فهرست عناوین
در این مقاله آموزش نصب و راه اندزای گوگل آنالیتیکس برای وب سایت شما به صورت تصویری و قدم به قدم شرح داده خواهد شد.
ایجاد حساب گوگل آنالیتیکس
به منظور آموزش نصب و راه اندزای گوگل آنالیتیکس ابتدا شما به حساب گوگل نیاز دارید. این موضوع با ساخت یک جیمیل برای خودتان انجام میشود. البته توجه کنید که اگر شما از قبل جیمیل دارید میتوانید از همان برای فعال سازی استفاده کنید و نیازی به ساخت جیمیل جدید نیست. نکته مهم دیگر این است که شما با این جیمیل به اطلاعات سایت دسترسی کامل خواهید داشت فلذا لازم است تا از این مورد که فرد دیگری به این ایمیل دسترسی ندارد اطمینان خاطر کسب کنید.
نکته دیگری که باید در آموزش نصب و راه اندزای گوگل آنالیتیکس بدانید این است که گوگل به شما این اجازه را میدهد که تا سقف 50 اکانت ، وب سایتها و اپلیکیشنهای موبایلی خود را از طریق یک حساب گوگل آنالیتیکس بررسی کنید و نیاز به ساخت حساب جدید تا سقف 50 اکانت نیست.
حال برای شروع کار به صفحه اصلی گوگل آنالیتیکس بروید و گزینه ورود را انتخاب کنید(Sign in). در این صفحه 3 مرحله به منظور راه اندازی برای شما به نمایش در خواهد آمد که در شکل زیر مشخص است.
پس از کلیک بر روی گزینه Sign Up لازم است تا شما اطلاعاتت مربوط به وب سایت خود را وارد کنید. توجه کنید که در اینجا لازم است تا نام حساب آنالیز خود را انتخاب کنید، نام و دامنه وب سایت خود را نوشته و زمینه فعالیت خود را مشخص کنید. همچنین بایستی کشور و محدوده زمانی مورد نظر خود را انتخاب کنید که قاعدتا باید تهران را از این بین انتخاب کنید.
در انتهای این صفحه شما باید بر روی دکمه Get Tracking ID کلیک کنید تا به صفحه بعد بروید.
پس از این دکمه شما باید قوانین گوگل آنالیتیکس را بپذیرید که در شکل زیر نمایش داده شده است.
پس از موافقت شما با قوانین کد اختصاصی شما نمایش داده میشود که شما باید این کد را در تگ Head وب سایت خودتان قرار دهید. این کار به این دلیل است که حتی اگر وب سایت شما کامل بارگذاری نشد گوگل آنالیتیکس بتواند که سایت شما را بخواند. توجه کنید که در صورتیکه از سیستم مدیریت محتوی وردپرس یا جمولا استفاده میکنید باید در ابتدا فایلهای خود را بشناسید و تگ هد را پیدا کرده و در آن فایل کد اختصاصی گوگل آنالیتیکس را وارد کنید.
دریافت ID مخصوص آنالیتیکس شما (Tracking Info)
پس از ساخت اکانت یک آی دی (ID) به خصوص برای وب سایت شما ساخته خواهد شد. شما باید این شناسه را دریافت کرده و در وب سایت خودتان قرار دهید. برای دریافت این کد کافی است شما از منوی بالا وارد قسمت ادمین شوید، پس از آن قسمت Account را انتخاب کنید و سپس در قسمت Property نام وب سایت خود را برگزینید و در نهایت بر روی گزینه Tracking Info کلیک کنید.
نکته مهم این است که توجه داشته باشید این ID به صورت یک کد با این فرمت است: (UA-000000-0) حتما این کد را یادداشت کنید.
راه اندازی گوگل آنالیتیکس
پس از طی مراحل فوق شما میتوانید وارد اکانت گوگل آنالیتیکس خود شده و اطلاعات وب سایت خودتان را مشاهده کنید. البته این بدیهی است که شما نیاز به طی زمان دارید تا اطلاعات شما در پنل گوگل آنالیز ثبت گردد. در ابتدا شما تصویری مشابه تصویر زیر مشاهده خواهید نمود.
شما در قسمت بالا و سمت راست میتوانید بازه زمانی که مد نظر دارید تا گزارش عملکرد آن را ببینید انتخاب کنید. این مورد در شکل زیر نمایش داده شده است.
همچنین در قسمت Overview میتوانید نمودار Sessionها یا همان جلسات را مشاهده کنید. به طور مثال یک کاربر وارد سایت شما میشود، چند صفحه را مشاهده میکند، و از سایت خارج میشود، به این روند یعنی زمان ورود کاربر تا خروج آن از سایت یک جلسه یا Session میگویند.
- Sessions: تعداد کل جلسات ایجاد شده در سایت شما در بازه زمانی انتخابی
- Users: تعداد کاربرانی که به سایت شما آمده اند (تعداد کاربران یونیک: یعنی تعداد واقعی کاربران بدون ثبت ورود تکراری)
- Page Views: تعداد بازدید صفحات
- Page / Sessions: مشاهده ی صفحات براساس Session ها
- Session Duration: مدت زمان میانگین هر Session را نمایش میدهد
- Bounce Rate: زمانیکه کاربر وارد سایت شما میشود و بدون مراجعه به سایر صفحات از سایت خارج میگردد را Bounce Rate یا درصد خروج کاربران میگویند.
- %New Sessions: معیاری میباشد که درصد کاربران جدیدی که به سایت شما وارد شده اند را نمایش میدهد.
پیشنهاد میکنیم حتما مقاله آموزش گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید. این مقاله به صورت گام به گام و تصویری به شما توضیحات لازم را خواهد داد.