تخفیف ویژه برای کاربران قدیمی تاپ ادورت فعال شد

استراتژی بازاریابی اینترنتی

هدف ما از ارائه ی این مقاله توضیح در رابطه با موضوع داغ و جدید استراتژی های بازاریابی اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ است. امید است با مطالعه ی این مقاله تا حدودی با دنیای بزرگ بازاریابی اینترنتی آشنا شوید.

بازاریابی سنتی در مقابل بازاریابی نوین

تا چندین سال پیش یعنی قبل از فراگیر شدن استفاده از گوشی های هوشمند و شبکه های اجتماعی متعدد در بستر اینترنت، بازاریابان به صورت دستی و سنتی به بازاریابی و فروش می پرداختند.

روش های بازاریابی سنتی چندان موثر نبود و می بایست با صرف هزینه های بسیاری مشتریان را قانع به خرید کالا کرد. کم کم با گسترش فضای مجازی و افزایش فعالیت افراد مختلف در آن، بازاریابی نیز به نحوی به سمت دیجیتالی شدن کشانده شد.

یکی از بزرگترین معایب بازارایابی به شیوه ی سنتی این است که شما برای کار خود محدوده ی زمانی دارید. به عبارت دیگر در روز های تعطیل دیگر نمی توانید کسب درآمد کنید. اما در بازاریابی دیجیتالی شما هر ساعت از شبانه روز قادر به کسب درآمد هستید.

در بازاریابی اینترنتی مدیران هر کسب وکار و بازاریابان دیجیتالی در مدت زمان کوتاهی و هزینه ی کمتری نسبت به روش های سنتی می توانند محصولات خود را به طیف گسترده ای از مخاطبان ارائه دهند.

در بازاریابان اینترنتی احتمال تبدیل شدن مخاطب به مشتری بسیار بالا است. چرا که می توان با استفاده از استراتژی ها و راه کار های اصولی و دقیق توجه مخاطب را به سمت کسب و کار خود جلب کرد و محصول را به او عرضه داشت.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ و یا همان بازاریابی اینترنتی به این معناست که با استفاده از اینترنت و بستری که در اختیار ما قرار می دهد به اهداف بازاریابی خود دست یابیم. این اهداف می تواند عبارت باشد از: ارائه خدمت، فروش محصول، برندینگ و … باشد.

رسیدن به این اهداف با استفاده از ابزار هایی که اینترنت در اختیار ما قرار می دهد از جمله: ایمیل، سوشال مدیا، اپلیکیشن و … صورت می پذیرد.

به صورت کلی اگر بخواهیم تفاوتی بین بازاریابی اینترنتی با بازاریابی به مفهوم عام آن قائل شویم، باید بگوییم که در بازاریابی دیجیتالی فقط ابزار های در دسترس ما بیشتر شده اند و جنس شان فرق کرده است اما اصول کلی تفاوتی نکرده اند.

به عبارت دیگر در بازاریابی اینترنتی می بایست با استفاده از امکاناتی که فضای وب و اینترنت در اختیار ما گذاشته است ؛ سه اصل بازارشناسی (شناخت مشتری و نیاز های او) بازار سازی (به دست آوردن سهم بازار) و بازار داری (حفظ سهم بازار) تحقق بخشیم.

استراتژی های بازاریابی اینترنتی

انواع بازاریابی اینترنتی

برای چینش درست استراتژی بازاریابی اینترنتی ، استراتژی های بسیاری وجود دارد. بسته به نوع محصول و شرایط حاکم بر کسب و کار بهتر است از یک یا چند مورد از این استراتژی ها استفاده نمود. در ادامه به ذکر و تشریح چندین مورد از این استراتژی ها می پردازیم. این موارد عبارت اند از:

بازاریابی ایمیلی

ایمیل ابزاری مناسب برای اطلاع رسانی و ایجاد ارتباط با مخاطبان می باشد. بعد از جمع آوری آدرس ایمیل مخاطبان از طریق روش هایی هم چون : ثبت نام در سایت، فروش کتاب رایگان، ثبت نام در خبر نامه و …  می توانید محتوای مورد نیاز خود را برای کاربران ارسال کنید.

نکته ی مهم و حائز اهمیت که می بایست در بازاریابی ایمیلی به آن توجه داشت؛ محتوای ایمیل و تیتر های موجود در آن است. تیتر ها می بایست دارای قدرت ترغیب کنندگی باشند اما در عین حال نباید به گونه ای باشند که اسپم شناخته شوند.

برای ارسال ایمیل بهتر است ایمیلی با نام شرکت و یا وب سایت خود داشته باشید. اگر محتوای ایمیل مربوط به کسب و کار خاصی باشد اما فرستنده ی ایمیل یک فرد حقیقی باشد، مخاطب به این ایمیل اعتماد نمی کند و آن را اسپم شناسایی می کند. برای ارسال ایمیل به جامعه ی هدف خود می توانید از وب سایت هایی هم چون hubspot و sender استفاده نمایید.

در این سایت ها بعد از انتخاب کردن یکی از قالب های مربوط به ایمیل، محتوای ایمیل خود را آماده ساخته و یک فایل اکسل از جامعه ی هدف خود import نمایید. در عرض چند دقیقه قادر خواهید بود به یک جامعه ی هدف چند صد نفره ایمیل ارسال نمایید.

سوشال مدیا مارکتینگ

یکی دیگر از استراتژی های بازاریابی اینترنتی، رسیدن به اهداف بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی هم چون : تلگرام، اینستاگرام و توییتر می باشد. هدف از بازاریابی اینترنتی از طریق شبکه های اجتماعی اغلب برندینگ و شناساندن کسب و کار خود به مخاطب می باشد.

ویژگی که اکثر سوشال مدیا ها دارند این است که می توان از لحنی صمیمی و نزدیک با مخاطب صحبت کرد. این امر موجب می شود که کاربر ارتباط نزدیکی با کسب وکار شما داشته باشد. در این صورت راحت تر می توان با تاثیر گذاری بر او، او را ترغیب به خرید محصول کنیم.

ویژگی دیگری که سوشال مدیا دارد این است که از طریق آن به راحتی می شود در مخاطب احساس نیاز ایجاد کرد. گستردگی فضای مجازی در بین همه ی افراد باعث می شود که فرد به هنگام مشاهده محصولی در دست نزدیکانش، خود را نیز لایق داشتن آن محصول می داند هر چند به آن احتیاجی نداشته باشد.

در فضای مجازی افرادی با عنوان اینفلوئنسر وجود دارند. این افراد به طور کلی به سه دسته ماکرو اینفلوئنسر، میکرو اینفلوئنسر و واینر ها تقسیم می شوند. کار اصلی این افراد این است که از شهرت خود در تاثیر گذاری بر افراد و تبلیغات محصول کسب در آمد داشته باشند.

استراتژی های بازاریابی اینترنتی در شبکه های اجتماعی

 

تبلیغات در وب سایت ها

حتما برای شما اتفاق افتاده است که به هنگام ورود به یک صفحه از سایتی با کادر های رنگی جذاب که به صورت تبلی پاپ آپ به نمایش در می آیند مواجه شوید. به طور کلی تبلیغات ها در وب سایت به سه دسته تقسیم می شوند.

این موارد عبارت اند از : تبلیغات بنری، رپرتاژ آگهی و هم سان. در تبلیغات به صورت بنری جایگاه های مختلفی برای گذاشتن تبلیغات در نظر گرفته شده است. با قرار دادن یک عکس و یک تیتر ترغیب کننده در این کادر ها تبلیغات صورت می گیرد.

این نوع تبلیغات برای مدت زمان مشخصی به نمایش در می آید و به ازای هر کلیکی که کاربر بر روی بنر تبلیغات می کند مبلغی از حساب تبلیغات شونده کسر می شود.

رپورتاژ آگهی نیز به این صورت است که محتوایی مبنی بر اخبار کسب و کار خود و یا خبری در رابطه با حصولات و خدمات جدید خود در سایت های دیگر منتشر کنید. اگر از بستر سایت های خبری این کار را انجام دهید تاثیر بیشتری را شاهد خواهید بود.

تبلیغات به روش تبلیغات هم سان به این صورت است که ابتدا سایتی را که محتوای آن با سایت شما در ارتباط است پیدا کنید. سپس آگهی تبلیغات خود را برای او ارسال کنید. پس از نمایش، با هر بار کلیک کاربر بر روی کادر و بنر تبلیغات مبلغی از حساب شما کسر خواهد شد.

بازاریابی محتوایی 

یکی از موثر ترین موارد استراتژی بازاریابی اینترنتی بازاریابی محتوایی است. محتوا می تواند بسته به بستر انتشار خود یکی از سه نوع: متن، صدا و تصویر باشد. گاهی نیز حضور هر سه ی این موارد می تواند تاثیر صد چندانی بر روی مخاطب داشته باشد.

طبق آمار بدست آمده این طور عنوان می شود که محتوای ویدئویی و نمایشی جایگاه بهتری را در بین کاربران کسب کرده است. گفته می شود 54 درصد از مخاطبان علاقه مند به دیدن محتوای ویدئو و موشن گرافیک هستند.

محتوای ویدئویی به دلیل جذابیت بالا به طور نا خود آگاه بر روی مشتری تاثیر می گذارد. احساس نیاز را در او شکل داده و او را ترغیب به خرید می کند.

یکی از نکات مهمی که در بازاریابی محتوایی می بایست به آن توجه کرد انتشار محتوا متناسب با ترند روز و اتفاقات داغ است. اگر بتوانید بین محتوایی که قرار است انتشار دهید و موضوع داغ روز ارتباط بر قرار کنید، در این صورت می توانید توجه قشر زیادی از کاربران را به سمت خود جلب کنید.

این ارتباط لزوما نباید یک ارتباط منطقی باشد بلکه اگر بتوانید با کمی خلاقیت یک ارتباط فان و جذاب از نظر مخاطب ایجاد کنید، شما برنده اید. برای تحقیق ترند های روز ، از ابزار گوگل ترندز استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید