فهرست عناوین
- قابلیت استفاده موبایل Mobile Usability در کنسول وب مستر چیست و به چه میزان اهمیت دارد؟
- خطای Mobile Usability در وب مستر تولز شامل چه مواردی می شود؟
- چگونه بایستی خطای Mobile Usability در کنسول وب مستر را برطرف نمود؟
در این مقاله به صورت کامل خطای Mobile Usability در کنسول وب مستر رو مورد تحلیل قرار میدیم و راه حل برطرف کردن این مشکل رو بررسی می کنیم.
قابلیت استفاده موبایل – Mobile Usability
استفاده روز افزون از تلفن همراه بدون شک بر کسی پوشیده نیست. برای دونستن اهمیت این موضوع کافیست بدونید که گوگل اولویت نتایج جست و جو رو بر اساس دستگاه های موبایلی قرار داده و در ادامه نتایج سیستم های کامپوتری برای گوگل دارای اهمیت هستش. یکی از مهم ترین آموزش هایی که در رابطه با آموزش کنسول وب مستر تولز باید بهش اشاره کنیم آموزش برطرف کردن خطاهای Mobile Usability هستش.
وب سایت شما حتما باید به صورت mobile friendly یا همون رسپانسیو باشه و برای کاربران نمایش خوب و مناسبی داشته باشه. دکمه های وب سایت شما باید به صورت تنظیم شده باشن تا به راحتی بشه از اونها در دستگاه های تلفن همراه استفاده کرد.
برای تست این موضوع که آیا وب سایت شما از دید گوگل موبایل فرندلی هست و یا نه کافیه وارد لینک ” بررسی وضعیت mobile friendly از دید گوگل ” بشید و لینک صفحه مورد نظر خودتون رو وارد کرده و بررسی کنید. اگه صفحه شما مشکلی نداشته باشه پیغام سبز رنگی به شما میده و صفحه شمارو تایید میکنه در غیر این صورت با اخطار قرمز رنگ به شما میگه که باید اشکالات وب سایت خودتون رو برطرف کنید.
- Status (وضعیت): که با Error برای خطا و یا Valid برای صفحات سالم به شما نشون میده این سری از مشکلات رو دارید و یا نه.
- Type(نوع): در این قسمت گوگل به شما میگه که نوع مشکل صفحات شما از چه نوعی است.
- Pages (صفحات): و در نهایت در این قسمت تعداد صفحاتی که قابلیت استفاده با موبایل رو ندارن و یا استفاده از اونها با مشکل مواجه میشه.
خطاهای موجود در Mobile Usability
شما در این قسمت با چند دسته خطا مواجه خواهید شد.
- text too small to read: زمانی که متن ها و نوشته های سفحات وب سایت شما اندازه خیلی کوچیکی داشته باشه به صورتی که نشه اونهارو خوند و از دید گوگل به خصوص کوچک تر از حد استاندارد باشن این ارور برای شما نمایش پیدا میکنه.
- Clickable elements too close together: با داشتن این ارور یعنی المان های استفاده شده در وب سایت شما خیلی به هم نزدیک هستن و در موبایل این امکان وجود نداره که به راحتی بر روی اونها بشه کلیک کرد.
- mobile friendly pages: در این قسمت صفحات وب سایت شما که به صورت موبایل فرندلی هستن و تایید شدن رو به شما نمایش میده
- Uses incompatible Plugins: شما از پلاگین هایی برای سایت خودتون استفاده کردید که سازگار با موبایل نیستن.
- Content wider than screen: این خطا به این معناست که محتوی وب سایت شما بزرگتر و بیشتر از صفحه نمایش دستگاه هاست.
- Viewport not set: در واقع view port کادری در نمایشگر هست که سایت ها در اون نمایش پیدا میکنن.
- Viewport not set to device-width: این ارور هم بدان معناست که دستگاه ها و موبایل های مختلف که دارای اندازه های مختلفی هستند نمیتونن تا سایت شمارو در ابعاد مناسبی نمایش بدن.
برای حل هردوتا مشکل بالا کافیه که در قسمت Head سایت قبل از فراخوانی کدهای CSS کد زیر رو وارد کنید تا این مشکل برطرف بشه:
اعتبارسنجی با Validation بعد از رفع مشکل
نکته مهمی که باید به اون اشاره کینم این هست که بعد از برطرف کردن مشکلاتی که در بالا توضیح داده شد حتما باید به گوگل اعلام کنید که شما این مشکلات رو برطرف کردید. البته اگه این کار رو هم انجام ندید و اعلام نکنید گوگل در خزش های بعدی متوجه این موضوع خواهد شد. اما اعلام شما به گوگل باعث میشه که مشکلات زودتر برطرف بشه و گوگل ببینه که شما به سایت خودتون اهمیت زیادی میدید.
در صورتی که شما همه اشکالات رو برطرف کرده باشید با پیام fixed مواجه میشید. یعنی اینکه اشکالات وب سایت شما برطرف شده. البته این نکته رو در نظر داشته باشید که گوگل تا 90 روز اون صفحه رو بررسی مجدد میکنه و بی خیالش نمیشه تا مطمئن بشه که اون خطا حتما از بین رفته. به طور کلی پروسه بررسی گوگل برای بررسی اشکالات صفحات وب سایت شما مدت زمانی طول میکشه که شما باید صبور باشید.