فهرست عناوین
- اینفلوئنسر چیست؟
- اینفلوئنسر مارکتینگ به چه معناست؟
- چگونگی از اینفلوئنسرمارکتینگ استفاده کنیم؟
- تفاوت اینفلوئنسرها و بلاگرها چیست؟
- تفاوت واینرها با اینفلوئنسرها در چیست؟
- معروف ترین اینفلوئنسرهای ایرانی کدام اند؟
قطعا برای همه ما پیش آمده که حین جستجوی یک وبسایت یا مقاله، با کلمه اینفلوئنسر مارکتینگ که همیشه هم آمار آن در حال افزایش است، مواجه شده باشیم. یک دهه پیش، شغل اینفلوئنسر مارکتینگ فقط به افراد مشهور و چند وبلاگ نویس اختصاصی محدود بود. اما اکنون، تعداد این افراد در شبکه های اجتماعی افزایش یافته و بازار را اشباع کرده اند.
با وجود این تفاسیر در این قسمت از تاپ ادروت در مورد اینکه اینفلوئنسر به چه معناست و چه کسانی در این زمینه پرچم دار هستند، توضیح خواهیم داد.
اینفلوئنسر یعنی چه؟
گستردگی و تنوع افراد مختلف در شبکههای اجتماعی بسیار زیاد است و به طور کلی این افراد به اینفلوئنسرها، سلبریتیها، بلاگرها، لایف استایلر و… تقسیم بندی می شوند. حوزه فعالیت اینگونه افراد بسیار شبیه به یکدیگر است و درک اینکه چه فعالیت هایی انجام میدهند، ممکن است کمی مشکل باشد.
در حقیقت اینفلوئنسر کسی است که قدرت تأثیرگذاری بر تصمیمات خرید دیگران به دلیل اقتدار، دانش، موقعیت یا رابطه با مخاطبانش را دارد. توجه به این نکته مهم است که این افراد صرفاً ابزار بازاریابی نیستند، بلکه دارای روابط اجتماعی قوی هستند که برندها وصاحبین کسب و کار می توانند برای دستیابی به اهداف بازاریابی خود با آنها همکاری کنند.
اینفلوئنسرها در شبکه های اجتماعی افرادی هستند که به دلیل دانش و تخصص خود در مورد یک موضوع خاص شهرت پیدا کرده اند. آنها به طور مرتب در مورد آن موضوع در کانال های رسانه های اجتماعی مورد نظر خود پست می گذارند و فالوور های زیادی از افراد مشتاق و درگیر را که به دیدگاه های آنها توجه زیادی دارند، درگیر می کنند.
انواع اینفلوئنسر ها به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. برخی از متداول ترین روش جداسازی توسط تعداد فالوورها، انواع محتوا و میزان تأثیرگذاری آنهاست. شما همچنین می توانید اینفلوئنسرها را با توجه به جایگاهی که در آن فعالیت می کنند دسته بندی کنید. این بدان معناست که اینفلوئنسرهایی که ممکن است با یک معیار در رده پایین ظاهر شوند، ممکن است وقتی به طریقی دیگر به آنها نگاه می شود، تأثیرگذارتر به نظر برسند.
دلیل تاثیرگذار بودن اینفلوئنسرها
اینفلوئنسرها به دلیل دسترسی به شبکههای اجتماعی، میتوانند بسیار راحت با فالوورهای خود ارتباط شخصی برقرار کنند و برخلاف افراد مشهوری که در قدیم بوده اند، زندگی آنها مرموزانه و پیچیده نیست و این دقیقا همان چیزی است که مخاطبان را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
انواع اینفلوئنسر ها
مگا اینفلوئنسر ها
مگا اینفلوئنسر ها تعداد زیادی دنبال کننده یا فالوور در شبکه های اجتماعی دارند. هیچ قانون ثابتی در مورد مرز های بین انواع مختلف فالوور وجود ندارد، اما یک دیدگاه رایج این است که مگا اینفلوئنسر ها بیش از 1 میلیون دنبال کننده در حداقل یک سیستم عامل اجتماعی دارند. بسیاری از مگا اینفلوئنسر ها افراد مشهوری هستند که شهرت خود را به صورت آفلاین به دست آورده اند. با این وجود فقط صاحبین کسب و کار های بزرگ باید برای اینفلوئنسر مارکتینگ به مگا اینفلوئنسرها نزدیک شوند.
ماکرو اینفلوئنسرها
ماکرو اینفلوئنسرها یک قدم پایین تر از مگا اینفلوئنسرها قرار دارند و شاید به عنوان بازاریاب های تأثیرگذار بیشتر در دسترس باشند. فالوورهای این دسته از اینفلوئنسرها در محدوده 40،000 تا 1 میلیون در یک شبکه اجتماعی میباشد.برخی سلبریتیها نیز در کنار فعالان شبکههای اجتماعی بهخاطر تعداد بالای فالوورهایشان در دسته مگا اینفلوئنسرها قرار میگیرند. ماکرو اینفلوئنسرها را نمیتوان در دسته واینرها قرار داد زیرا ممکن است در هر حیطهای اعم از گردشگری، خوراکی، ورزشی، زیبایی و … فعال باشند.
میکرو اینفلوئنسرها
این دسته از اینفلوئنسرها افراد معمولی هستند که زندگی عادی داشته و به دلیل دانش خود در برخی موضوعات خاص شناخته شده اند. یکی از مزایای میکرو اینفلوئنسرها تخصصیبودن فعالیت شان است. اگرچه این اینفلوئنسرها همانند دیگر تاثیرگذاران شبکه اجتماعی نمیتوان به افزایش آگاهی از برند بهخاطر همکاری با آنها امیدوار بود، اما درعوض رابطه صمیمانه آنها با مخاطبین باعث میشود فالوورهای بیشتری داشته باشند.
نانو اینفلوئنسرها
جدیدترین نوع اینفلوئنسر ها، نانو اینفلوئنسر است. این افراد فقط تعداد اندکی فالوور دارند، اما تمایل دارند در زمینه ای مبهم یا کاملا تخصصی حرفه ای رفتار کنند.. در بسیاری از موارد، آنها کمتر از 1000 فالوور دارند اما مشتاق و علاقه مند هستند تا نانو اینفلوئنسر را فالو و به نظرات آن ها گوش دهند. فالوور های این دسته به ۱۰ هزار نفر هم نرسیده اما این تعداد کم فالوئر بهمعنای کارآیی نداشتن و موثر نبودن آن ها نیست.
اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer marketing) چیست؟
تبلیغات، لازمه توسعه هر کسب و کار و برندی است زیرا اگر شما بهترین کالا و خدمات را هم به مشتری عرضه کنید تا قبل از آنکه تبلیغات نکنید و صدای خود را به مشتری نرسانید، شکست خواهید خورد. تبلیغات به اشکال مختلف انجام میشود. امروزه نیز به لطف فضای مجازی تبلیغات بسیاری در تلگرام و اینستاگرام صورت می پذیرد که از جمله مهم ترین آن روش های دیجیتال مارکتینگ است.
اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی تاثیرگذار یکی از مدرنترین روش های تبلیغاتی این روزها محسوب می شود و وقتی صاحب یک کسب وکار قصد برندینگ و شروع کمپین تبلیغاتی شغل خود را داشته باشد، گزینههای زیادی پیش رو خواهد داشت که برخی از آن ها شامل تبلیغات تلویزیونی، بیلبورد های نصب شده در سطح شهر و … می شود. همه این ها روش هایی هستند که به دیده شدن برند او کمک خواهند کرد.
اینفلوئنسر مارکتینگ یک نوع روش بازاریابی است که از افراد شناخته شده در حوزه های کاری مختلف برای رساندن پیغام برند و کسب کار به بازار استفاده می شود. در واقع صاحب یک کسب و کار در این روش به افراد تاثیرگذار یا اینفلوئنسر ها مبلغی را پرداخت می کند تا محصول یا خدماتش را به شکل غیرمستقیم تبلیغ کند. به عبارت دیگر در یک سطح بنیادی، اینفلوئنسر مارکتینگ نوعی بازاریابی در شبکه های اجتماعی است که برای تبلیغ محصول از اینفلوئنسرها استفاده می کند. اینفلوئنسر مارکتینگ به دلیل اعتماد بالای مخاطب و توصیه های اینفلوئنسر نوعی اثبات اجتماعی برای مشتریان بالقوه برند یک صاحب کسب و کار است.
چگونگی راه اندازی اینفلوئنسرمارکتینگ
صرف نظر از بزرگ یا کوچک بودن کسبوکار و بودجه ای که در اختیار دارید، میتوانید بازاریابی تأثیرگذار (اینفلوئنسر مارکتینگ) را به کار بگیرید و از ثمرات آن بهره مند شوید. برای راه اندازی کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ لازم است به نکات زیر دقت کنید:
- هدف خود را مشخص کنید: هدف نهایی از راهاندازی هر نوع کمپین بازاریابی این است که بتوانید مطالبی ارزشمند را در اختیار مخاطب قرار دهید. هدف گذاری اینفلوئنسر مارکتینگ هم این است که ثابت کنید توانایی قرار دادن مطالب ارزشمند و تاثیرگذاری برروی مخاطب را دارید.
- محتوای با کیفیت تولید کنید: محتوای لازم در اینفلوئنسر مارکتینگ باید بی نقص باشد تا بر روی مخاطب تاثیر بگذارد. این محتوا نباید کم تر از 600 کلمه، پر از کلمات کلیدی، لینک های نامربوط و غلط های املائی باشد. درواقع هدف از اینفلوئنسر مارکتینگ این است که بتوانید محتوای نابی را تولید کرده و در معرض دید عموم قرار دهید تا از این طریق اعتماد مخاطب را جلب کرده و افزایش فالوور داشته باشید.
استراتژی های تاثیرگذار در اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
مانند هر تاکتیک بازاریابی، اینفلوئنسر مارکتینگ نیز هدف گذاری و برنامه ریزی عمدی را انجام می دهد.
- تحقیق کردن: اولین استراتژی تحقیق است. شما باید سکویی که میخواهید روی آن تمرکز داشته باشید را در ابتدا انتخاب کنید. همیشه میتوان به دیگر سکو ها نیز دست یافت، اما اگر تازه شروع به کار کردهاید تنها به یک شبکه پایبند باشید. برند شما باید هم اکنون در این شبکه حضور داشته باشد و فعالیت خود را در آن گسترش دهد.
- بودجه و استراتژی مدیریت را تعیین کنید :وقتی اطلاعاتی در مورد پرداخت هزینههای اینفلوئنسرها کسب کردید، باید بودجه خود را در نظر بگیرید. برای برنامهریزی، اجرا و بررسی برنامه اینفلوئنسرخود نیز به موقع توجه کنید. اجرای یک کمپین بازاریابی تأثیرگذار موفقیت آمیز تعیین کننده و راهبردی خاص نیست. این شامل نظارت دقیق و پیگیری است.
- درباره اهداف و پیام تصمیم بگیرید: دو دلیل رایج در استفاده از بازاریابی اینفلوئنسر بالا بردن سطح آگاهی از برند و افزایش فروش است. با این حال، به جای اینکه این اهداف گسترده را به عنوان دو هدف تعیین کنید، شروع به کار استراتژی خود با برآوردن نیازهای برند شما موثرتر خواهد بود. شما می خواهید در یک آمار جمعیتی جوان، مشتری خود را افزایش دهید یا می خواهید با یک محصول جدید به یک گروه از کاربران جدید گسترش دهید.
- چگونگی ارتباط با اینفلوئنسر را درک کنید: در این مرحله مجددا باید بازگشتی به مرحله یک داشته باشید. اهداف و نوع اینفلوئنسری که می خواهید هدف قرار دهید را تحقیق کنید تا در واقع اینفلوئنسرهای مناسبی برای کار خود پیدا کنید.
- استراتژی خود را مرور و اصلاح کنید: حتی اگر کمپین بازاریابی اینفلوئنسر شما در جریان است، شما باید تاریخ مشخصی را برای تعیین میزان پیشرفت آن تعیین کنید
اجزای اصلی اینفلوئنسر مارکتینگ
مواردی وجود دارد که پیش از راه اندازی کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ باید رعایت کنید. برخی از این موارد عبارتند از:
- پیدا کردن اینفلوئنسر هایی که در زمینه محصول یا خدمات شما فعالیت میکنند.
- ترتیب دادن کمپین بازاریابی از طریق اینفلوئنسرهای پیدا شده.
- ترتیب دادن دومین کمپین بازاریابی برای اینفلوئنسرها با هدف آگاه سازی تعداد مشتریان بیشتر.
- زیر نظر داشتن پارامترها برای رسیدن به میزان فروش دلخواه یا جذب تعداد فالوئرهای بیشتر.
چگونگی راه اندازی اینفلوئنسرمارکتینگ
صرف نظر از بزرگ یا کوچک بودن کسبوکار و بودجه ای که در اختیار دارید، میتوانید بازاریابی تأثیرگذار (اینفلوئنسر مارکتینگ) را به کار بگیرید و از ثمرات آن بهرهمند شوید. برای راه اندازی کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ لازم است به نکات زیر دقت کنید:
- هدف خود را مشخص کنید: هدف نهایی از راهاندازی هر نوع کمپین بازاریابی این است که بتوانید مطالبی ارزشمند را در اختیار مخاطب قرار دهید. هدف گذاری اینفلوئنسر مارکتینگ هم این است که ثابت کنید توانایی قرار دادن مطالب ارزشمند و تاثیرگذاری برروی مخاطب را دارید.
- محتوای با کیفیت تولید کنید : محتوای لازم در اینفلوئنسر مارکتینگ باید بی نقص باشد تا بر روی مخاطب تاثیر بگذارد. این محتوا نباید کم تر از 600 کلمه، پر از کلمات کلیدی، لینکهای نامربوط و غلطهای املائی باشد. محتوایی که تولید میکنید. باید شامل موارد زیر شود:
- متناسب با هدف محتوا
- کاربردی
- چشمنواز
- سودمند برای خواننده
درواقع هدف از اینفلوئنسر مارکتینگ این است که بتوانید محتوای نابی را تولید کرده و در معرض دید عموم قرار دهید تا از این طریق اعتماد مخاطب و مشتری را جلب کرده و افزایش فالوور داشته باشید.
انواع کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ
کمپین اسپانسر محتوایی
این کمپین با هدف نمایش دادن هنر افراد در تولید محتوای تصویری اجرا میشود و به برندها و صاحبین کسب و کار در تولید محتوا کمک میکند.استراتژی شما در این کمپین باید محتوایی با کیفیت باشد و از سوی میکرو اینفلوئنسرها اجرایی شود.
کمپین به ازای بازدید یا کلیکی
این نوع کمپین برای افزایش میزان فروش، افزایش میزان ترافیک وبسایت یا شبکههای اجتماعی، رشد تعداد فالوورها و بهینهسازی موتورهای جستجوگر می باشد که باید از سوی اینفلوئنسرهایی اجرا شود که میزان بازدید بالایی دارند.
کمپین برندینگ
این کمپین به منظورمعرفی یک برند جدید محصول نیست و میتواند معرفی یک محصول جدید، افزایش میزان دانلود و برگذاری ایونت(مجالس) خاصی نیز باشد.استراتژی شما در این کمپین باید تولید محتوای و پلتفرمی قوی باشد و توسط ماکرو اینفلوئنسرها اجرایی شود.
کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ ایرانی
- افق کوروش: فروشگاه زنجیرهای افق کوروش بدون شک یکی از بهترین کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ ایرانی را برگزار کرد و اینفلوئنسر هایی مانند گامنو، محمد امین کریم پور، پرستو جباری، آذر ماهی صفت، مهسا نعمت،های جک، فرشید عسگری، نواب ابراهیمی و… پست، استوری و ویدئوهای مختلفی که همگی با کیفیت مناسب تولید شده بود را منتشر کردند.
- شرکت کاله: این شرکت پس از مدتها پافشاری بر روی شیوههای اشتباه خود در حوزه دیجیتال مارکتینگ، مدتی است که روند خوبی را پیش گرفته است. یکی از اقدامات این برند، برگزاری کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ است و قرار است در حدود 80 اینفلوئنسر در آن شرکت داشته باشند. این کمپین فعلا با هشتگ #سولاته_باهامه در حال اجرا میباشد.
- مثلث پارتی با روزانه: کپیمن برند روزانه با عنوان مثلث پارتی جزو برترین کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ ایرانی است. این کمپین به منظور ترند شدن پنیر مثلثی روزانه بود و اینفلوئنسر هایی به نامهای الهه عسگری، میترا نعمت و کمند آقازاده این کمپین را اجرا کردند.
تفاوت اینفلوئنسرها با بلاگرها در چیست؟
نوع محتوایی که اینفلوئنسرها ارائه میدهند متفاوت است که شامل مد و سبک زندگی، ورزش و محیط زیست میشود. امروزه اینفلوئنسرهای برتر به خاطر کیفیت بالای تولید محتوا در اینستاگرام، فراوانی پست و پرداختن به موضوعات مختلف، معروف هستند و گزینه خوبی برای تبلیغات در اینستاگرام میباشند.
بلاگرها هدفشان سرگرمی یا آموزش از طریق محتوا است که میتواند به شکل مقاله، تصاویر و یا ویدئو باشد. بسیاری از بلاگرها به دنبال تاثیر گذاری از طریق وبسایت هستند، از این رو تاکید آنها ارائهی محتوای با کیفیت است.
تفاوت واینرها با اینفلوئنسرها در چیست؟
واینرها افرادی هستند که مشغول تولید کلیپهای خنده دار و جالب بوده و جزء دسته اینفلوئنسرها محسوب شده و تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. تنها تفاوتی که میتوان بدان اشاره کرد این است که راز محبوبیت اینفلوئنسرها به واسطه تخصص خودشان است و اگر فضای مجازی وجود نداشت، این افراد محبوبیت خود را حفظ میکردند اما واینرها در صورتی که شبکههای اجتماعی وجود نداشت ما شاهد حضور و معروفیت شان نبودیم.
برخی از اینفلوئنسرهای معروف ایرانی
امروزه تقریبا همه افراد بیشتر وقت خود را به جستجو در اینستاگرام میگذارنند و تحت تاثیر محتواهای مختلف از طریق اینفلوئنسر هایی که دنبال میکنند قرار میگیرند. کسبوکارها نیز از این فرصت استفاده کرده و برای بهتر دیده شدن و افزایش ترافیک کسب و کار خود، تبلیغات شان را به دست این اینفلوئنسرهای تاثیرگذار سپرده تا بتوانند بهتر و سریعتر دیده شوند.
حال اگر مشتاق هستید تا با اسامی اینفلوئنسرهای برتر اینساگرام آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید:
اینفلوئنسرهای آموزش آشپزی
- نواب ابراهیمی با 8 میلیون فالوور
- لقمه – محمدرضا رمضانی با 835 هزار فالوور
- بهاره سلیمانی – با 732 هزار فالوور
- آذر ماهیصفت با 492 هزار فالوور
- نفیسه عابدی با 547 هزار فالوور
اینفلوئنسرهای تستر در زمینه معرفی رستوران
- مستر تیستر با 1.4 میلیون فالوور
- امیر جابری با 5 میلیون فالوور
- میلاد تیستر با 3 میلیون فالوور
- فود اسپای با 1.3 میلیون فالوور
- مهدیس فود با 711 هزار فالوور
اینفلوئنسرهای طنز و سرگرمی (واینر)
- محمد امین کریمپور با 8 میلیون فالوور
- میلاد قاسمیخواه با ۴.۴ میلیون فالوور
- عرفان علیرضایی با 4 میلیون فالوور
- علی صبوری با 1 میلیون فالوور
اینفلوئنسرهای آرایشی و زیبایی
- صدف بیوتی با 5 میلیون فالوور
- الناز گلرخ با 3.5 میلیون فالوور
- نازنین فرا با 5 میلیون فالوور
- ملینا تاج با 1.7 میلیون فالوور
اینفلوئنسرهای مد و فشن
- نهال سلطانی با 1.4 میلیون فالوور
- پارمیدا ممقانی با 986 هزار فالوور
- سوگند قدرت شناس با 859 هزار فالوور
- حمید فدایی با 639 هزار فالوور
- رامینا ترابی با 595 هزار فالوور
اینفلوئنسرهای گردشگری
- آسوده ایمر با 582 هزار فالورر
- هدی رستمی با 453 هزار فالوور
- ملیکا بکایی با ۱۹۳ هزار فالوور
- صحرا با 156 هزار فالوور
- مهسا نعمت با 152 هزار فالوور
اینفلوئنسرهای لایف استایل
- نگین عابدزاده 1.8 میلیون فالوور
- شبنم شاهرخی با 966 هزار فالوور
- آیدا پوریانسب با ۶۸۲ هزار فالوور
- پیکاسو با 600 هزار فالوور
- نبات با 752 هزار فالوور
اینفلوئنسرهای ورزش و سلامت
- آرات حسینی با 5.7 میلیون فالوور
- دکتر مون با 1.3 میلیون فالوور
- دکتر کی با 850 هزار فالوور
- مونا کاکاوند با 600 هزار فالوور
- آتنا بیباک با 411 هزار فالوور
اینفلوئنسرهای کودک
- آناهیتا هاشم زاده با ۱.۱ میلیون
- آگرین مامی با 538 هزار فالوور
- ماهور نظری با 476 هزار فالوور
- گندم گیلک با 431 هزار فالوور
اینفلوئنسرهای مسئولیت اجتماعی
- نرگس کلباسی با ۹۲۱ هزار فالوور
- فرانک تمنا با 93 هزار فالوور
- سروش صلواتیان با 117 هزار فالوور
اینفلوئنسرهای بازی و تکنولوژی
- موبونیوز با 1 میلیون فالوور
- میا با 671 هزار فالوور
- آریا کیوکسر با 642 هزار فالوور
- تاکسیک گرل با 311 هزار فالوور
اینفلوئنسرهای عکاسی
- النا بیلان با 111 هزار فالوور
- بهنام توفیقی با10.8 هزار فالوور
- سبا نعمتی با 68 هزار فالوور