تخفیف ویژه برای کاربران قدیمی تاپ ادورت فعال شد

اصول جدید بازاریابی نوین

در این مقاله قرار است در رابطه با روش‌های جدید بازاریابی ( بازاریابی نوین ) و سیر تکامل اصول بازاریابی از گذشته تا کنون، مطالبی را برای شما عنوان سازیم. امید است با مطالعه‌ این متن پاسخ سوالات خود را در رابطه با انواع روش‌های بازاریابی نوین بدست آورید.

اصول بازاریابی نوین

فلیپ کاتلر پدر علم بازاریابی نظریه‌های متعددی در زمینه‌ی مارکتینگ بیان داشته است. او عوامل تاثیر گذار بر بازار یک محصول را آمیخته‌ی بازاریابی نامید. لازم است که در مرحله‌ی ابتدایی شروع به فعالیت در هر کسب و کاری آمیخته‌ی بازاریابی را تعیین کرد و سپس بر اساس آن امور تبلیغات و برندینگ را با دید کلی تر انجام داد.

از نظر فلیپ کاتلر آمیخته‌ی بازاریابی در چهار دسته تقسیم بندی می‌شود که تحت عنوان 4p معروف شده اند. این چهار دسته هرکدام به صورت جداگانه توضیح داده خواهند شد.

پیشنهاد ویژه برای سال ۱۴۰۰
تخفیف 30% کارمزد بر روی شارژ 300 دلاری
همین امروز با شارژ اکانت گوگل ادز 30 درصد تخفیف بگیرید.

ماهیت محصول یا خدمت

در گام نخست لازم است ماهیت محصول ( product) تعیین گردد. توجه به کیفیت و مدل بسته بندی در این مرحله قرار می‌گیرد. باید تعیین گردد که محصول از چه ویژگی‌ها و برتری هایی نسبت به رقیب برخوردار است و تا چه میزان قادر است نیاز کاربر را مرتفع سازد.

ماهیت محصول ممکن است فیزیکی و قابل رویت نباشد. به طور مثال یک آژانس دیجیتال مارکتینگ محصولی که ارائه می‌کند بیشتر خدمت است تا کالا. هرچه محصول عینی‌تر باشد تعیین 4p ساده تر خواهد بود. چرا که به هنگام مشاهده محصول توسط مشتری راحتتر ترغیب به خرید می‌شود اما درکالاهای غیر ملموس ممکن است دچار تردید گردد.

قیمت محصول

قیمت (price)محصول یکی از مهم ترین مولفه‌هایی است که در آمیخته بازاریابی تعیین می‌گردد. عوامل متعددی بر تعیین قیمت محصول تاثیر گذارند. مهم ترین عامل مصرفی یا لوکس بودن کالا است. چرا که افراد معمولا برای خرید کالاهای مصرفی حاضر نیستند مبلغ زیادی پرداخت کنند.

اما در رابطه با کالاهای لوکس و ضروری این اصل حاکم نیست و فرد حاضر است کالا را با هر قیمتی از آن خود سازد حتی اگر قیمت خارج از عرف باشد. برند بازها اکثرا چنین ویژگی دارند. مثال دیگری که می‌توان برای کالاهای ضروری زد مواد دارویی هستند که فرد به هنگام بیماری حاضر است به هر قیمتی که شده کالا را بدست آورد.

گاهی اوقات خلاقانه بودن بسته بندی و یا عرضه‌ی محصول منجر می‌شود که مخاطب برای حس مثبتی که از آن برند گرفته هزینه‌ای بالاتر از کالاهای رقیب بپردازد. در واقع ارزش محصول خلاق، در ذهن او ارزشی بیشتر از حد متعارف آن محصول دارد.

مکان

توجه به مکان ( place) دومین اصل از اصول بازاریابی نوین کاتلر به شمار می‌آید. منظور از مکان جایی است که محصول و یا خدمت در آن عرضه می‌شود و به دست مصرف کننده می‌رسد. ممکن است مکان فیزیکی باشد و یا اینکه در بستر اینترنت شکل گرفته باشد.

تعیین مکان به نوع محصول و ویژگی های آن بستگی دارد. به طور مثال یک عطر فروشی نمی‌تواند کسب وکار خود را به طور کامل دیجیتالی نماید. ماهیت محصول او طوری است که فرد می‌باست به صورت حضوری و در یک مکان فیزیکی با محصول تماس داشته باشد و سپس اقدام به خرید نماید.

موقعیت جغرافیایی مکان انتخاب شده هم بسیار مهم است. به طور مثال اگر ارائه دهنده‌ی یک محصول لوکس می‌باشید بهتر است نمایندگی‌های شما در مناطق ثروتمند نشین شهر واقع شود.

همانطور که قبل تر اشاره شده بعضی از محصولات ماهیت فیزیکی ندارند و در دنیای دیجیتال توانایی ارائه خدمات دارند. به طور مثال اپلیکیشن‌ها و بازی‌های آنلاین همگی دارای چنین ویژگی هستند.

ترفیع

از دیگر اصول بازاریابی نوین ترفیع یا همان promote کردن محصول است. در این گام می‌بایست نحوه‌ی صحیح ارائه محصول به مخاطب تعیین و اجرایی شود. کانال‌های توزیع باید با انجام تحقیقات لازم توسط تیم آر اند دی شناسایی شوند و با برنامه ریزی جهت پوشش بازار اقدامات لازم انجام گیرد.

هرچه شناخت شما از محصول خود بیشتر و دقیق‌تر باشد به هنگام ترفیع با جزییات بیشتری قادر خواهید بود به اقناع مخاطب بپردازید. تمام فعالیت‌های مربوط به کمپین سازی و انجام تبلیغات که سبب شکل گیری ارتباط با مخاطب می‌شود مربوط به اصل ترفیع می‌باشد. هدف از انجام این فعالیت‌ها ایجاد ارتباط بهتر و بیشتر با مخاطب جهت آشنایی با نیازها و خواسته‌های اوست.

اصول فرا مدرن بازاریابی

رعایت اصول 4p  که در بالا ذکر شدند به کسب و کار‌ها کمک می‌کند تا در مدت کوتاهی بتوانند سهم زیادی از بازار را از آن خود کنند؛ اما توجه داشته باشید که سرعت پیشرفت تکنولوژی به قدری بالاست که صرفا توجه به اصول و انواع بازاریابی نوین نمی‌تواند تضمین کننده موفقیت شما باشد.

طبق پژوهش هایی که اخیرا در حوزه بازاریابی نوین صورت گرفته است؛ اینطور بیان شده است که می‌بایست در ضمن توجه به اصول قیمتگذاری، محصول، ترفیع و موقعیت مکانی می بایست به 4E  توجه کرد. 4E  عبارت است از experience, exchange, every place, engagement . در ادامه به توضیح هریک خواهیم پرداخت.

توجه به تجربه مشتری

جهان در حال حرکت از سمت محصول محوری به سمت تجربه محوری است. ممکن است عمر یک محصول به پایان رسد و یا استفاده از آن منسوخ گردد، اما مشتری بنا به تجربه‌ی مثبتی که در گذشته‌ها از  محصول در ذهنش نقش بسته است همچنان وفادار به برند باقی بماند.

به طور مثال صنایع دستی همانند گلیم و قالیچه به دلیل حس نوستالژیکی که در مشتری تحریک می‌کنند تا همیشه خریدار خواهند داشت.

تبادل ارزش

در دنیای امروز و در بازاریابی نوین چیزی که مهم‌تر از قیمت محصول است، ارزش آن محصول در ذهن مشتری است. هر تولید کننده‌ای باید تلاش کند تا محصولی عرضه نماید که مشتری به هنگام خرید احساس کند که قرار است چیزی باارزش تر از پولی که پرداخت می‌کند دریافت نماید.

در واقع ارزش ذهنی که مشتری در ذهنش نقش می‌بندد تعیین کننده‌ی قیمت نهایی است. در این صورت است که مشتری گاها حاضر می‌شود برای بدست آوردن محصول بیش‌تر از پولی که در نظر گرفته است هزینه نماید.

مکان غیر فیزیکی

با ورود به دنیای نت و گسترش کسب و کارها در آن دیگر نمی‌توان حد و مرز جغرافیایی برای فروش محصول در نظر گرفت. کانال‌های توزیع و پلت فرم های اینترنتی خرید و فروش را آسان‌تر ساخته اند. پس احمقانه است که فکر بزرگ داشته باشیم اما گام های کوچک برداریم.

تعامل با مشتری

قبل‌تر ذکر شد که در بازاریابی نوین باید به نحوه‌ی ارائه محصول یا همان ترفیع توجه شود. باید گفت موضوعی فراتر از نحوه‌ی ارائه وجود دارد و آن هم میزان درگیر کردن مخاطب با کسب و کار و محتوای ارائه شده ی خود می‌باشد.

هرچه بیشتر بتوانیم راهی ایجاد کنیم که مشتری خود را با چالش‌ها و مسابقات طراحی شده‌ی ما درگیر کند موفق‌تر عمل کرده ایم و ساده تر خواهیم توانست مخاطب را به مشتری تبدیل کنیم.

بازاریابی دیجیتالی

یکی از جدیدترین شیوه های بازاریایی نوین دیجیتال مارکتینگ است. بازاریابی دیجیتالی با توجه به ظرفیت‌های فراوانی که دارد توانسته جای خود را در بین انواع و اقسام مدل‌های بازاریابی پیدا کند. امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی ابزارهای متنوعی در دسترس بازاریابان قرار گرفته است که شانس موفقیت در بازاریابی را چندین برابر نموده اند.

استفاده از تبلیغات آنلاین به جای تبلیغات محیطی، استفاده از ترفندهای ریمارکتینگ و ریتارگتینگ، تبلیغات در گوگل، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، اس‌ام‌اس مارکتینگ، بازاریابی محتوایی، بهبود سئوی داخلی و خارجی سایت، تولید محتوای چند رسانه ای و گرافیکی زمینه‌ای مناسب جهت رشد و بهتر دیده شدن کسب و کارهای نوپا شده اند.

2 دیدگاه دربارهٔ «اصول جدید بازاریابی نوین»

  1. ممنون بابت مطلب کاملتون… فقط ممکنه بفرمایید کدوم یکی از این انواع بازاریابی نوین تاثیر سریع تری دارن؟؟؟؟
    ما یک آموزشگاه زبان داریم و میخوایم یک بازاریاب استخدام کنیم میخوام بدونم با چه حوزه هایی باید آشنا باشه تا بتونه برای ما مفید باشه؟

    پاسخ
    • ببینید تمام روش های تبلیغات اینترنتی مطمئنا جواب میده ، حالا یکی کمتر و یکی بیشتر ، تبلیغات در گوگل کاملا هدفمنده و شما به ازای هر نفر پول پرداخت میکنید اما مثلا تبلیغ در استوری اینستاگرام معلوم نیست چند مشتری برای شما به ارمغان بیاره. در کل پیشنهاد میکنم در چندین محیط به صورت همزمان تبلیغات هدفمند داشته باشید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید