تخفیف ویژه برای کاربران قدیمی تاپ ادورت فعال شد

لینک سازی داخلی

  • لینک سازی داخلی یا همان لینک دهی داخلی (Internal Links) چیست؟
  • انجام لینک سازی داخلی چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟
  • استراتژی مناسب برای لینک سازی داخلی به چه صورت است؟
  • تفاوت لینک دهی داخلی با لینک دهی خارجی (External links Vs Internal Links) در چیست؟

در این مطلب قصد داریم به صورت کاملاً کاربردی بیان کنیم که لینک سازی داخلی و خارجی چه فوایدی برای سایت شما و ارتقاء رتبه آن در نتایج گوگل دارد.

لینک سازی چیست؟

البته پیشنهاد ما به شما این است که قبل از هر چیز، وضعیت سئو سایت خودتان را بررسی کنید.

لینک سازی به معنی ایجاد ارتباط بین دو صفحه مرتبط و متناسب با هم است. اگر بخواهیم به زبان ساده بیان کنیم، لینک‌ها در وب سایت مسیر‌هایی هستند که کاربران را سریع تر به مقصد و هدف خود می‌رسانند. برای رفتن از نقطه A به B می‌توان از مسیر اصلی حرکت کرد، اما این میانبر‌ها و خیابان‌های فرعی هستند که می‌توانند ما را با صرف کمترین زمان به مقصد برسانند.

یعنی با لینک سازی در سایت می‌توان محتوای مرتبط را در سریع ترین زمان در اختیار مشتریان قرار داد تا بتوانند از آن استفاده نمایند. در وب سایت‌ها ایجاد ارتباط بین موضوعات مرتبط باهم از طریق لینک سازی داخلی انجام می‌شود.

 

لینک سازی داخلی چیست؟

لینک سازی داخلی یکی از اصول اصلی سئو داخلی سایت است. لینک سازی داخلی مانند تقسیم قوای جنگی در بین نیرو‌های نظامی و افزایش قدرت و روحیه نیرو‌هایی جدید است و باید به گونه‌ای انجام شود تا بتوانیم از طریق قدرت صفحاتی که گوگل آن‌ها را بیشتر پسندیده است و مخاطبان بیشتری از آن صفحه بازدید می‌کنند، دیگر صفحات سایت را نیز در رتبه‌های برتر گوگل قرار دهیم.

زمانی که شما دو صفحه یا پیج مختلف را از طریق لینک دهی در سایت خودتان به هم ارتباط می‌دهید، لینک سازی داخلی را انجام داده‌اید. در لینک سازی داخلی باید برای ارتباط با یک صفحه جدید از عبارت مناسب و مرتبط (انکر تکست) استفاده نمایید. در غیر این صورت گوگل نمیتواند تشخیص دهد که لینک استفاده شده در چه رابطه‌ای است.

این لینک سازی می‌تواند باعث شود تا کاربر هنگام مطالعه یکی از مطالب صفحات سایت شما، از طریق کلیک کردن بر روی لینک‌های ایجاد شده به دیگر صفحات نیز مراجعه نماید. همین موضوع می‌تواند علاوه بر بالا بردن مدت زمان ماندگاری یک کاربر در سایت شما که تاثیر بسیار زیادی در رتبه دهی آن توسط گوگل دارد، مزایای دیگری را نیز به همراه داشته باشد. زمانی که کاربر از طریق لینک‌های ایجاد شده به صفحات جدید می‌رود، موتور‌های جستجوگر گوگل متوجه می‌شوند که مطلب شما برای کاربر مفید بوده و به همین دلیل آن مطلب و صفحه لینک شده را در رتبه‌های بهتری قرار می‌دهند.

حال تصور کنید در یک صفحه سایت که بازدید بسیار عالی دارد عملیات لینک سازی به صفحاتی که بازخورد کمتری دارند انجام شده شود که باعث می‌شود تا در هنگام کلیک کردن بر روی لینک‌های ایجاد شده، موتور‌های جستجوگر آن صفحه را نیز به عنوان یک مطلب مناسب برای کاربران در نظر گرفته و این موضوع باعث افزایش رتبه صفحه جدید در نتایج جست و جو گوگل نیز شود.

انکر تکست چیست؟

حتما به هنگام اسکرول کردن یک صفحه با کلماتی مواجه شده اید که زیر آن‌ها خط کشیده شده است. به احتمال خیلی زیاد این کلمات به صورت بولد شده و رنگی در متن خود نمایی می‌کنند. کاربران در هنگام مشاهده مطالب یک صفحه از سایت می‌توانند با کلیک کردن بر روی این عبارت‌های مشخص شده به صفحاتی که محتوای مرتبطی دارند دسترسی پیدا کنند. نکته مهم همینجاست که باید از عبارت‌هایی برای انکر تکست (Anchor text) استفاده شود که کاملاً با صفحه جدید لینک شده مرتبط باشند تا مخاطب و همچنین موتور‌های جستجوگر گوگل بتوانند ارتباط بهتری با آن برقرار نمایند.

البته انکر تکست‌های داخل متن فقط یک نوع از حالت هایی است که میتوانیم استفاده کنیم. از انواع دیگر انکر تکست‌ها میتوان به دکمه‌های مطالعه بیشتر و یا باکس‌های معرفی مقالات و… استفاده شود. به عکس زیر توجه کنید:

نمونه لینک سازی داخلی در تاپ ادورت

 

کلمه Anchor text از دو کلمه Anchor به معنای لنگر و Text به معنای متن تشکیل شده است. علت نامگذاری لنگر (انکر) برای هایپرلینک‌ها این است که دو صفحه لینک شده را مانند لنگر کشتی محکم بهم متصل میکند.

الگوریتم‌های مختلف گوگل با استفاده از همین انکر تکست می‌توانند اهمیت و همچنین کاربردی بودن مطالب قرار داده شده روی آن صفحه از سایت برای کاربران را تشخیص دهند. توجه داشته باشید که در انکر تکست‌ها هیچ گونه غلط املایی یا اشکالی وجود نداشته باشد چرا که وجود هر نوع مشکلی در این عبارات به راحتی دیده می‌شود و به چشم می‌آید.

ساختار لینک سازی تار عنکبوتی (خوشه ای) یا هرمی؟

موتور‌های جست و جو گر گوگل و الگوریتم‌های مختلفی که دارد مانند عنکبوت بر روی تار‌های مختلف یا همان لینک سازی که در داخل سایت انجام شده است حرکت می‌کنند. کاربران نیز مانند همین موتور‌های جست و جوگر برای پیدا کردن مطالبی که برای آن‌ها مفید است بر روی لینک‌ها کلیک کرده و در سایت حرکت می‌کنند.

تا زمانی که صفحه‌ای لینک خارجی و یا داخلی داشته باشد، این کاربران می‌توانند به حرکت خود درون صفحات سایت ادامه دهند و این موضوع می‌تواند بهترین کارایی را در ارزش گذاری مطالب سایت شما و بالا رفتن رتبه آن داشته باشد. پس باید مانند تار‌های در هم تنیده شده عنکبوت، صفحات مختلف را در یک سایت به هم ارتباط دهیم تا مشتری و موتور‌های جستجوگر در هنگام حرکت درون این صفحات، خروجی‌های کمتری پیدا کنند.

گراف لینک سازی داخلی

اما نوع دیگری از لینک سازی داخلی وجود دارد که بسته به وب سایت شما به صورت هرمی اجرا می‌گردد. در لینک دهی‌های هرمی که عموما برای فروشگاه‌ها مناسب است شما از صفحات بالاتر وارد صفحات دسته بندی‌ها شده و از صفحات دسته بندی‌ها وارد صفحات محصولات می‌شوید. نکته مهم اینجاست که محصولات غیرمرتبط در این مسیر نباید به یکدیگر لینک شوند.

انواع لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی از طریق روش‌های مختلفی که در ادامه بررسی می‌شود قابل انجام دادن است که البته میزان تسلط فرد بر مطالب و محتوا‌های قرار داده شده روی صفحات مختلف سایت می‌تواند در این زمینه تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.

1.لینک سازی دستی

ساده ترین نوع لینک سازی داخلی را می‌توان نوع دستی آن دانست. لینک سازی دستی بدون افزونه و هیچ کدنویسی انجام می‌شوند و در واقع شما با اختصاص یک انکر تکست مناسب مخاطب و کاربران سایت را متوجه می‌کنید که صفحات مناسب و مرتبط دیگری بر روی سایت دارید که می‌توانند از آن‌ها نیز استفاده نمایند. مزیت استفاده از این روش در این است که استراتژی کامل لینک سازی داخلی وب سایت شما در دستان شماست و میتوانید به شیوه ای هرچه بهتر در بهینه سازی لینک‌های داخلی اقدام کنید.

نحوه ساخت لینک:

<a href=”http:/آدرس سایت.com/page/”>انکر تکست شما</a>

انکرتکست در لینک های داخلی

2.لینک سازی اتوماتیک

در لینک سازی اتوماتیک می‌توانید از طریق افزونه‌هایی که در این زمینه وجود دارند و یا حتی از طریق برنامه نویسی در محیط وب، به راحتی کلماتی را به عنوان کلمات کلیدی سایت قرار دهید تا هر زمانی که این کلمات در محتوای سایت به کار رفتند، کلمه مورد نظر به صورت انکر تکست به صفحه هدف لینک شود.

لینک سازی اتوماتیک شاید در برخی از موارد کار شما را راحت تر نماید اما ممکن است تکرار آن در مطلب و دیگر صفحات سایت در نظر کاربران ناخوشایند باشد. در سیستم مدیریت محتوای وردپرس، پلاگین Interlinks Manager، لینک سازی داخلی به صورت اتومات را انجام میدهد. البته این افزونه پولی بوده و باید برای استفاده لایسنس این پلاگین را خریداری کنید.

3.لینک سازی عکس ها

یکی دیگر از انواع لینک سازی داخلی مربوط به لینک سازی برای عکس‌ها یا همان تگ Alt است. بر این اساس برای هر تصویر قرار داده شده در صفحات مختلف سایت می‌توان یک عبارت را برای آن در نظر گرفته تا موتور‌های جست و جوگر گوگل این عکس را با عبارت مورد نظر شناسایی نمایند.

تگ Alt علاوه بر تاثیر بسیار زیادی که در سئو سایت دارد می‌تواند برای نتایجی که بر اساس تصاویر جست و جو می‌شوند نیز مناسب باشد و سایت شما در رتبه‌های بالاتری قرار دهد. علاوه بر این زمانی که کاربر در هنگام مراجعه به سایت به هر دلیل نتواند عکس مورد نظر را لود نماید با عبارت قرار داده شده بر روی آن عکس می‌تواند متوجه شود که موضوع عکس چیست.

آلت تصویر

4.لینک سازی صفحه اول سایت

صفحه اصلی سایت شما پر اهمیت ترین صفحه می‌باشد که باید علاوه بر کسب درآمد از طریق آن به ارتباط بیشتر با مشتریان خود نیز بپردازید. اهمیت و امتیاز بالایی که صفحه اول سایت دارد باعث می‌شود تا لینک سازی داخلی که در صفحه اول انجام می‌شود باعث افزایش اهمیت دیگر صفحات نیز شود.

صفحه اصلی سایت باید دارای ساختار و دسته بندی‌های مشخص باشد که هر کدام از آن‌ها مانند محصولات، درباره ما، ارتباط با ما و … به صفحات مختلف لینک می‌شوند تا از این طریق که همواره ثابت و در دسترس هستند، بتوانیم ارتباط بهتری با کاربران برقرار نماییم.

5.لینک سازی داخلی در منو

لینک سازی در منو بیشتر برای سایت‌هایی که حالت فروشگاهی دارند مناسب می‌باشد و باعث می‌شود تا صفحات فرود برند‌ها و محصولات مختلفی که به آن‌ها لینک سازی در منو انجام شده است، رتبه‌های بهتری را در نتایج گوگل داشته باشند.

پس برای لینک سازی منو باید صفحات مربوط به کلمات کلیدی سایت را بررسی نموده و در صورتی که Landing Page برای آن‌ها در نظر گرفته نشده است، برای افزایش رتبه سایت با آن کلمه کلیدی که در منو سایت نیز قرار گرفته است، صفحه فرود ایجاد شود تا کاربران و مخاطبان به آن صفحه راهنمایی شوند.

اهمیت لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی علاوه بر ماندگاری مشتریان و کاربران در سایت و در واقع کم کردن راه‌های خروج آن‌ها باعث شناخته شدن مطالب جدید قرار گرفته بر روی سایت نیز می‌شود. ربات‌های گوگل به راحتی متوجه آدرس لینک‌هایی که به یک انکر تکست داده می‌شود، تعداد لینک‌های مشابه و همچنین معنای واقعی آن نیز می‌شوند. همین موضوع می‌توان آن‌ها را برای تشخیص اهمیت یک صفحه جدید برای کاربران، میزان مفید بودن محتوای ایجاد شده و همچنین جنبه ایجاد محبوبیت‌های مصنوعی در سایت کمک نماید.

ربات‌ها و الگوریتم‌های مختلف گوگل از طریق لینک‌هایی که به صفحات جدید داده می‌شود، آن‌ها را پیدا نموده و با توجه به قدرت آن صفحه و اهمیتی که مشتریان با کلیک کردن بر روی این لینک‌ها به آن مطلب می‌دهند، می‌تواند صفحه جدید را در نتایج جستجو خود نمایش دهد. زمانی که شما یک محتوای جدید در یک صفحه ایجاد می‌کنید، با برقراری لینک بین برخی از واژه‌های مقاله جدید با مقالاتی که قبل تر در سایت منتشر کرده اید، می‌توانید کار ربات‌های گوگل را تا حد زیادی آسان نمایید.

لینک سازی داخلی

اگر هیچ گونه لینک داخلی در محتوای جدید شما وجود نداشته باشد و یا در نقشه سایت (سایت مپ) هیچ نشانی از این صفحه نباشد، ربات‌های خزنده گوگل هرگز از وجود چنین صفحه‌ای در سایت شما با خبر نخواهند شد. در نتیجه گوگل و سایر موتور‌های جست و جو محتوای سایت شما را به کاربران پیشنهاد نخواهند کرد که این موضوع می‌تواند علاوه بر کاهش بازدید و ماندگاری کاربران در سایت، در کاهش رتبه صفحه مورد نظر و حتی کاهش رتبه کلی سایت شما با آن کلمه کلیدی که در متن قرار داده شده است موثر باشد.

ویژگی‌های لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی دارای قواعد خاصی است که رعایت کردن آن‌ها می‌تواند باعث بالا رفتن ارزش و رتبه بندی آن صفحه و در کل سئوی سایت برای گوگل شود.

  • حتما در متن مقاله و در پاراگراف‌ها لینک دهید و حتما توجه داشته باشید که لینک ایجاد شده با موضوع پاراگراف همخوانی کاملی داشته باشد.
  • اولین لینک هر صفحه مهم ترین و با ارزش ترین لینک آن صفحه است. در نتیجه سعی کنید که اولین لینک هر صفحه را به صفحه ای مرتبط که قصد رشد آن را دارید اختصاص بدهید.
  • برگه‌ها یا پست‌های با رتبه بالا تر را به مطالب با رتبه کمتر لینک دهید
  • برای لینک سازی سعی کنید تا حد امکان صفحاتی را به هم لینک کنید که از نظر موضوعی و محتوایی با هم ارتباط داشته باشند.
  • بهتر است از کد‌های html به جای کد‌های جاوا اسکریپت استفاده کنید که تاثیر بیشتری بر روی سئو سایت نیز دارند.
  • هدف از لینک سازی باید مشخص باشد و این هدف می‌تواند برای ربات‌های گوگل که آن را تشخیص می‌دهند در رتبه بندی صفحه مورد نظر اهمیت داشته باشد.
  • اشتباهات املایی و یا خطایی در باز شدن صفحات (مثل ارور 404) می‌تواند از عواملی باشد که ارزش لینک سازی داخلی شما را پایین آورده چه بسا تاثیر منفی نیز داشته باشد.
  • زمانی که لینک سازی را انجام می‌دهید سعی کنید در تنظیمات آن این نکته را لحاظ کنید که لینک مورد نظر در یک صفحه جدید بر روی مرورگر باز شود.
  • برای صفحاتی که بک لینک‌های زیادی برای آن‌ها در نظر گرفته اید از لینک سازی داخلی بیشتری استفاده نمایید تا این تعداد باعث شود ارزش صفحه مورد نظر برای موتور‌های جستجوگر گوگل بالاتر برود.
  • نکته آخر هم اینکه از یک انکر تکست و لینک تکراری در همه جای سایت و صفحات آن استفاده نکنید زیرا گوگل این کار را اصلا خوشایند ندانسته و سایت شما را با جریمه‌هایی رو به رو می‌کند.

اشتباهات و مشکلات لینک سازی داخلی

1.انکر تکست‌های تکراری

یکی از مهم ترین و بدترین اشتباهاتی که در لینک سازی داخلی توسط برخی از افراد بر روی سایت انجام می‌شود، استفاده زیاد از انکر تکست‌های تکراری بر روی صفحات و بخش‌های مختلف سایت می‌باشد. به این صورت که:

الف) از یک لینک و انکر تکست چندین بار در یک صفحه یا مقاله استفاده کنیم که کاملا اشتباه است و هر لینک تنها یک بار باید استفاده شود.

ب) برای یک لینک فقط از یکی کلمه کلیدی و انکر تکست استفاده شود برای مثال کلمه کلیدی صفحه اول سایت تاپ ادورت تبلیغات در گوگل است. بهتر است که برای لینک سازی هم از این کلمه و هم از کلمات کلیدی مترادف استفاده شود. مانند: تبلیغ گوگل، تبلیغات گوگل و … ، از عبارات مختلف در لینک سازی استفاده کنید.

2. انکر تکست‌های نامربوط

استفاده از انکر تکست‌های نامرتبط نیز از دیگر مواردی است که می‌تواند ارزش و اعتبار سایت شما را پایین بیاورد. اگر انکر تسکت شما با محتوای صفحه‌ای که مطلب به آنجا لینک شده است، ارتباطی نداشته باشد این به عنوان یک امتیاز منفی در نظر گرفته شده و به راحتی فرصت لینک سازی فالو از دست می‌رود.

3. ریدایرکت

در لینک سازی داخلی از ریدایرکت بیش از حد استفاده نکنید که می‌توانید اثرات مخربی داشته باشد و باعث گیج شدن ربات‌های گوگل شود.

4. نوفالو بودن لینک ها

برچسب نوفالو عموماً برای لینک‌های خارجی استفاده میشود که به اعتبار آنها اعتماد نداریم. برای همین از تگ نوفالو استفاده می‌شود که به اعتبار سایت خودمان لطمه وارد نشود. اما در لینک سازی داخلی استفاده از تگ نوفالو اغلب در صفحات ثبت نام که می‌خواهیم ارجاع موتور‌های جستجو به آن‌ها را محدود نماییم، یا برای صفحاتی مانند درباره ما که از اهمیت علمی خاصی برخوردار نیستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد و این موضوع برای دیگر قسمت‌های سایت به خصوص صفحات مهم نمی‌تواند چندان مناسب باشد.

هر چند گوگل برای این کار امتیاز منفی برای صفحات در نظر نمی‌گیرد اما امتیاز مثبت و رتبه بندی بالا نیز در کار نخواهد بود.

5. لینک‌های شکسته

لینک‌های شکسته (ارور‌های 404) یا لینک‌های از کار افتاده صفحات سایت خود را بررسی و اصلاح نمایید تا موتور‌های جستجوگر آن‌ها را در رتبه بندی سایت تاثیر دهند.

لینک های شکسته

6. تعداد زیادی لینک دهی داخلی

توجه داشته باشید که در هر صفحه از وب سایت خود می‌توانید بین 10 الی 15 لینک برقرار کنید. البته گوگل محدودیتی برای این مورد در نظر نگرفته اما بر اساس تجربه می‌توان گفت از جایی به بعد دیگر تعداد لینک‌های موجود در صفحه توسط موتورهای جست و جوگر خوانده نمی‌شود.

7. استفاده از پلاگین‌های لینک سازی داخلی

یکی از وحشتناک ترین کارهایی که شما می‌توانید انجام دهید این است که از پلاگین‌های لینک سازی داخلی برای وب سایت خودتان استفاده کنید. این پلاگین‌ها به صورت فوق العاده ای می‌توانند به سئو وب سایت شما ضربه وارد کنند. یک پلاگین ممکن است در وب سایت شما بیش از 1000 انکر تکست ایجاد کنه که این موضوع به نوبه خود می‌تواند باعث اسپم شدن لینک‌ها و صفحات شما شود.

میزان تاثیر لینک سازی داخلی بر سئو سایت

از جمله عوامل تاثیر گذار در بهبود سئوی سایت و کاهش رتبه الکسا، وجود لینک سازی داخلی است. مهم ترین فاکتور برای گوگل که بتواند سئو سایت شما را مناسب بداند، میزان ماندگاری کاربران بعد از کلیک کردن بر روی اولین صفحه سایت می‌باشد. یعنی زمانی که کاربری در لیست جست و جوی سایت بر روی صفحه‌ای از سایت شما کلیک می‌کند تا زمانی که بیرون رود، می‌تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد. یکی از فاکتور‌های منفی در این زمینه ترک سریع کاربر بعد از وارد شدن به سایت شما است.

در لینک سازی داخلی می‌توانید از لینک دهی مطالب یا تصاویر برای ماندگاری مشتری و کاربر در سایت استفاده نمایید. زمانی که مشتری پس از مشاهده یک لینک داخلی در صفحه‌ای از سایت شما، بر روی آن کلیک می‌کند ربات‌های گوگل متوجه می‌شوند که کاربر آن مطلب را پسندیده و به دنبال محتوای بیشتر در سایت شما می‌باشد.

به همین دلیل لینک سازی داخلی را به عنوان یک فاکتور مثبت برای ارتقاء رتبه سایت در نظر می‌گیرد. این یعنی افزایش میزان بازدید از صفحات سایت بالا رفته و تاثیر بسیار زیادی بر روی سئو سایت خواهد داشت.

علاوه بر این زمانی که شما از لینک سازی داخلی استفاده می‌کنید به ربات‌های گوگل این امکان را می‌دهید تا مطلب جدید را شناخته و آن را مورد بررسی قرار دهند. در واقع با این کار از دیگر مطالب خود راهی برای مطالب جدیدتر باز می‌کنید تا با توجه به قدرت آن صفحات، قدرت صفحه جدید نیز بالا برود و سئو آن در حد مطلوبی قرار بگیرد.

بهترین روش برای لینک سازی داخلی

اگر به صورت سطحی به این قضیه نگاه کنیم این گونه برداشت می‌شود که برای ایجاد لینک داخلی می‌بایست به تمام موضوعاتی که در سایت انتشار یافته است، تسلط و آگاهی داشته باشیم. علاوه بر این موضوع برخی از سایت‌ها وجود دارند که چندین نویسنده کار تولید محتوای آن‌ها را انجام می‌دهد. در این حالت اطلاع از موضوعات نوشته شده توسط سایر نویسندگان کار سختی به نظر می‌رسد.

باید گفت که روش بسیار ساده ای جهت لینک سازی داخلی وجود دارد. شما عنوان مقاله جدید را به همراه نام سایت مورد نظر و پیشوند site در موتور جست و جوی گوگل سرچ کنید. از آن جایی که گوگل آنالیتیکس قادر است محتوای همه صفحات سایت شما را بررسی کند و از روی کلمات کلیدی مفهوم کلی مقاله را درک کند، می‌تواند صفحه یا صفحاتی که مرتبط با موضوع مقاله جدید هستند را به شما معرفی کند.

به طور مثال میخواهیم مقاله سئو کلاه سفید را در سایت جستجو کنیم:

“سئو کلاه سفید site:topadvert.net”

با استفاده از همین روش ساده شما می‌توانید لینک سازی داخلی را انجام دهید.

بهترین روش لینک سازی داخلی

 

تفاوت لینک سازی داخلی و خارجی

لینک سازی داخلی باعث می‌شود تا کاربران به سمت یک صفحه یا محتوا به عنوان هدف فرستاده شوند و در واقع باعث می‌شوند تا کاربر مدت زمان بیشتری را در سایت گذرانده و از همه محتوایی که برایش مفید است استفاده نماید.

 

تفاوت لینک سازی داخلی و خارجی

لینک سازی خارجی اما برای لینک دادن به یک سایت دیگر است و در معنای اولیه شاید مفهوم جذابی را به همراه نداشته باشد. لینک خارجی به سایت‌هایی که ارزش و رتبه بالایی ندارند می‌تواند باعث کاهش رتبه سایت شما شود در حالی که لینک به سایت‌های معتبر و دارای رتبه بالا مانند فیسبوک و توییتر تاثیری در رتبه بندی شما نخواهد داشت. لینک هایی که شما به سایت‌های دیگر میدهید برای آنها بک لینک به شمار می‌آید.

تفاوت لینک سازی داخلی و خارجی

زمانی که یک سایت به صفحه‌ای از سایت شما به عنوان یک مرجع معتبر لینک نماید، گوگل این کار را به عنوان ارزش بالایی برای سایت و صفحه مورد نظر شما تلقی نموده و به همین دلیل آن را در میان رتبه‌های برتر خود قرار می‌دهد. یعنی زمانی که سایت‌های دیگر به سایت شما لینک می‌دهند، ربات‌های گوگل که از آن سایت معتبر وارد صفحه سایت شما شده اند، رتبه و ارزش بالایی برای این محتوا در نظر می‌گیرند. هنگامی که سایت دیگر به سایت شما لینک دهد برای شما بک لینک به حساب می‌آید.

به عبارت ساده تر تصور کنید در یک شهر بزرگ فقط یک سوپر مارکت معتبر و قابل اعتماد مشتریان وجود داشته باشد، زمانی که این سوپر مارکت از مشتریان خود می‌خواهد که از یک سوپر مارکت در جای دیگری از شهر نیز استفاده کنند در واقع مانند لینک سازی خارجی به آن سوپر مارکت اعتبار بخشیده است تا مشتریان از آن استفاده نمایند.

نکات و سوالات ارزشمند لینک سازی

در این قسمت به برخس سوالات مهم و متداول درباره لین سازی داخلی پاسخ خواهیم داد. اما قبل تر از آن چندین نکته مهم را با هم بررسی می‌کنیم.

  • حتما کاربران و خوانندگان را دعوت کنید که بر روی لینک‌های وب سایت شما کلیک کنند و مطالب آنها را مطالعه کنند. این مورد می‌تواند تاثیر به سزایی در رفتار کاربران داشته باشد.
  • حتما بخش مقالات مرتبط داشته باشید. این موضوع باعث می‌شود تا کاربرانی که مطلب خاصی را مطالعه می‌کنند با دیدن موضوعات مرتبط دیگر رغبت پیدا کرده و مقالات دیگر وب سایت شما را مطالعه کنند.
  • حتما و حتما رنگ لینک دهی داخلی خودتان را متمایز با رنگ نوشته در نظر بگیرید تا کاربران بدانند که شما عبارت مورد نظر را به صورت لینک دهی داخلی ارتباط داده اید.

معایب صفحات بدون لینک داخلی چیست؟ (Orphan page)

اگر لینک سازی داخلی برای صفحه ای صورت نگیرد، و آن صفحه را در سایت مپ خود به گوگل معرفی نکرده باشید، به این معناست که آن صفحه اصلا وجود خارجی ندارد و بی ارزش خوانده می‌شود. بهتر است برای دیده شدن صفحه و شناسایی آن توسط موتور جست و جو حتما از سه تا چهار لینک داخلی استفاده کنید.

به همه صفحات لینک دهی کنیم؟!

مطمئنا خیر!!! توحه داشته باشید که صفحات کم اهمیت شما باید لینک داخلی کمتری دریافت کنند و صفحات پر اهمیت شما باید لینک دهی‌های داخلی بیشتری دریافت کنند. این موضوع در واقع به موتورهای جست و جوگر نظیر گوگل می‌گوید که شما به کدام یک از صفحات وب سایت خودتان ارزش بیشتری قائل هستید. گاهی اوقات لینک سازی به صورت اصولی انجام نشده است و لینک دهی به صفحات غیر مهم به تعداد زیاد اتفاق افتاده است. در این حالت بهتر است که این لینک‌ها را پاک کنید.

چطور بفهمیم کدام صفحات ما ورودی بیشتری دارند؟

بسیار ساده. شما با مراجعه به وب مستر گوگل سایت خود می‌توانید متوجه شوید که کدام یکی از صفحات وب سایت شما در جایگاه بالاتری قرار داشته و ورودی بیشتری را روانه وب سایت شما کرده اند. برای این کار وارد کنسول وب مستر خوب شوید. سپس با انتخاب گزینه Open report از قسمت Performance می‌توانید اطلاعات کلیک، تعداد نمایش، CTR و جایگاه صفحات و عبارات مختلف را مشاهده کنید.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید