تخفیف ویژه برای کاربران قدیمی تاپ ادورت فعال شد

گوگل وبمستر تولز

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kmd5j6cw’ admin_preview_bg=”]

گوگل وبمستر تولز

  • گوگل وب مستر تولز یا همان Google webmaster tools چیست؟
  • بزرگترین کاربرد گوگل وب مستر تولز چیست؟
  • مهمترین قسمت هایی از گوگل وب مستر که باید بدانید چیست؟
  • شیوه فعال سازی گوگل وب مستر به چه صورت است؟
  • گزارشات گوگل وب مستر را به چه صورت باید تحلیل کرد؟

در این مقاله قصد داریم مطالبی درباره ی گوگل وبمستر تولز یا همان کنسول سرچ گوگل ارائه دهیم. با مطالعه ی این مقاله شما اطلاعات کامل و مفصلی راجع به این امکان گوگل و اهمیت استفاده از آن فرا خواهید گرفت.

گوگل وبمستر تولز چیست؟

گوگل وبمستر تولز (google webmaster tools) یک امکان رایگان از سمت شرکت گوگل است. این ابزار به کسب و کار های مختلف اینترنتی و وب سایت ها کمک می کند که بهترین نتیجه را در سرچ گوگل داشته باشند. به عبارت دیگر استفاده از گوگل وبمستر امکان مدیریت بهتر سایت را برای شما به ارمغان می آورد، و شما را قادر می سازد تا مشکلات احتمالی سایت خود را برطرف سازید و رتبه خوبی در بین رقبا داشته باشید. همچنین این ابزار قدرتمند جهت مدیریت سئو سایت شما ، آمار دقیقی ارائه میکند که پلن های بعدی خود برای سئو سایتتان را بچینید.

کنسول سرچ گوگل قادر است اطلاعات، آمار و ارقام دقیقی از میزان بازدید کاربران از سایت را در اختیار شما بگذارد.همچنین شما اطلاعات مهم و ضروری وب سایت خود را در این پنل بایستی که با گوگل به اشتراک بگذارید.

به بیانی ساده ، گوگل سرچ کنسول محل صحبت گوگل با شما و شما با گوگل است.

بهتر است بدانید، مدت زمان زیادی نیست که عنوان کنسول سرچ گوگل جایگزین نام گوگل وبمستر شده و هر دو واژه به یک معناست و از یک موضوع سخن میگوید.

برای استفاده از این امکان گوگل در گام اول می بایست سایت خود را در گوگل وبمستر تولز به ثبت برسانید. سپس برای استفاده از امکانات گوگل وبمستر وارد حساب کاربری مخصوص به خود شوید. برای استفاده ی بهتر و درست تر این این امکان گوگل، لازم است شما آموزش گوگل وبمستر تولز را فرا بگیرید.

وبمستر کیست؟

وبمستر در لغت به معنای مدیر یا اداره کننده سایت گفته می شود. این شخص می بایست سیاست های کلی و استراتژی های مناسب و بهینه ای را برای سایت در نظر گیرد. وبمستر با انجام وظیفه ای که بر عهده دارد، کمک بسیاری در پیش برد اهداف سایت می کند. گوگل وبمستر و ابزار هایش به عنوان همیاران وبمستر ها شناخته می شوند و به کمک آنها آمده اند.

وبمستر تولز

فعال سازی گوگل وبمستر تولز

برای استفاده از امکان گوگل وبمستر تولز قبل از هر کاری باید که وب سایت خود را به گوگل معرفی کرده و تاییده اطلاعات را انجام بدهید.

1-ایجاد اکانت گوگل

در قدم اول می بایست یک اکانت گوگل (gmail) برای خود بسازید تا بتوانید به کلیه امکانات و ابزارهای شرکت گوگل به آسانی دسترسی داشته باشید. اگرهم قبلا ایمیل دارید که نیاز به انجام این کار نیست و می توانید با همان ایمیل فرآیند ثبت وب سایت خود را انجام دهید.

2-تنظیم حساب گوگل وبمستر تولز

برای شروع کار وارد آدرس “Google Webmster Tools” بشوید. در ادامه با فشردن دکمه Start now وارد محیط داخل از پنل وب مستر خواهید شد. در كنسول جستجوی گوگل می‌توانید بر روی گزینه‌ی add a new property در نوار بالایی كلیك كنید و اگر چنانچه قبلا وب سایت های اضافه شده ای داخل پنل دارید باید از قسمت Property گزینه add a new property را انتخاب کنید.

تنظیم حساب گوگل وبمستر تولز

در این قسمت شما باید تعیین کنید که مایل هستید یک دامنه جداگانه را ثبت کنید (کادر آبی رنگ) و یا قصد ثبت یک زیردامنه از وب سایت اصلی خود را دارید(کادر قرمز رنگ). مطمئن شوید كه URL صحیح را وارد كرده‌اید، به همان صورتی که در قسمت URL مرورگر آدرس وب سایت خود را مشاهده می کنید. توجه داشته باشید که حتی وارد کردن گزینه Https نیز از اهمیت بالایی برخوردار است پس حتما آدرس وب سایت خود را خیلی دقیق وارد کنید.

2-تنظیم حساب گوگل وبمستر تولز

به عنوان یک نکته مهم در نظر داشته باشید که اگر وب سایت شما برای هر دو حالت example.com و www.example.com چنانچه فعال باشد باید یکی از این حالات را غیر فعال کنید و سعی کنید تنها با یکی از این حالات وب سایت شما شناسایی شود. پیشنهاد ما حالت example.com است یعنی حالتی که www در آدرس دامنه شما وجود ندارد.

وقتی وب سایت را اضافه كردید، باید از طرف گوگل بررسی شود كه مالك آن سایت هستید یا خیر. چندین گزینه برای بررسی مالكیت شما وجود دارد.

ایجاد حساب گوگل وبمستر تولز

روش اول ، روش HTML file: در روش دیگر به سادگی می توانید با فایل html ارائه شده و آپلود آن در وب سایت خودتان عمل تایید را انجام دهید. نکته مهم در اینجا این است که پس از انجام تاییده نباید فایل آپلود شده را پاک کنید.

بر اساس تجربه گاها مشاهده شده که کاربران با پیغام های زیر مواجه شده اند. هر یک از این پیغام ها را برای شما تشریح کرده و راه حل برطرف کردن آنها را بیان میکنیم:

  • Your verification file was not found: به احتمال زیاد فایل را در مسیر درست و در صفحه اصلی پوشه هاست خود قرار نداده اید. حتما این مورد را بررسی کنید.
  • Hacked verification file: در این صورت گوگل داره اعلام میکنه که وب سایت شما هک شده. اگه از سالم بودن وب سایت خودتون مطمئن هستید توضیح میکنیم حتما سری به افزونه های امنیتی وب سایت خودتون بزنید و تنظیمات موجود در اون رو بررسی کنید.
  • Your verification file redirects to a disallowed location: اگر تمام وب سایت شما به وب سایت دیگری ریدایرکت می شود، این موضوع از طرف گوگل قابل تایید نیست. بلکه تنها ریدایرکت در داخل وب سایت است که مورد تایید گوگل است.

احراز هویت در گوگل وب مستر تولز

روش دوم ، روش HTML tag: برای كاربران WordPress كه از Yoast SEO استفاده می‌كنند، پیشنهاد می‌كنیم كه از روش HTML tag استفاده كنند. به آسانی می‌توانید این كد را كپی كرده و آن را در زبانه‌ی Webmaster tools در افزونه‌ی Yoast SEO درج كنید:

وردپرس و گوگل سرچ کنسول

اگر چنانچه از افزونه yoast استفاده نمی کنید هم می توانید با استفاده از افزونه ” Insert Headers and Footers ” تگ مورد نظر را به قسمت Head وب سایت خودتان انتقال دهید.

اگر در هنگام تایید با پیغام Meta tag not found/in the wrong location مواجه شدید بدان معناست که محلی که tag را در آن قرار داده اید محل مناسبی نبوده است و یا اینکه ممکن است فایل های شما کش شده باشد که در این صورت باید کش خود را پاکسازی کنید تا دوباره فایل ها لود شود.

این دو روش جزو روش های ساده و کاملا سریعی است که به راحتی می توانید عمل تاییده را از طریق آنها انجام دهید. مابقی روش ها نیاز به طی فرایند تخصصی و پیچیده تری دارد.

بعد از ذخیره ، می‌توانید به كنسول جستجوی گوگل برگردید و بر روی دكمه‌ی Verify كلیك كنید تا تأیید شود. اگر همه همه مراحل درست انجام شده باشد، یك پیام موفقیت دریافت كرده و GSC [كنسول جستجوی گوگل] شروع به جمع‌آوری داده‌های سایتتان می‌كند.

چگونه وبسایت خود را به گوگل معرفی کنیم؟

برای معرفی و ثبت وبسایت خود در گوگل ، می توانید یک سایت مپ به روز شده به حساب Google خود اضافه کنید ، یا یک درخواست ایندکس برای URL مورد نظر از طریق Fetch as Google (request indexing در سرچ کنسول جدید) ارسال کنید. هر دو فرآیند مالکان سایت ها را ملزم به ثبت نام در Google Search Console می کند که در قسمت قبلی همین مقاله آموزش داده شد.

در ادامه هر دو روش را آموزش خواهیم داد:

اگر یک سایت کاملاً جدید دارید

اگر میخواهید یک وب سایت جدید راه اندازی کنید ، ابتدا باید در Google Search Console تأیید کنید که سایت متعلق به شماست. سپس، سایت مپ وبسایت خود را در آن ثبت کنید.

اگر سایتی موجود دارید و در حال راه اندازی صفحات جدید هستید

اگر وبسایت را قبلا راه اندازی کرده اید ، بازهم می توانید صفحات جدیدی را در Google ثبت کنید تا ایندکس شوند و در صفحه نتایج جستجو رتبه بندی شوند.

هر کسی قبلاً می توانست این کار را با صفحه ای که می خواهد خزیده یا کراول شود انجام دهد ، خواه مالک آن صفحه باشد یا نه. اکنون ، دقیقاً مانند آنچه که هنگام راه اندازی یک وب سایت کاملاً جدید انجام می دهید، باید مالک URL باشید تا از Google بخواهید دوباره آن را کراول کند.
اگر صاحب یک صفحه وب هستید و مایلید Google دوباره آن را کراول کند ، می توانید کارهای مختلفی انجام دهید:

ثبت یک سایت مپ به روز شده

ابتدا می توانید یک نقشه سایت به روز شده ارائه دهید تا مطمئن شوید صفحات جدید در اسرع وقت لیست می شود. شما میتوانید در مقاله زیر به طور کامل روند ساخت و سایت سایت مپ در وبمستر را بیاموزید.

request indexing

request indexing به شما این امکان را می دهد که صفحات وب را در سایت خود همانطور که Google مشاهده می کند مشاهده کنید. به عنوان یک مالک سایت ، می توانید با استفاده از این ابزار ، آدرس های اینترنتی واحد را مجدداً ایندکس کنید. برای این کار ، وارد Google Search Console شوید و سایتی را که در حال حاضر در لیست گوگل وبمستر شما وجود دارد، انتخاب کنید.

سپس از نوار سمت چپ روی URL Inspection کلیک کنید و url موردنظر خود را وارد کنید. پس از آنالیز صفحه توسط وبمستر اطلاعاتی از جمله ایندکس شدن این صفحه در اختیار شما قرار میگیرد. در همین قسمت، همانطور که در تصویر زیر نمایش داده شده است، شما می توانید با کلیک روی request indexing از گوگل بخواهید که دوباره این صفحه را بررسی کند.

request indexing در وبمستر تولز

حذف ، اضافه و سطوح دسترسی کاربران

به عنوان مسئول اصلی وب سایت خودتان و یا به عنوان وب مستر شاید نیاز داشته باشید که فرد دیگری اطلاعات وب مستر شما را مشاهده کند. برای این امر ، کافیست شما به به فرد مقابل دسترسی و اجازه مشاهده اطلاعات وب مستر را ارسال کنید. برای این کار کافیست وارد قسمت Setting وب مستر شده و پس از آن گزینه Users and permissions را انتخاب کنید.

حذف ، اضافه و سطوح دسترسی کاربران در وبمستر تولز

در ادامه می توانید با انتخاب گزینه ADD User ایمیل جدید را وارد کرده و دسترسی را برای آن ایمیل ارسال کنید. توجه داشته باشید که می توانید از دو نوع دسترسی Full و Restrict یا همان محدود شده استفاده کنید که پیشنهاد ما به دلایل امنیتی استفاده از حالت دوم است.

انوع دسترسی Full و Restrict در سرچ کنسول


بخش های مختلف کنسول وبمستر تولز

پس از ایجاد اکانت وب مستر و اضافه کردن وب سایت نوبت به تنظیمات ، بررسی و تحلیل قسمت های مختلف می رسد. شما باید اشکالات مختلفی که گوگل وب مستر به شما اعلام کرده است را بررسی کرده و آنها را برطرف کنید. همچنین شما می توانید تنظیمات به خصوصی را در قسمت های مختلفی که بعضا چندان ساده در دسترس شما قرار ندارند را مشخص کنید. در ادامه هر یک از قسمت های مختلف را بررسی کرده و نکات تحلیلی را در رابطه با آن قسمت برای شما بیان خواهیم کرد.

بخش اول – گزارش های کلی سرچ کنسول

گزارش Performance : برای کسب اطلاعات درباره این قسمت مقاله ” گزارش Performance در سرچ کنسول گوگل ” را مطالعه کنید.

ابزار URL inspection

بخش دوم – گزارش های Index سرچ کنسول

گزینه Coverage : برای کسب اطلاعات درباره این قسمت مقاله ” گزارش Coverage در گوگل سرچ کنسول ” را مطالعه کنید.
گزینه Sitemaps : برای کسب اطلاعات درباره این قسمت مقاله ” گزارش Sitemaps در سرچ کنسول گوگل ” را مطالعه کنید.
گزینه Removals : برای کسب اطلاعات درباره این قسمت مقاله ” گزینه Removal در سرچ کنسول گوگل ” را مطالعه کنید.

بخش سوم – گزارش‌های Enhancements

گزارش Mobile Usability : برای کسب اطلاعات درباره این قسمت مقاله ” گزارش Mobile Usability در سرچ کنسول گوگل ” را مطالعه کنید.

گزارش AMP در سرچ کنسول گوگل


AMP

در پایین Index coverage، می‌توانید زبانه‌ی AMP را پیدا كنید. AMP به معنی صفحات موبایل شتاب گرفته می‌باشد: صفحات موبایل با روشن شدن سریع. اگر AMP را برای وب‌سایت خود تنظیم كنید می‌توانید خطاهار را در كنسول جستجوی گوگل بررسی كنید. در این بخش می‌توانید صفحات معتبر AMP، صفحات معتبر دارای هشدار و خطاها را مشاهده كنید:

AMP

در پایین نمودار، مسائل فهرست‌بندی شده‌اند. اگر روی یكی از مسائل كلیك كنید می‌توانید URLهای تحت تأثیر را مشاهده كنید. درست مثل بخش شاخص گوگل سرچ کنسول، اگر مسئله‌ای را برطرف نمودید، می‌توانید ترمیم خود را اعتبارسنجی كنید.


گزارش Breadcrumbs در سرچ کنسول گوگل

در قدم اول باید مشخص کنیم که منظور از Breadcrumbs چیست؟ برادکرامبس در اصل مسیر محل صفحه ایست که کابر در آن قرار دارد. به طور مثل اگر شما در یک فروشگاه اینترنتی لوازم الکترونیکی و در قسمت خرید موبایل apple IPhone 12 اگر قرار داشته باشید محل قراگیری شما احتمالا چنین مسیری است:

وب سایت فروشگاهی > موبایل > اپل > اپل آیفون 12

این مسیر به خصوص در وب سایت های فروشگاهی و وب سایت هایی که دسته بندی های مختلفی دارند از اهمیت بسیار بالایی هم برای کاربران و هم برای گوگل برخوردار است. نکته جالب توجه این است که مسیر نمایش داده شده در هنگام نمایش نتایج جست و جو در موتور جست و جوگر گوگل نیز نمایش داده خواهد شد.

متن برادکرامس در جست و جوی گوگل

برای اضافه کردن Breadcrumbs به وب سایت خودتون نیاز است که کد نویسی هایی به صورت JSON-LD ، RDFa و HTML نوشته بشه که از موضوع صحبت ما در این مقاله خارج هست. اما یک راه خیلی ساده تر برای افرادی که از وردپرس استفاده می کنند وجود دارد و آن هم استفاده از افزونه yoast است. برای این کار کافیست که به تنظیمات افزونه یاست رفته ، از قسمت ظاهر جست و جو سربرگ مسیر راهنما را انتخاب کنید و قسمت برادکرامبس ها را فعال کنید.

فعال کردن Breadcrumbs در یاست سئو

پس از انجام این کار شما می توانید در کنسول وب مستر خود آیتم Breadcrumbs را مشاهده کنید. در این قسمت شما تعداد مقادیر بدون خطا و یا دارای خطا را می توانید مشاهده کنید. توجه داشته باشید که برای داشتن یک مسیر درست باید سه مشخصه item ، name ، position را داشته باشید. در صورت عدم وجود هر کدام از این موارد گوگل در کنسول شما اخطار خواهد داد.

توجه داشته باشید که براد کرامبس ها اگرچه می توانند در سئو وب سایت شما ، شمارا یاری کنند اما عدم وجود آنها اثرگذاری خیلی بزرگی بر وضعیت وب سایت شما نخواهد داشت.

نتایج breadcrumbs در وب مستر

گزارش Logos در سرچ کنسول

گزارش Sitelinks searchbox

سایر امکانات گوگل وب مستر

در این بخش به امکانات و نکاتی اشاره می شود که در دسته بندی های فوق وجود نداشته اما استفاده از آنها کاملا ضروری است.

تعیین زبان اصلی و کشور هدف

یکی از تنظیمات بسیار مهم و اثرگذاری که باید برای وب سایت خود در گوگل وب مستر تولز انجام دهید تنظیمات مربوط به International Targeting report است. به عبارت دیگر شما به گوگل خواهید گفت که مخاطبان شما از چه کشور و چه منطقه جغرافیایی خواهند بود. برای انجام این کار کافیست وارد لینک ” تنظیم موقعیت جغرافیایی وب سایت در گوگل ” شوید.

International Targeting report

پس از انتخاب وب سایت مورد نظر خودتان وارد قسمت International Targeting شده و زبانه country را انتخاب کنید. در این قسمت می توانید کشور مورد نظر خود را انتخاب کرده و به گوگل بگید که مخاطبان وب سایت شما در کدام یک از کشورها قرار دارد که از این بین می توانید ایران را انتخاب کنید.

انتخاب کشور در وبمستر تولز

اما مورد دیگری که در این قسمت تنظیم خواهد شد موضوع hreflang است. در این قسمت شما با پیغام زیر مواجه می شوید.

Your site has no hreflang tag
Google uses hreflang tags to match the user’s language preference to the right variation of your pages

مورد hreflang برای وب سایت های چند زبانه کاربرد دارد و برای وب سایت هایی که تک زبانه هستند تنها اتریبیوت lang با مقدار fa-IR که به تگ html اضافه شده کافی است. برای اضافه کردن این تگ در وردپرس افزونه هایی که برای سایت چند زبانه از آن استفاده کرده اید این کار را انجام خواهند داد. همچنین می توانید با استفاده از افزونه HREFLANG Tags Lite نیز این تگ را به وب سایت خود اضافه کنید.

International Targeting in webmaster

International Targeting report


معرفی نقشه سایت به گوگل

yoursite.com/sitemap_index.xml

استفاده از فایل Robots.txt

پست‌‌گذاری شغلی Job Postings

با این زبانه می‌توانید آزادی‌های شغلی خود را فهرست‌بندی كرده و كارایی آن‌ها را دنبال كنید. اگر هرگونه مشكلی وجود داشته باشد، آن‌ها را در این‌جا می‌بینید. این مهم‌ترین خصوصیت گوگل وبمستر تولز نیست، اما می‌تواند برای شركت‌ها یا وب‌سایت‌های خاص ارزشمند باشد.

پست‌‌گذاری شغلی Job Postings

رویدادها events

در این بخش، بازخورد مفیدی در مورد افزایش ساخت یافته‌ی رویدادها فراهم شده است. ممكن است تگ‌گذاری صحیح رویدادها دشوار باشد برای همین، این گزینه می‌تواند گزارش بسیار مفیدی برای یافتن جایی باشد كه در آن به جزئیات پیچیده نظیر تاریخ‌ها و موقعیت‌ها نیاز دارید!

رویدادها events در وبمستر تولز

پیوندها

در پیوندها در بخش سایت می‌توانید ببینید كه چه تعداد پیوند از سایت‌های دیگر به وب‌سایت شما اشاره دارند. از آن گذشته، می‌توانید ببینید كه پیوندهای وب‌سایت كدامند، چه تعداد لینك هستند كه وب‌سایت آن‌ها حاوی وب سایت شما هستند و این كه چه متن‌های دستگیره‌ای بیشترین پیوند را به وب سایت شما دارند. این‌ها می‌تواند اطلاعات ارزشمندی باشد چرا كه پیوندها هنوز هم برای SEO بسیاراهمیت دارند.

لینک های داخلی در گوگل وبمستر تولز

در پیوندهای داخلی می‌توانید بررسی كنید كه كدام صفحات وب‌سایت شما بیشترین پیوند را از دیگر نقاط در سایت دریافت كرده‌اند. این فهرست می‌تواند برای تحلیل منظم ارزشمند باشد چرا كه شما می‌خواهید مهم‌‌ترین صفحات و پست‌ها كه بیشترین پیوندهای داخلی را دریافت كرده‌اند را شناسایی كنید. با این كار، مطمئن می‌شوید كه گوگل می‌تواند اساس وب‌سایت شما را درك كند.

لینک سازی در گوگل وبمستر تولز

امنیت و فعالیت‌های دستی

زبانه‌ی فعالیت‌های دستی آن جایی است كه شما نمی‌خواهید هر چیزی را در آن ببینید. اگر سایت شما توسط گوگل جریمه شده باشد، اطلاعات بیشتری را در این‌جا خواهید دید. اگر سایت شما تحت تأثیر یك فعالیت دستی باشد، پیامی را هم از طریق ایمیل دریافت خواهید كرد.

لینک سازی دستی در گوگل وبمستر تولز

تعدادی طرح وجود دارد كه منجر به ایجاد این نوع جریمه‌ها می‌شوند:

شما دارای پیوندهای غیرطبیعی / خریداری شده می‌باشید

مطمئن شوید كه پیوندها برای سایت شما یا از سایت شما، دارای ارزش باشند نه این كه فقط برای SEO ارزشمند باشند. بهتر است پیوندها به محتوای مرتبط و ارزشمند برای خوانندگان شما باشند.

سایت شما هك شده است

پیامی مبنی بر این كه سایت شما احتمالاً توسط شخص ثالثی هك شده است. گوگل ممكن است سایت شما را به صورت سایت خطرناك برچسب‌گذاری كرده یا این كه رتبه‌بندی‌های شما را كاهش دهد.

چیزی را از گوگل مخفی كرده‌اید

اگر «فریبكاری» كنید (یعنی عمداً چیزی متفاوت با محتوای كاربران را به منظور فریب آن‌ها نمایش دهید)، یا از ارجاع‌های فریبكارانه (مثل پنهان كردن URLهای مرتبط ) استفاده كنید آن‌گاه قوانین وب‌مستر گوگل را نقض كرده‌اید.

اسپم ساده

محتوای تولید شده به شكل خودكار، محتوای به درد نخور و فریبكاری توافقی می‌تواند سبب شود كه گوگل سایت شما در فهرست سیاه قرار دهد.

علامتگذاری ساخت یافته‌ی اسپم‌دار

اگر سایت شما پر از محتوای به درد نخور و تكه تكه برای عناصر نامرتبط بسیار زیاد در یك صفحه باشد، یا محتوایی كه برای كاربران مخفی است، علامتگذاری شده باشد، این می‌تواند به عنوان اسپم‌دار در نظر گرفته شود. آن چیزی كه ضروری است و نه هر چیزی كه ضروری است را علامتگذاری كنید.

خصوصیاتی كه در نسخه‌ی جدید كنسول جستجوی گوگل وجود ندارند

همانطور كه ممكن است توجه كرده باشید، تمام خصوصیات در نسخه‌ی جدید كنسول جستجوی گوگل قرار نگرفته‌اند. گوگل نشان می‌هد كه این امر می‌تواند به دو دلیل باشد: آن‌ها روش بهتری برای ارائه‌ی داده‌ها پیدا كرده‌اند یا این كه همچنان در حال انتقال خصوصیت به نسخه‌ی جدید هستند. همانطور كه قبلاً گفتیم ما این پست را در زمانی كه فرایند انتقال انجام شد، به روزرسانی می‌كنیم.

نسخه ی قدیمی گوگل سرچ کنسول همچنان برای همه در دسترس است. بنابراین چرا باید گاهی اوقات به نسخه‌ی قدیمی برگردید؟ ما فهرستی از خصوصیات كه در نسخه‌ی جدید آورده نشده‌اند اما می‌شود به آن‌ها نگاهی انداخت را در زیر آورده‌ایم.

ظاهر جستجو

از قسمت “ظاهر جستجو” در کنسول جستجوی قدیمی Google ، ویژگی های زیر را در نسخه جدید از دست می دهیم: “داده های ساختاری” ، “کارت های غنی” ، “اطلاعات برجسته” و “پیشرفت های HTML”.

اگر داده‌های ساخت یافته‌ای را به وب‌سایت خود اضافه كرده‌اید بهتر است تا زبانه‌ی داده‌های ساخت یافته را در نسخه‌ی قدیمی به طور مرتب بررسی كنید. در این‌جا می‌بینید كه آیا تمام داده‌های ساخت یافته توسط گوگل تشخیص داده شده‌اند یا خیر و خطاهای موجود هم آورده شده‌اند. اگر داده‌های ساخت یافته‌ای را به طور مشترك برای كارت‌های غنی اضافه كرده‌اید، می‌توانید خطاها را در زبانه‌ی كارت‌های غنی مشاهده كنید. مشخص كننده‌ی داده‌ها را می‌توان برای علامتگذاری صفحات بدون داشتن كد، مورد استفاده قرار دهید.

در آخرین خصوصیت از دست رفته از زبانه‌ی ظاهر جستجو ارتقاهای HTML است كه به سادگی می‌توانید برای مثال عناوین تكراری را عناوین بسیار كوتاه كه می‌توانند بهبود یابند را مشاهده كنید. این‌ها فهرستی هستند كه به سادگی می‌توانید هر كدام را انتخاب كنید: بهینه‌سازی عناوین و توصیفات غیرنمادین كه می‌توانند رتبه‌بندی و CTR شما را افزایش دهند.

هدف‌گذاری بین‌المللی

زبانه‌ی هدف‌گذاری بین‌المللی برای وب‌سایت‌هایی اهمیت دارد كه دارای صفحاتی به زبان‌های مختلف هستند و افراد هدف آن‌ها در كشورها یا نواحی مختلف قرار دارند. وقتی hreflang را در وب‌سایت خود پیاده‌سازی كردید، می‌توانید خطاها را در این بخش از كنسول جستجوی گوگل مشاهده كنید.

وضعیت كند شدن

در زبانه‌ی كند شدن [crawl] می‌توانید قسمت‌های خطاهای كند شدن، وضعیت كند شدن، واكشی مثل گوگل، آزمایش كننده‌ی robots.txt، نقشه‌ی سایت و پارامترهای URL را مشاهده كنید.

این طور به نظر می‌رسد كه شما می‌توانید برخی خطاهای كند شدن را در زبانه‌ی پوشش شاخص جدید مشاهده كنید اما اگر به حساب خود نگاه كنیم، تمام خطاهای كند شدن را در نسخه ی جدید نمی‌بینیم. این یعنی آن كه لازم است تا خطاهای كند شدن را همچنان در نسخه‌ی قدیمی گوگل سرچ کنسول بررسی كنید. وقتی یك خطای كند شدن را رفع كردید می‌توانید آن را به عنوان ترمیم شده علامتگذاری كنید. وضعیت كند شدن هم وجود ندارد و بنابراین می‌توانید آن را هم در نسخه ی قدیمی مشاهده كنید.

وضعیت كند شدن چیزهایی در مورد این كه چند صفحه در طی روز كند شده‌اند، چند كیلوبایت دانلود در طی یك روز و چقدر زمان برای دانلود یك صفحه صرف شده است را به شما نشان می‌دهد. اگر یكی از نمودارها به شكل كاهشی در آید، می‌دانید زمان آن است كه كاری برایش انجام دهید.

خصوصیت واكشی مثل گوگل به شما فرصت می‌دهید تا ببینید آیا گوگل قادر به دسترسی صحیح به صفحه‌ی خاصی هست یا خیر، تا چه حد به شكل صحیح صفحه را ارائه می‌دهد و آیا منابع مسدود شده‌ای هم در صفحه هست یا خیر. می‌توانید صفحات خود را هم بر روی رایانه‌ی رومیزی و هم برای موبایل تست كنید تا اختلافات بین این دو را هم مشاهده كنید.

آزمایش كننده‌ی robots.txt برای افزودن robots.txt شما و برای آزمایش این كه آیا تمام خطاها یا هشدارها ظاهر می‌شوند یا خیر ایجاد شده است. شما همچنین می‌توانید URLهای خاص را برای بررسی این كه آیا مسدود هستند یا خیر، اضافه كنید.

نقشه‌های سایت نیز به نسخه‌ی جدید كنسول جستجوی گوگل اضافه شده‌اند بنابراین به آخرین خصوصیت از زبانه‌ی كند شدن می‌رسیم: پارامترهای URL. در قسمت پارامترهای URL می‌توانید پارامترهایی را برای وب‌سایت خود اضافه كرده و به گوگل بگویید كه چطور باید با آن‌ها كار كند. اگر بخواهید از این مورد استفاده كنید، بهتر است تا راهكارها را به دقت مطالعه كنید. فقط به اضافه كردن برخی پارامترها برای آن كه ببینید چه اتفاقی می‌افتد اكتفا نكنید. این امر می‌تواند موجب بروز چندین مسئله برای SEO سایت شما شود.

مسائل امنیتی گوگل وبمستر تولز

آخرین ولی نه كم اهمیت‌ترین: در زبانه‌ی مسائل امنیتی وقتی وب سایت شما به نظر دارای یك مشكل امنیتی باشد، اخطاری را دریافت می‌كنید.

اهمیت استفاده از گوگل وبمستر

در ادامه قرار است دلایل و اهمیت استفاده از گوگل وبمستر ارائه شود. این موارد عبارت اند از:

  • کنسول سرچ گوگل ما را از اینکه گوگل به سایت ما دسترسی دارد، مطلع و مطمئن می سازد.
  • امکان مانیتور کردن اطلاعاتی که می خواهیم در صفحه ی سرچ گوگل به صورت گرافیکی نمایش دهیم توسط این ابزار فراهم می شود.
  • یکی دیگر از مهم ترین دلایل استفاده از این ابزار، کمک به حفظ و نگهداری سایت می باشد. علاوه بر این مورد به بالا رفتن کارایی و اثر بخشی سایت در موتور جست و جوی گوگل کمک می کند.
  • نمایش دادن و مانیتور کردن مشکلات امنیتی از قبیل اسپم ها.
  • استفاده از این ابزار این امکان را برای شما فراهم می سازد که متوجه شوید، موتور جست و جوی گوگل به چه صورت شما را می بیند.
  • گوگل وبمستر تولز ، به شما نشان می دهد که کدام پرس و جوها و سرچ ها بیشتر مورد توجه کاربران قرار می گیرند. شما می توانید با استفاده از این کلید واژه ها ترافیک بیشتر و بازدید بیشتری از سایت کسب کنید.
  • از دیگر مزیت های استفاده از این ابزار گوگل این است که به شما نمایش می دهد که آیا محصولات و محتوای ارائه شده در سایت شما به صورت متمایز در موتور جست و جوی گوگل به نمایش در می آید یا خیر.
  • این ابزار گوگل می تواند شما را مطلع سازد از سایت هایی که جهت رشد سئوی خود به سایت شما لینک زده اند.

همان طور که قبلا هم اشاره شد، استفاده از کنسول سرچ گوگل از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه می تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار گرداننده های سایت قرار دهد. این اطلاعات و این آمار و ارقام در نهایت به آنها کمک می کند که سایت خود را به سادگی بهینه سازند و رتبه ی سئوی سایت خود را افزایش دهند. یکی از اطلاعاتی که کنسول سرچ گوگل در اختیار شما قرار می دهد، میزان کلیک هایی است که گوگل به هنگام نمایش سایت شما از سمت کاربران دریافت کرده است. این کلیک ها میزان ورودی از گوگل سایت شما را به نمایش می گذارد. هر چه قدر بتوانید آمار این کلیک ها را بالا ببرید میزان بازدید از سایت نیز افزایش خواهد یافت.

علاوه بر این مورد، گوگل وبمستر تولز این امکان را برای شما فراهم می آورد که صفحات مشکل دار و معیوب سایت خود را شناسایی نمایید و درصدد رفع آن مسائل اقدام نمایید تا رتبه ی سایت بهبود یابد. پس می توان گفت که آموزش گوگل وبمستر تولز از ضروریاتی است که هر وبمستر و سئو کاری می بایست فرا گیرد.

آیا تاكنون از كنسول جستجوی گوگل برای وب سایت خود استفاده كرده‌اید؟ اگر این طور نیست، حتما به شما پیشنهاد می‌كنیم كه یك حساب ایجاد كنید تا بتوانید شروع به جمع‌آوری اطلاعات در مورد وب‌سایت خود نمایید. آیا فكر می‌كنید چیزی از قلم افتاده است؟ می‌توانید پیام بگذارید.

منبع:https://yoast.com/beginners-guide-to-google-search-console
[/av_textblock]

[av_iconlist position=’right’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=’17’ av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” custom_content_size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=’custom’ custom_title=” custom_content=’#777777′ color=’custom’ custom_bg=” custom_font=” custom_border=” animation=” alb_description=” id=” custom_class=’next-article-card’ av_uid=’av-kmbyo8xf’ admin_preview_bg=”]
[av_iconlist_item title=’درباره ی بخش های دیگر گوگل وب مستر بیشتر بیاموزید…’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ heading_tag=’h2′ heading_class=’heading-next-articles’ link=” linktarget=” linkelement=” av_uid=’av-wvhztb’][/av_iconlist_item]
[av_iconlist_item title=’بخش Performance در گوگل وب مستر تولز’ icon=’ue8c9′ font=’entypo-fontello’ heading_tag=” heading_class=’next-article’ link=’post,24906′ linktarget=” linkelement=’both’ av_uid=’av-qx3svj’][/av_iconlist_item]
[av_iconlist_item title=’زمان ایندکس شدن در گوگل’ icon=’ue8c9′ font=’entypo-fontello’ heading_tag=” heading_class=’next-article’ link=’post,14549′ linktarget=” linkelement=’both’ av_uid=’av-26oqucq’][/av_iconlist_item]
[av_iconlist_item title=’آموزش ساخت نقشه سایت’ icon=’ue8c9′ font=’entypo-fontello’ heading_tag=” heading_class=’next-article’ link=’post,14221′ linktarget=” linkelement=’both’ av_uid=’av-61br0q’][/av_iconlist_item]
[av_iconlist_item title=’Mobile Usability در گوگل وب مسترتولز’ icon=’ue8c9′ font=’entypo-fontello’ heading_tag=” heading_class=’next-article’ link=’post,24916′ linktarget=” linkelement=’both’ av_uid=’av-18as87e’][/av_iconlist_item]
[av_iconlist_item title=’خطای Coverage در وب مستر’ icon=’ue8c9′ font=’entypo-fontello’ heading_tag=” heading_class=’next-article’ link=’post,24858′ linktarget=” linkelement=’both’ av_uid=’av-rkmeyy’][/av_iconlist_item]
[av_iconlist_item title=’حذف کلی سایت از گوگل با removal’ icon=’ue8c9′ font=’entypo-fontello’ heading_tag=” heading_class=” link=’post,25295′ linktarget=” linkelement=’both’ av_uid=’av-19eugpq’][/av_iconlist_item]
[/av_iconlist]

[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-ivzgpq’]

دیدگاهتان را بنویسید