تخفیف ویژه برای کاربران قدیمی تاپ ادورت فعال شد

جلوگیری از کلیک اضافه (هرز) در گوگل ادز

  • چگونه کلیک‌های هرز و اضافی گوگل ادز جلوگیری کنیم؟
  • آدرس IP‌های کاربران را از کجا پیدا کنیم؟
  • آدرس IP‌های مشخص شده را چگونه در داخل پنل تنظیم کنیم؟

کلیک اضافه گوگل ادز یکی از آزاردهنده ترین مواردی است که به سادگی می‌توانید با انجام چند مرحله تنظیمات ساده ، از آن جلوگیری کنید. در مقاله جلوگیری از کلیک اضافه (هرز) در گوگل ادز به این سوالات پاسخ خواهیم داد و خواهیم دید چطور جلوی این کلیک‌های اضافه را باید گرفت.

بدون شک ایجاد یک مسیر درست می‌تواند در کاهش هزینه‌ها برای شما بسیار مفید واقع شود. پیشنهاد میکنیم حتما از صفحه “هزینه اکانت گوگل ادز” بازدید کنید و سوالات خود را در این زمینه از کارشناسان تاپ ادورت بپرسید. تاپ ادروت با شارژ اکانت گوگل ادز با کمترین میزان تعرفه بین رقبا در کاهش هزینه‌های تبلیغات همواره در کنار مشتریان خود ایستاده است.

آشنایی با کلیک اضافه در گوگل ادز

احتمالا بارها با این مسئله مواجه شده اید که بودجه شما سریع به اتمام رسیده اما تبلیغت شما بازخورد مناسبی نداشته است. برای مثال کل بودجه روزانه در یک ساعت مصرف شده، در حالی که در روزهای قبل این بودجه در کل روز مصرف می‌شد. بهتر است بدانید در این مواقع روی تبلیغات شما کلیکِ اضافه انجام شده است.

پیشنهاد ویژه برای سال ۱۴۰۰
تخفیف 30% کارمزد بر روی شارژ 300 دلاری
همین امروز با شارژ اکانت گوگل ادز 30 درصد تخفیف بگیرید.

این موضوع یعنی شخص و یا رباتی پشت سرهم و به طور متوالی روی تبلیغ گوگل شما کلیک کرده و موجب شده بودجه روزانه شما به اتمام برسد. این موضوع شاید کمی شما را از انجام تبلیغات دلسرد کند و از خود بپرسید آیا راهی برای جلوگیری از کلیک اضافه در گوگل ادز وجود دارد یا خیر؟؟؟

باید گفت بله وجود دارد، ولی نخست اجازه بدهید تا دلایل این استدلال که گوگل با اینگونه کلیک‌ها مبارزه می‌کند را بیان کنیم. در ادامه به صورت دقیق نحوه جلوگیری از کلیک‌های هرز تبلیغات گوگل ادز را بیان خواهیم کرد.

دلایل مبارزه گوگل با کلیک اضافه

گوگل بزرگترین شرکت تبلیغاتی دنیا است و برای حفظ جایگاه خود باید اعتماد مشتریان را جلب کند. کلیک‌های اضافه شاید در کوتاه مدت پول بیشتری برای گوگل داشته باشد ولی در بلند مدت مشتری از ادامه تبلیغات منصرف شده و به کلی از گوگل خواهد رفت. دراین صورت گوگل تمامی مشتریان خود را کم کم از دست می‌دهد که این موضوع کاملا برخلاف قوانین تجارت می‌باشد.

پس گوگل سعی می‌کند با شناسایی کلیک اضافه در تبلیغات گوگل و جلوگیری از مصرف بی رویه، بودجه مشتری خود را حفظ کرده و هر روز تجارت خود را مستحکم تر نماید. تاپ ادورت به عنوان پارتنر رسمی گوگل در ایران این موضوع را با اطمینان بیان می‌کند که گوگل کاملا شفاف و منصفانه عمل می‌کند و از هرگونه صرف هزینه اضافی در اکانت شما جلوگیری می‌کند. چرا که در غیر اینصورت گوگل چنین پیشرفت چشمگیری نداشت.

کلیک‌های هرز چگونه انجام می‌شوند

ابتدا چهار مورد از مصادیق کلیک هرز و اضافه را شرح داده، سپس راه‌های جلوگیری گوگل از کلیک هرز را بیان خواهیم کرد.



کلیک‌های اضافی توسط همکاران و رقبا

ممکن است برخی از رقبا و همکاران بی اخلاق برای سبقت گرفتن از شما در امر تبلیغات و جذب مشتری و به منظور تضعیف کمپین تبلیغاتی شما اقدام به کلیک‌های اضافه روی تبلیغ شما کنند (چه به صورت دستی چه با استفاده از ربات) که در نتیجه این کار شارژ اکانت گوگل ادز شما به اتمام برسد.

کلیک‌های تکراری توسط مشتریان

کلیک‌هایی که توسط مشتریان گاها به صورت تکراری برروی تبلیغات انجام می‌شود. ممکن است مشتری چندین بار کالا و یا خدمات مورد نظر خود را جستو کند و هربار بر روی تبلیغ شما کلیک کند.

استفاده از ربات ها

با استفاده از ربات‌ها کلیک‌های زیادی برروی تبلیغات انجام می‌شود که باعث هدر رفتن بودجه خواهد شد. در صورتی که شما تبلیغات گسترده و با هزینه بالا داشته باشید و تبلیغتان در تمام طول روز در جایگاه اولیه گوگل باشد، ممکن است رقبایتان با استفاده از ربات‌هایی که دقیقا برای این نوع فعالیت طراحی شده اند، بر روی تبلیغ شما در حجم گسترده ای کلیک کنند.

تقلب از سوی شرکت‌های ارائه دهنده تبلیغات

برخی از شرکت‌های تبلیغات گوگل با ارائه پنل‌های فارسیِ کد نویسی شده موجب عدم شفافیت می‌شوند. گوگل ایران را تحریم کرده است و به آی پی‌های ایرانی اجازه ورود به پنل گوگل ادز را نمی دهد پس محال است پنل فارسی مربوط به شرکت گوگل باشد. این پنل‌ها توسط کدنویسان داخلی نوشته شده است و در کدنویسی احتمال انجام هر تقلبی وجود دارد.

به عنوان مثال می‌توان طراحی کرد که هزینه مصرف شده را برای کاربر بیشتر نمایش دهد و یا کلیک‌های بیشتری را نمایش دهد. به این دلیل پنل‌های فارسی مورد اطمینان نیستند. شرکت تاپ ادورت پنل اصلی گوگل ادز را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد و مشتریان مستقیم با خود گوگل در ارتباط هستند و آمار و داده‌ها را بدون هیچ واسطه ای دریافت می‌کنند.

مشاهده کلیک‌های هرز

گوگل چه کار می‌کند که ما ضرر نکنیم؟

1- اولا گوگل کاربر یا رباتی را که زیاد جستجو کند، را شناسایی کرده و دیگر برای او تبلیغات را نمایش نمی دهد. یعنی اگر شما چندین بار پشت سرهم یک موضوع را جستجو کنید در مرحله اول تبلیغی برای شما در بالای صفحه اول گوگل نمایش داده نخواهد شد و در مرحله دوم بطور کلی هیچ تبلیغ گوگلی برای شما نمایش داده نمی شود.

2- اگر تبلیغ نمایش داده شود و کاربر وارد سایت شود ولی بعد از آن گوگل فرد را کلیک اضافی شناسایی کند، در این صورت مبلغِ کسر شده بعد از دو الی سه روز به حساب بازخواهد گشت. این کلیک‌ها به عنوان invalid clicks شناسایی می‌شوند.

3- در طول روز گوگل کلیک‌های دریافتی را در بازه‌های منظم، بررسی می‌کند و اگر هرز و اضافی شناخته شوند لیست invalid clicks آپدیت خواهد شد.

4- حتی مشتریانی که در طی روز دوباره وارد سایت شوند، نیز شناسایی شده و مبلغ اضافی دوباره باز خواهد گشت. هر کاربر به هر تعدادی که در طول روز وارد سایت شود، یک کلیک حساب می‌شود.

5- اگر به داده‌ها مشکوک هستید و بعد از چند روز مبلغی به حساب شما واریز نشد می‌توانید با ارسال درخواست از گوگل بخواهید که اکانت شما را بررسی کرده و پاسخ دهد.

برای بررسی invalid clicks می‌توانید کمپین مورد نظر خود را انتخاب کنید سپس از قسمت columns گزینه modify columns را انتخاب کنید:

تنظیمات برای کلیک فیک

حال گزینه performance را انتخاب کنید تا لیست ستون داده‌ها مشخص شود.

 

کلیک فیک یا هرز در گوگل ادز

در پنجره باز شده می‌توانید داده‌هایی که می‌خواهید برای شما نمایش داده شود را انتخاب کنید. دقت کنید اگر اکانت شما تازه راه اندازی شده است ممکن است گزینه invalid clicks موجود نباشد، چون هنوز کلیک اضافه دریافت نکرده اید.

 

تنظیمات گوگل ادز برای کلیک فیک

حال در ستون مقابل کمپین‌ها یا کلمات و یا هر ساختار گوگل ادز می‌توانید تعداد کلیک اضافه مربوط به آن را مشاهده کنید.

آموزش مشخص کردن IP‌های مزاحم

شاید حساس باشید و به گوگل اطمینان کامل نداشته باشید. در اینصورت برای شروع باید آی پی‌های ورودی سایتتان را پیدا کرده و آی پی ای که بیش از حد وارد یک صفحه شده است را حذف کنید. گوگل ادز و گوگل آنالیتیکس به دلیل مسائل امنیتی آی پی ورودی‌های سایت را نمایش نمی دهند، بنابراین باید از ابزارهای موجود استفاده کنید.

ابزارهای شناسایی آی پی ورودی سایت

برخی از ابزارهای بررسی آی پی ورودی سایت:

  • matomo.org
  • clicky.com
  • Awststs.org
  • atatcounter.com
  • وبگذر
  • پنل مدیریت سایت (قسمت cpanel) : یک افزونه به نام awsasts.org وجود دارد.
  • افزونه‌های موجود در وردپرس

بعد از شناسایی آی پی‌هایی که در تعداد بالا و مشکوک وارد سایت شده اند؛ می‌توانید آی پی رقبا را هم پیدا کنید تا از کلیک آنها روی تبلیغتان جلوگیری کنید. این کار به این صورت است که یک ایمیل به رقیبتان بفرستید که ایشان پاسخ دهد، بعد از پاسخ در قسمت هدر ایمیل آی پی رقیبتان را می‌توانید ببینید.

در ادامه یکی از روش‌های معمول برای به دست آوردن آی پی‌های ورودی در سایت‌هایی که با وردپرس نوشته شده است را معرفی خواهیم کرد.

مشخص کردن IP‌های کلیک هرز در وردپرس

ابتدا وارد پیشخوان وردپرس سایت خود شوید. نشانگر موس را روی افزونه‌ها برده و سپس روی “افزودن” یا add new کلیک کنید.

 

افزونه برای کلیک فیک

در قسمت جستجوی افزونه عبارت WP Statistics را جستجو کنید. سپس طبق تصویر زیر، روی “دکمه هم اکنون نصب کن” کلیک کنید تا افزونه نصب شود.افزونه برای جلوگیری از کلیک فیک

صبر کنید تا افزونه نصب شود سپس روی “فعال نمایید” کلیک کنید.

تنظیمات پیشفرض افزونه را بدون تغییر ذخیره کنید. در این حالت افزونه آمار وردپرس برای سایت شما فعال شده و کافیست برای دیدن آی پی کاربران، نشانگر موس را روی آمار وردپرس برده و سپس روی برترین بازدیدکنندگان کلیک کنید. در این قسمت می‌توانید به ترتیب آمار کسانیکه بیشترین بازدید را در هر روز داشته اند، مشاهده کنید.

افزونه برای کلیک فیک

مسدود کردن IP در داخل پنل گوگل ادز

برای شروع وارد کمپین مورد نظر شوید و از نوار سمت چپ گزینه setting را انتخاب کنید. بعد از آن در پایین صفحه برروی گزینه Additional settings کلیک کنید تا تمامی تنظیمات برای شما نمایش داده شود. حال آخرین گزینه را مطابق تصویر انتخاب کنید و وارد قسمت IP exclusion شوید.

تنظیمات گوگل ادز برای کلیک فیک

اکنون در پنجره باز شده آی پی‌های مورد نظر را وارد کنید و در نهایت برروی Save کلیک کنید.

تنظیمات گوگل ادز برای کلیک فیک

یک راهکار بی نظیر

برای نجات یافتن از ربات‌های ویرانگر می‌توایند آی پی کشور‌هایی که عمدتا این ربات‌ها از آنجا هستند را بلاک کنید. برای اینکار وارد قسمت تنظیمات لوکیشن شوید و کشورهای هند، پاکستان، بنگلادش و کشورهای آمریکای مرکزی را حذف کنید.

عمل دیگر محدود کردن کسانیکه جنسیت و سن آنها معلوم نیست در قسمت Demographic است. اما این راه چندان توصیه نمی شود چراکه همچنان هم در کشور ما وضعیت بسیاری از کاربران مشخص نیست و با انجام این مورد ، بازدید افراد زیادی را از وب سایت از دست خواهید داد.

6 دیدگاه دربارهٔ «جلوگیری از کلیک اضافه (هرز) در گوگل ادز»

  1. سلام ممنون از مطلب خودتون واقعا کاش میشد فرهنگ سازی کرد در این زمینه که این کلیک کردن رو تبلیغ همدیگه ی دور باطله و موجب ضرر و زیان همه میشه

    پاسخ
    • سلام
      بله متاسفانه دوستان متوجه این مساله نیستن ونمیدونن در نهایت به ضرر خودشون هم هست کلیک هرز وبی هدف کردن روی تبلیغ اما خوشبختانه چون گوگل امکان این مساله رو در نظر گرفته در نهایت هزینه ای که بابت کلیک هرز از شارژ اکانت خورده میشه رو برمیگردونه و همینطور میشه با چک آی پی های ورودی به سایت تکراری هارو بلاک کرد

      پاسخ
    • سلام خواهش میکنم
      هزینه های کلیک های هرز در تبلیغات گوگل از یک ساعت تا چند روز دیده شده که برگشته به حساب. یعنی زمان مشخصی نداره. زمان های مختلفی دیده شده که هزینه ی کلیک های هرز به حساب برگشته است.

      پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      با توجه به تجربه های قبلی زمان بازگشت هزینه Invalid click بین ۲۴ تا ۷۲ ساعت می باشد. در برخی موارد در همان روز، هزینه به اکانت برگشت داده شده است.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید