پولی گوگل، سایر تبلیغات و … وارد سایت شده‌اند را نیز مشاهده کنید. به علاوه امکان تعریف منابع ترافیکی جدید با دقت بیشتر هم وجود دارد.

5.1. Overview

در این قسمت به صورت خلاصه وار بیان خواهد شد که بازدیدکنندگان وب سایت شما از چه مسیری وارد وب سایت شما شده اند. بخش Overview در واقع خلاصه ایست از تمامی زیربخش هایی که در این قسمت به تفصیل بیان خواهد شد.

overview

 

5.2. All Traffic

Channels: در این بخش ما می توانید مشاهده کنید که بازدیدکنندگان وب سایت شما از چه طریقی وارد وب سایت شما شده اند. سرچ موتورهای جست و جوگر ، به صورت مستقیم ، از طریق بک لینک های ساخته شده ، با استفاده از شبکه های اجتماعی و یا با استفاده از تبلیغات پولی. با کلیک بر روی هر کدام از موارد بیان شده می توانید زیرمجموعه آنها را نیز مشاهده کنید. به طور مثلا با کلیک بر روی Social می توانید مشاهده کنید که از طریق اینستاگرام، فیس بوک و یا چه شبکه اجتماعی دیگری وارد وب سایت شما شده اند.

all traffic

Treemaps: در این قسمت شما نمودار گرافیکی همان قسمت پیشین را مشاهده خواهید نمود.

Source/Medium: در این قسمت شما ورودی های به سایت خودتان را می توانید به تفکیک و به اولویت ورودی مشاهده نمایید. به طور مثال در شکل زیر مشخص است که بیشترین ورودی های به سایت از طریق گوگل بوده است که در دسته بندی موتورهای جست و جوگر می باشد. حال اینکه در رده 5ام این وب سایت از اینستاگرام که یکی از شبکه های اجتماعی است و لینک دهی کرده است به وب سایت اصلی ورودی گرفته است.

در این قسمت شما ورودی های به سایت خودتان را می توانید به تفکیک و به اولویت ورودی مشاهده نمایید

Referals: این قسمت نشان می دهد که آدرس و یا لینک وب سایت شما در چه وب سایت هایی و چه صفحاتی وجود دارد و از آن طریق چه میزان ورودی کاربر جذب وب سایت شما شده است.

5.3. Google Ads

این بخش به بررسی ترافیک جذب شده شما از طریق تبلیغات در گوگل می‌پردازد. پیشنهاد ما به شما این است که حتما از تبلیغ در گوگل استفاده کنید چراکه یکی از قوی ترین و بهینه ترین نوع تبلیغات است که کسب و کارهای زیادی را رونق بخشیده است.

 

5.4. Search Console

در این قسمت شما می توانید اطلاعات بین سرچ کنسول وب سایت خودتان و گوگل آنالیتیکس را به اشتراک بگذارید. البته اگر این کار را انجام نداده باشید پیامی مشابه پیام زیر را مشاهده خواهید نمود. لازم به ذکر است که اطلاعات ارائه شده در این قسمت شامل مواردی همچون صفحات فرود (Landing Pages) ، کشور ها (Countries) و دستگاه های کاربران (Devices) و عبارت های جست و جو شده توسط کاربران (Queries) است.

Search Console

5.5. Social

5.6. Camaigns

 

6. رفتار (Behavior):

6.1. Owerview

6.2. Behavior Flow

این قسمت یکی از زیباترین قسمت هایی است که در گوگل آنالیز شما مشاهده خواهید کرد !!! شما در این قسمت می بینید که کاربران سایت شما از کدام صفحات وارد سایت شما شدن ، کدام صفحات سایت شما را باز کرده اند و از کدام صفحات ریزش کرده و یا در اصلاح خارج شده اند. این موضوع می تواند شما را در راستای برنامه ریزی برای طراحی صفحات وب سایت خودتان کمک کند. همچنین صفحات پر طرفدار وب سایت خودتان را نیز می توانید از این مسیر مشاهده کنید.

User Flow در گوگل آنالیتیکس

6.3. Site Content

در این قسمت از گزینه های گوگل آنالیز شما می توانید محتوی و صفحات خود را بررسی کنید و مشاهده کنید که اتفاقی در صفحات شما می افتد. زمانیکه کاربران وارد سایت شما می شوند چه رفتاری از خود نشان می دهند. در این قسمت 4 گزینه وجود دارد. لازم به ذکر است که شما می توانید بازه زمانی انتخابی خود را برای این نمودارها داشته باشید و به صورت روزانه ، هفتگی و یا ماهانه اطلاعات را مشاهده نمایید.

All Pages: در این قسمت شما خلاصه ای از 3 قسمت دیگر را یک جا مشاهده خواهید نمود. اطلاعات کاملی از صفحه ورودی و خروجی کاربران و همچنین زمان حضور آنها در صفحات وب سایت شما در این قسمت ارائه خواهد شد.

محتوی و صفحات خود را بررسی کنید

Content Drilldown: در این قسمت شما می توانید تا زیر صفحه هایی که در صفحات مختلف وجود دارد را نیز به تفکیک بررسی کنید. به طور مثال شما در یک مقاله 2 موضوع را توضیح داده اید. اول چیستی بک بیماری و دوم راه درمان. می توانید مشاهده کنید که به ازای هر یک از این بخش ها چه میزان بازدید کننده وارد وب سایت شما شده است. به عبارت بهتر شما می توانید مشاهده کنید که رفتار کاربران در هر یک از زیر دامنه ها چگونه بوده است.

Content Drilldown

Landing Pages: در این قسمت شما می توانید ببینید که کاربران وب سایت شما از چه صفحاتی وارد وب سایت شما شده اند و در آن صفحه چه رفتاری را نشان داده اند. چه تعدادی از این میان کاربر جدید بوده اند و نرخ پرش در هر صفحه چه مقدار بوده است. از همه مهم تر می توانید مشاهده کنید که هر کاربر چه زمانی را در وب سایت شما گذرانده است.

Landing Pages

Exit Pages: در این قسمت شما می توانید مشاهده کنید که مشاهده کنندگان وب سایت شما از چه صفحاتی خارج شده اند. چه زمانی را در این صفحه گزرانده اند و چه تعدادی از این صفحه به صفحه دیگری مراجعه نموده اند. به طور مثال در شکل زیر مشخص است که پربازدید ترین صفحه این وب سایت 15.85 درصد از ترافیک کل را به خود اختصاص داده است. این تعداد در مجموع 1138 صفحه را مشاهده کرده اند که برابر 12.47 درصد از کل است. همچنین 81.02 درصد از بازدیدکنندگان از این صفحه خارج شده اند و باقیمانده از این صفحه به صفحه دیگری مراجعه کردند.

Exit Pages

6.4. Site Speed

در این قسمت شما اطلاعات بی نظیری از وضعیت سرعت وب سایت خودتان مشاهده خواهید نمود. این گزینه نیز شامل 4 زیر بخش است.

Overview: در این قسمت شما اطلاعات خلاصه ای از تمام موارد موجود در این گزینه را مشاهده خواهید نمود. در کناره سمت چپ 3 گزینه مشاهده می شود. Browser, Country, Page. با کلیک بر روی هر گزینه می توان اطلاعات جالبی را به دست آورد.

به طور مثال شما می توانید مشاهده کنید که سرعت وب سایت شما در مرورگرهای مختلف به چه صورت بوده است. عدد بیان شده برای شما Avg. Page Load Time (sec) خواهد بود که به تفکیک برای تمام مرورگرها بیان شده است. با کلیک بر روی هر یک از این گزینه ها می توانید مشاهده کنید که درصد ورودی های شما از هر مرورگر به چه درصدی خواهد بود.

Site Speed

همچنین شما می توانید مشاهده کنید که نفرات وارد شده به سایت شما از چه کشور هایی بوده و زمان لود شدن وب سایت شما در هر یک از این کشور ها چه مقدار است. نکته جالب تر آنکه شما با کلیک بر روی هر کشور می توانید تعداد ورودی ها از استان ها و مناطق داخل آن کشور را نیز مشاهده نمایید.

زمان لود شدن وب سایت شما در هر یک از کشور ها

به طور مثال با کلیک بر روی کشور امارات می توان مناطقی که از آن کاربران وارد وب سایت شده اند را به ذکر سرعت لود صفحه مشاهده نمود.

سرعت لود صفحه

در نهایت شما با کلیک بر روی گزینه Page میتوانید سرعت صفحات مختلف وب سایت خود را به تفکیک مشاهده کرده و برای ایجاد اطلاحات برنامه ریزی کنید. این مورد با تفکیک بیشتری در قسمت (Page Timings) شرح داده شده است.

مشاهده سرعت صفحات مختلف وب سایت به تفکیک

Page Timings: همانطور که در پاراگراف قبل بیان شد شما می توانید در این قسمت مشاهده کنید که سرعت هر یک از صفحات وب سایت شما به چه صورت است.

Page Timings

Speed Suggestions: در این قسمت گوگل به شما پیشنهاداتی برای بهینه سازی وب سایت خودتان ارائه خواهد نمود. شما می توانید با کلیک بر روی گزینه Help با آدرس ” پیشنهادات برای بهینه سازی سرعت سایت ” خودتان مراجعه نمایید.

Page Timings

User Timings: این پارامتر میتواند به ما در محاسبه زمان وقوع یک عمل خاص مانند بازشدن وب سایت تا Like زدن بر روی یک لینک کمک نماید. این سنجش نیز با فعال سازی Customized user timings بر روی گوگل آنالیتیکز فعال میگردد. گوگل آنالیتیکز با استفاده از کدی در صفحات یا وب سایت ما قرار میدهد همه Hits های فوق را ثبت میکند. گوگل آنالیتیکز با استفاده از کد جاوا یا SDK برای سیستم های موبایل مقادیر hits را ثبت مینماید.

“کد جاوا برای وب سایت ها در گوگل آنالیتیکز”
“SDK برای نرم افزارهای Android”
“SDK برای نرم افزار های IOS”

6.5. Site Search

آیا می‌خواهید ببینید که مخاطب سایت شما بعد از اینکه از طریق جستجو، سایت شما را پیدا کرده و مشکلش حل شد، چه مدت زمانی بعد از آن درون سایت شما می‌ماند؟ (مفهوم Time After Search)

یا اینکه بعد از اینکه نتیجه موردنظرش را درون سایت شما پیدا کرد، چه تعداد صفحاتی را بعد از آن درون سایت شما می‌بیند؟ (مفهوم Avg.Search Depth)

بعد از جستجو درباره کدام موضوعات مختلف، بالاخره از صفحه سایت شما خارج می‌شود؟ (مفهوم Search Exit)

به کدام صفحه وارد و از کدام صفحه خارج شده و در این بین چه زمانی را صرف کرده است؟

جواب تمامی این سوالات در Site Search است. البته استفاده از این قسمت نیاز به تنظیمات خاصی دارد که صحبت در این باره و خارج از مباحث این مقاله است. دلیل این موضوع هم این که بسیاری از مواردی که در این قسمت حاصل خواهد شد در سایر قسمت هایی که در مقاله توضیح داده شده ، مورد بحث قرار گرفته است. این گزینه نیز شامل 4 زیر بخش است. (Overview, Usage, Search Terms, Search Pages)

6.6. Events

اگر محصول جدیدی را رونمایی کرده‌اید، اگر یک کمپین تبلیغاتی به راه انداخته‌اید و … در این قسمت رویدادهای خود را می‌توانید دنبال کنید. این مورد نیز شامل چهار گزینه زیر است. (Overview, Top Events, Pages, Events Flow)

Events

6.7. Publisher

برای استفاده از این قسمت حتما بایستی که به ادسنس (AdSense) و Ad Exchange خود متصل باشید. در غیر این صورت پیامی مشابه پیام زیر مشاهده خواهید نمود. با اتصال به Ad ها شما می توانید که اطلاعات آنها را در گوگل آنالیتیکس خود داشته باشید و از همپوشانی هایی که امکان رخ دادن دارند در اطلاعات جلوگیری کنید. لازم به ذکر است که شما در این مورد سه گزینه خواهید داشت. (Overview, Publisher Pages, Publisher Referrers)

Publisher

6.8. Experiments

این قسمت شما را قادر می‌سازد تقریباً هرگونه تغییر در یک ویژگی را آزمایش کنید تا ببینید چگونه در بهینه‌سازی یک هدف خاص عمل می‌کند. این بخش قسمت تخصصی ای بوده که از موضوع این مقاله خارج است و در مقاله دیگری به آن خواهیم پرداخت. اما در صورتی که تمایل دارید توضیحات گوگل پیرامون این صفحه را مشاهده کنید می توانید سری به مقاله “به روز رسانی های مهم در آزمایش محتوی” بزنید.

7. تبدیل‌ ها (Conversions):

اگر اهداف خود را در گوگل آنالیتیک تنظیم کنید می‏توانید ببینید چه تعداد از بازدیدکننده ها به کاربر ثابت یا مشتری تبدیل شده اند. شما همچنین می‏توانید مسیری که بازدیدکنندگان برای تبدیل طی کرده اند را مشاهده کنید.

conversion

7.1. Goals
7.2. Ecommerce
7.3. Multi-Channel Funnels

8. کشف کردن (Discover):

در این قسمت آموزش هایی در رابطه با بخش های مختلف گوگل آنالیتیکس وجود دارد که اگر به زبان انلگیسی مسلط هستید می توانید از آن ها استفاده کنید. این قسمت راهنمای کامل و جامعی برای یادگیری قسمت های مختلف گوگل آنالیتیکس است.

از جمله آموزش هایی که شما می توانید در این قسمت مطالعه کنید آموزش اپ گوگل آنالیتیکس ، آموزش دمو گوگل آنالیتیکس ، هشدارهای گوگل آنالیز و مواردی از این قبیل است. پیشنهاد می کنید حتی برای آشنایی هم که شده حتما سری به این مطالب بزنید. مشاهده آنها خالی از لطف نیست.

کشف کردن (Discover)

2 دیدگاه دربارهٔ «گوگل آنالیتیکس چیست؟»

  1. سلام ، خیلی ممنون از مقاله واقعا کاملتون. با چیزهایی که من خوندم متوجه شدم که خیلی از قسمت های گوگل آنالیز یکیه تقریبا و اطلاعات یکسانی رو داره منتشر میکنه؟ دلیل این تکراری بودنه چی هستش ؟

    پاسخ
    • سلام ، خواهش میکنم ، باعث خوشحالیه که این مقاله تونسته به شما کمک کنه. ببینید داده هایی که گوگل آنالیز میگیره مشخص هستند. این داده ها با گزارش های مختلف ترکیب میشن و نتیجه های مختلفی رو به شما نمایش می دن و این کاملا طبیعیه که در این بین شما اشتراکات زیادی ببینید ، اما مطمئنا از تمام این اطلاعات می تونید بسیار خوب استفاده کنید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید