فهرست عناوین
- سئوی خارجی سایت چیست؟
- تفاوت سئوی خارجی سایت با سئو داخلی سایت چیست؟
- عوامل موثر بر سئوی خارجی سایت چه مواردی است؟
- نکات مهمی که برای بهبود سئوی خارج سایت باید در نظر گرفت چیست؟
- سریع ترین تکنیک های سئوی خارجی برای بهبود وضعیت سئوی سایت چیست؟
سئوی خارجی سایت تکنیکی است که می توانید برای بهبود موقعیت یک وبسایت در صفحه نتایج موتور جستجو (SERPs) استفاده کنید. بسیاری از افراد سئو خارج از صفحه را معادل ایجاد لینک می دانند، اما این موضوع تمام بحث سئوی خارجی محسوب نمی شود.
به طور کلی ، سئوی خارجی مربوط به روشهای تبلیغاتی است – فراتر از طراحی وب سایت – به منظور افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو. حال از ابتدا موضوع سئو را بررسی می کنیم …
سئو سایت چیست؟
بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر همچون گوگل اصطلاحی است که برای توصیف مجموعه ای از فرآیندهای بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو به کار می رود. سئو نه تنها برای افزایش میزان بازدید کنندگان از موتورهای جستجو مهم است، بلکه راهی مناسب برای بهبود وضعیت وبسایت از نظر کاربرپسندی و همچنین افزایش اعتبار آن نیز می باشد. که در پی آن حتی کاربرانی که از طریق تبلیغات گوگل، تبلیغات بنری و یا بصورت مستقیم وارد سایت شده اند، احساس خوبی نسبت به آن داشته باشند.
موتورهای جستجو از الگوریتم های پیچیده ای برای تعیین اینکه کدام صفحات را در فهرست خود قرار دهند و ترتیب نشان دادن این صفحات در نتایج جستجو ، استفاده می کنند. سئو راهی برای “صحبت” با موتورهای جستجو به زبانی است که می توانند در مورد وب سایت شما بدانند و اطلاعات بیشتری به آنها بدهند. سئو به طور کلی به دو مؤلفه بزرگ به نامهای سئوی داخلی (on page) و سئوی خارجی (off page) تقسیم می شود.
سئو خارجی سایت چیست؟
برخلاف سئوی داخلی، سئو خارج از سایت به فعالیتهایی اطلاق می شود که می توانید خارج از مرز وب سایت خود انجام دهید. مهمترین آنها:
- لینک سازی
- بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی
- ذکر نام تجاری یا برند
که ما اینها را به تفصیل در زیر بررسی خواهیم کرد ، اما ابتدا بگذارید اهمیت و فواید سئو خارجی را توضیح دهیم.
موتورهای جستجو برای چندین دهه تلاش کرده اند راهی برای دستیابی به بهترین نتایج در جستجوگرها پیدا کنند. برای رسیدن به این هدف ، آنها فاکتورهای SEO داخلی (که در بالا توضیح داده شده است) ، برخی از فاکتورهای کیفی و همچنین سئو خارجی را در نظر می گیرند. وب سایتی که دارای کیفیت بالا و مفید باشد به احتمال زیاد مراجع (بک لینک) زیادی از وب سایت های دیگر دارد.
این احتمال وجود دارد که در رسانه های اجتماعی (فیس بوک لایک ، توییت ، پین و غیره) از مارک تجاری استفاده کند و به احتمال زیاد در میان کاربران همکار ، بوک مارک شده و به اشتراک گذاشته می شود.
مزایای “سئوی خارجی سایت” برای صاحبان وب سایت چیست؟
یک استراتژی موفق سئو در خارج از سایت، مزایای زیر را برای صاحبان وب سایت ایجاد می کند:
- افزایش رتبه بندی: وب سایت در نتایج گوگل رتبه بالاتری خواهد داشت و این به معنی افزایش بازدید سایت است.
- افزایش در PageRank: فاکتور PageRank عددی بین 0 تا 10 است که نشان دهنده اهمیت وب سایت در نظر گوگل می باشد.این سیستم توسط لری پیج و سرگئی برین (بنیانگذاران گوگل) اختراع شده و یکی از دلایلی است که گوگل در نشان دادن مناسب ترین نتایج به جستجوگر موفق عمل کرده است. PageRank امروز تنها یکی از 250 عامل رتبه سایت در گوگل محسوب می شود.
- بیشتر دیده شدن: رتبه بندی بالاتر همچنین به معنای دیده شدن بیشتر است، زیرا وقتی یک وب سایت در رده های برتر قرار می گیرد به پیوندهای بیشتر، بازدیدهای بیشتر و اشتراک گذاری بیشتر در رسانه های اجتماعی می رسد.
- اعتماد سازی: علاوه بر موارد فوق، گوگل اخیراً مفهوم EAT یا (Authority And Trustworthness) را معرفی کرده است که نقش مهمی در رتبه بندی ها و ارتباط مستقیمی با سئو خارجی سایت دارد.به عبارت ساده، گوگل می خواهد به وب سایت هایی رتبه دهد که نشان دهند در مورد یک موضوع مهارت و قدرت کافی دارند و یکی از راه ها برای حصول اطمینان از این موضوع نوع و تعداد لینک های ورودی از سایتهای دیگر است.
به عنوان مثال ، اگر می خواهید به عنوان یک متخصص در مورد یک موضوع تلقی شوید، صرفا ذکر ایم موضوع کافی نیست، بلکه سایر وب سایتهای مرتبط باید با این بحث موافقت کنند و این توافق را از طریق لینک هایی که به وب سایت شما نشان می دهند بیان می کنند.
سئو داخلی سایت چیست؟
سئوی داخلی سایت به تنظیماتی گفته می شود که می توانید در وب سایت خود اعمال کنید تا در موتورهای جستجو بهینه سازی شود.
مهمترین نکات مربوط به سئوی داخلی عبارتند از:
- داشتن عناوین و توضیحات بهینه
- ساختارهای URL مناسب
- پیمایش کاربر پسند
- لینک سازی داخلی بهینه شده
- قالب بندی متن (استفاده از حالت های بولد، ایتالیک و غیره)
- برچسب H1 و عناوین دیگر به درستی استفاده شوند
- بهینه سازی تصویر (اندازه تصویر ، نام مناسب تصویر ، استفاده از متن ALT)
- صفحه کاربر پسند و مناسب برای خطای 404
- افزایش سرعت بارگیری صفحات
- صفحات سازگار با موبایل (ریسپانسیو)
- محتوای تازه و با کیفیت بالا (این همیشه مهمترین عامل سئو است!)
- لینک سازی خارجی (بدون پیوند شکسته یا پیوند به سایتهای بد و غیر معتبر)
به منظور اطلاع هرچه بیشتر از سئوی داخلی پیشنهاد میکنیم حتما مقاله لینک سازی داخلی وب سایت و سئوی وردپرس را مطالعه کنید. مقالات کامل مربوط به سئوی وب سایت را می توانید از صفحه آموزش کامل سئوی وب سایت مطالعه کنید.
لینک سازی درست برای سئو خارجی و داخلی
لینک سازی محبوب ترین و موثرترین تکنیک سئوی خارجی سایت است. در اصل، با ایجاد لینک هایی به وب سایت خود، سعی می کنید تا آنجا که می توانید تعدادی “رای” جمع کنید تا بتوانید از رقبای خود فاصله بگیرید و رتبه بالاتری کسب کنید. به عنوان مثال ، اگر کسی این مقاله را دوست داشته باشد و آن را از وب سایت یا وبلاگ خود ارجاع دهد، مانند این است که به موتورهای جستجو بگویید که این صفحه اطلاعات خوبی دارد.
با گذشت سالها، وب مسترها سعی در ایجاد لینک هایی به وب سایت های خود جهت دستیابی به رتبه های بالاتر دارند و روش های متنوعی برای افزایش تعداد بک لینک ها را به وجود آورده اند. محبوب ترین این روش ها:
- کیفیت لینک: اصلی ترین و مهم ترین نکته در انجام فرآیند لینک سازی کیفیت لینک است. اینکه شما از یک وب سایت معتبر لینک دریافت کنید بسیار برای شما مفید تر از آن است که از وب سایت های بی ارزش بک لینک گرفته باشید. این مورد را در نظر داشته باشید که وب سایت های ضعیف می توانند به وب سایت شما ضربه خیلی سنگینی وارد کنند.
- انکر تکست یا عبارت لینک دهی شده: حتما و حتما در نظر داشته باشید که عبارتی که با آن لینک سازی انجام داده اید باید مرتبط با صفحه مقصد باشد. همچنین سعی کنید که لینک دهی های خود را در پاراگراف ها و متن های توضیحی انجام دهید. عبارات خالی در صورت لینک شدن ارزش کمتری نسبت به لینک های موجود در نوشته دارند.
- اعتبار را جدی بگیرید ! : اعتبار سایتی که لینک شما در آن قرار دارد بسیار مهم است. این اعتبار شامل موارد خیلی زیادی همچون دامین اتوریتی ، سن دامنه ، جایگاه سئویی و غیره است. حتما سعی کنید فرایند لینک سازی را برای خود در وب سایت های معتبری انجام دهید.
- شبکه های وبلاگ نویسی: تولید محتوا در سایتهایی که به منظور ایجاد وبلاگهای عمومی تشکیل شده اند. در این سایتها و در خلال محتواهای ایجاد شده، می توان لینک سازی خوبی انجام داد.
- امضاهای تالار گفتگو: بسیاری از افراد تنها با هدف بازگرداندن لینک به وب سایت خود، در انجمن ها اظهار نظر می کردند (آنها لینکهایی را در امضای خود درج می کردند).
- لینک در کامنت: شبیه امضاهای انجمن است که می توانید در مورد برخی از وب سایت ها یا وبلاگ های دیگر نظر دهید تا بتوانید بک لینک بگیرید. حتی به جای استفاده از نام واقعی خود می توانستید از کلمات کلیدی استفاده کنید، بنابراین به جای نوشتن “نظر توسط الکس کریس” ، “نظر توسط قوانین SEO” را بنویسید.
- دایرکتوری مقاله: با انتشار مقاله های خود در وبسایتهای انتشار مقاله، می توانید یک یا دو بک لینک به وب سایت خود برگردانید. برخی از دایرکتوری های مقالات فقط محتوای منحصر به فرد را می پذیرند در حالیکه برخی دیگر هر مقاله ای را قبول می کنند.
- دایرکتوری های محتوای مشترک: وب سایتهایی هستند که به شما امکان می دهند تا محتوا را منتشر کنید و در عوض می توانید چند لینک به وب سایت های خود اضافه کنید.
- تبادل لینک با دیگر سایتها: به جای تلاش برای انتشار محتوا، می توانید با دیگر وب مسترها در تماس باشید و لینک مبادله کنید. به عبارت دیگر، بک لینک سایت شما را در سایتشان قرار دهند و شما همین کار را برای آنها انجام دهید.
- بررسی لینک های شکسته وب سایت: گوگل و به طور کل موتورهای جست و جو گر به شدت با لینک های شکسته و یا همان ارورهای 404 مشکل دارند. حتما بعد از گذشت مدت زمانی تمام لینک های وب سایت خودتان را بررسی کنید و از سالم بودن آنها اطمینان کسب کنید. برای این کار می توانید از وب سایت brokenlinkcheck.com استفاده کنید.
برای سئو خارجی دیگر باید چه کرد؟
در این قسمت نکات مهم و ماندگاری را ذکر خواهیم کرد که با استفاده از آنها می توانید استراتژی و فرآیند سئوی خارجی وب سایت خودتان را تا حد امکان به گونه ای مناسب چیده و جلو ببرید.
1.ایجاد محتوی قوی و ماندگار
شاید این مورد را نیز بتوان به سئوی داخلی مربوط دانست اما کافیست بدانید با داشتن محتوی خوب و مناسب این سایر افراد هستند که از محتوی وب سایت شما استفاده کرده و به عنوان منبع به وب سایت شما لینک خواهند داد. در نتیجه این مورد باعث می شود که شما بک لینک های طبیعی و قدرتمندی را دریافت کنید.
2.بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی
بازاریابی در رسانه های اجتماعی بخشی از “سئوی خارجی سایت” است و اگر در مورد آن فکر کنید، این نیز روشی برای ایجاد لینک است. لازم به ذکر است که تقریباً تمام لینکهایی که از رسانه های اجتماعی دریافت می کنید “nofollow” هستند، اما این بدان معنی نیست که آنها هیچ ارزشی ندارند. همچنین پروفایل رسانه های اجتماعی در صورتی که پیکربندی مناسبی داشته باشد می تواند سئو را تقویت کند.
لازم است بدانید که گوگل مهم ترین ملاک را برای رشد وب سایت شما ، میزان تعامل کاربران با وب سایت شما می داند. در صورت تعامل بیشتر کاربران با شما از طریق شبکه های اجتماعی می توانید قدم بزرگی در رشد وضعیت سئو وب سایت خودتان داشته باشید. چهار شبکه اجتماعی که بیشتر تاثیر را در سئو خارجی دارند فیس بوک، توییتر، لینکدین و اینستاگرام هستند.
3.ذکر نام و برند تجاری
گوگل علامت های تجاری را دوست دارد و ترجیح می دهد وب سایت های برند را در بالای نتایج رتبه بندی قرار دهد. دلیل آن همان است که در بالا در مورد تخصص، اقتدار و قابلیت اطمینان توضیح داده شد. این مارک ها از اعتبار بیشتری برخوردار بوده و احتمالاً مورد اعتماد کاربران قرار گرفته اند و این به کسب تجربه بهتر و راضی شدن کاربران گوگل تبدیل می شود. تفاوت بین ذکر نام برند ، ایجاد لینک و بازاریابی در رسانه های اجتماعی در این است که ذکر مارک ها لزوماً لینکی به وب سایت شما ندارند. این می تواند ذکر برند تجاری شما در انجمن ها، مقالات، امتیازدهی ها یا رسانه های اجتماعی باشد.
خزندگان گوگل می توانند این سیگنال ها را “جمع کنند” و بر اساس آنها ارزیابی کنند تا تصویری دقیق تر از چگونگی درک برند شما توسط افراد دیگر ایجاد کنند. به عنوان بخشی از استراتژی سئوی خارجی خود، باید هرگونه ذکر مثبتی از نام وب سایت، محصولات یا نویسندگان خود را دنبال کنید و مطمئن شوید که به نظرات منفی یا گمراه کننده پاسخ می دهید.
4.ارتباط با اینفلوئنسرها
با معرفی افراد مهم و تاثیر گذار می توانید ترافیک خیلی زیادی را راهی وب سایت خودتان کنید. توجه داشته باشید که حدالامکان این افراد باید در حوزه کاری شما مشغول به فعالیت باشند چرا که مخاطبانی از جنس مخاطبان شما خواهند داشت.
5.استفاده از ویدئوهای مهم و کاربردی
آموزش تصویری همیشه یکی از بهترین راه های جذب مخاطب بوده است. توجه داشته باشید که با تولید محتوی ویدئویی میتوانید ارتباط بسیار نزدیکی با مخاطبان خود داشته باشید. این موضوع نیز از دید گوگل مخفی نمانده و تاثیر به سزایی بر روی وب سایت شما خواهد داشت. به این نکته توجه داشته باشید که یوتیوب به عنوان سومین سایت پربازدید دنیا تنها بر روی محتوی ویدئویی تمرکز داشته است.
6.استفاده از عکس ها و اینفوگرافی ها
یک نکته بسیار بسیار مهم این است که شما می توانید با استفاده از تصاویر و به خصوص اینفوگرافی ها مفاهیم بسیار زیادی را در زمانی سریع به مخاطب خود انتقال دهید. این مورد از دید گوگل پنهان نمانده و باعث افزایش اعتبار شما نزد گوگل می شود. پس تا حد امکان از عکس ها و اینفوگرافی های معتبر و یکتا برای وب سایت خود استفاده کنید.
7.مانیتور کردن بک لینک ها
شاید این مورد کمی عجیب به نظر برسد. اما در بسیاری از موارد مشاهده شده که بک لینک های مخربی به سایت ها لینک دهی می شوند. این مورد هم از طرف رقبا و هم از طرف ربات ها می توانید انجام شود. البته گاها مشاهده شده که خود کاربران نیز به اشتباه برای وب سایت خود لینک سازی می کنند. حتما بک لینک های ورودی به وب سایت خودتان را مورد بررسی قرار دهید. انجام این کار از کنسول وب مستر وب سایت خودتان امکان پذیر است و در صورتی که لینک های مخربی مشاهده کردید باید آنها را سریعا به گوگل اب استفاده از فرمان Disavow معرفی کنید.
8.ثبت نام در موتورهای جست و جو گر
برای گوگل ثبت نام شما در وب مستر تولز گوگل بسیار مهم است. این مورد برای سایر موتورهای جست و جو گر نیز پر اهمیت است. توجه داشته باشید که با ثبت نام در سایر موتورهای جست و جو گر شما میتوانید ایرادات بسیاری را اصلاح کنید و از پیشنهادات آنها در راستای بهبود عملکرد خود استفاده کنید.
9.بوکمارک کردن !
با بوکمارک کردن آخرین مقالات و پست های خودتان در وب سایت هایی همانند ردیت می توانید از علاقه گوگل به چنین سایت هایی به نفع رشد وب سایت خودتان استفاده کنید.
10.ثبت مقاله های نوشته شده
یکی از تکنیک های طلایی برای سئو خارجی،اضافه کردن مقالات منتظر شده خودتان در وب سایت هایی همانند Ezine، Go Article، Now public است. این وب سایت ها موجب می شوند که ترافیک زیادی وارد وب سایت شما شده و در نتیجه جذب مخاطب شما را بالا خواهند برد.
11.پاسخ به سوالات
حتما پاسخگوی سوالات مشتریان باشید. در درجه اول پاسخ سوالات درج شده در وب سایت خودتان اولیت دارد. در ادامه می توانید وارد فروم های مختلف شده و پاسخ کاربران مختلف را بدهید. با این تکنیک می توانید کاربران زیادی را جذب وب سایت خودتان کنید.
تولد سئوی کلاه سیاه
ساخت لینک یک راه آسان برای دستکاری (فریب) الگوریتم های گوگل است و بسیاری از اسپم ها با ساخت شبکه های لینک که به تدریج منجر به ایجاد پدیده ای به نام سئوی کلاه سیاه شد، از این مزیت استفاده کردند. گوگل اخیرا در شناخت تکنیک های کلاه سیاه بسیار هوشمند شده است و با انجام چندین به روزرسانی الگوریتمی، موفق به کنترل این مشکل و محافظت از نتایج جستجوی خود در برابر اسپم ها شده است. مهمترین آنها:
- پاندا – ابتدا در فوریه 2011 منتشر شد ، وب سایت های با کیفیت پایین و مزارع محتوا را هدف قرار داد
- Penguin – معرفی شده در سال 2012 ، هدف قرار دادن مزارع لینک ، لینک های کم کیفیت
“follow” یا “nofollow”
علاوه بر موارد فوق، موتورهای جستجو به منظور افزایش کارایی بک لینکها، ابزاری را به وبمسترها ارائه کردند که طی آن این امکان بوجود می آید که برای سایتهای غیر معتبر از لینک nofollow استفاده شود. این برچسب ویژه ای است که می توانید به لینکی اضافه کنید که طی آن به موتورهای جستجو می گوید لینک ویژه را به عنوان “رأی اعتماد” به وب سایت ارجاع شده حساب نکنید. مثلا:
<a href="https://www.topadvert.net" rel="nofollow">topadvert</a>
این کار به این صورت انجام شده است که می توانید بدون اینکه خطر گرفتاری در موضوع فروش یا تبادل لینک ها را داشته باشید، به وب سایت های دیگر لینک دهید. به عنوان یک قاعده کلی در نظر داشته باشید، باید بر روی همه لینکهای خارجی خود (در صفحات خود) برای وب سایتهایی که نمی توانید 100٪ به آنها اعتماد کنید برچسب nofollow را اضافه کنید. به کلیه لینکهای موجود در کامنتهای سایت خود و کلیه لینکهای تبلیغات بنری و… اضافه کنید.
لینک خوب چیست؟
بنابراین ، اگر لینک های بالا مفید نیستند، پس لینک خوب چیست؟
ابتدای امر، شما باید درک کنید که در ایجاد لینک نه تنها کمیت، بلکه کیفیت نیز مطرح است. به عبارت دیگر، مهم نیست که چه تعداد بک لینک به وب سایت شما نشان رفته است، بلکه مهم این است که این لینکها از کجا می آیند. به عنوان مثال، لینکی از یک وبلاگ معمولی همان “ارزش” لینک خبرگزاری مهر یا لینکی از وبلاگ میهن بلاگ با لینکی از وبلاگ … ندارد.
بک لینکهای خوب از وب سایتهای مرتبط و قابل اعتماد تهیه شده و انکر تکست (متن لینک شده) مربوطه را دارند .
سوال بارز این است که چگونه می توان این لینکها را دریافت کرد؟
اگر از گوگل سؤال کنید، به شما خواهند گفت که لینکهایی که به وب سایت شما نشان می دهند باید لینکهای طبیعی باشند. لینکهای طبیعی دقیقاً همان چیزی است که از نام آنها پیداست. صاحب وب سایت یا وبلاگ نویس وب سایت یا وبلاگ دیگری را دوست دارد و به طور طبیعی لینکی را به وبلاگ خود اضافه می کند.
آیا این در واقعیت اتفاق می افتد یا توهم است؟!
مطمئناً این کار عملی است. اما شما باید برای رسیدن به این مهم، باید سخت تلاش کنید. به عنوان مثال از مطالب مفید در وبلاگ سایتتان استفاده کنید. با این کار لینکهای ورودی زیادی به سمت سایت شما ارجاع داده می شود. زیرا سایر وب مسترها مطالب جالب را رصد می کنند و در مقالات خود به سایت های دیگر لینک می دهند زیرا محتوای آنها جالب است.
اگر لینکهای طبیعی همان چیزی است که در بالا توضیح داده شد، لینکهای دیگر در کدام گروه قرار دارند؟
آنها در رده لینکهای مصنوعی قرار دارند و با اتخاذ چنین تکنیکهایی، خطر دریافت یک مجازات دستی یا الگوریتمی توسط گوگل را افزایش می دهید.
جمع بندی و نتیجه سئو خارجی سایت
- سئو خارجی سایت به اندازه سئوی داخی مهم است. اگر می خواهید کمپین های سئو شما موفق باشند، باید هر دو را انجام دهید.
- اگر می خواهید در ایجاد لینک حرفه ای تر از رقبا عمل کنید، سعی کنید از جاهایی که به سختی در دسترس هستند لینک بگیرید. رسیدن به بک لینک هرچه مشکل تر باشد، ارزش آن بیشتر خواهد بود.
- در گذشته می توانستید به راحتی هزاران لینک بدست آورید و رتبه بالاتری داشته باشید اما امروزه باید بیش از این کار کنید. توصیه ما این است که ایجاد لینک را به کلی فراموش کنید و تمام تلاش خود را برای ساختن یک وب سایت عالی انجام دهید، آن را به درستی تبلیغ کنید و سایر موارد به دنبال آن جور خواهند شد.
- از تولید محتوی خوب و جذاب غافل نشوید. داشتن یک محتوی خوب می تواند بی اندازه برای شما مفید باشد.
- نکات بالا را یک بار دیگر دقیق مطالعه کنید و از به کارگیری درست و دقیق آنها در وب سایت خودتان اطمینان کسب کنید.
با سلام و خسته نباشید
من افزونه yoast seo را خریداری و نصب کردم و تنظیمات آن را انجام دادم ، این افزونه روی سایت فعال شده ولی در پایین نوشته یا برگه که می بایست تنظیمات مربوط به کلمات کلیدی یا متا تگ این افزونه نمایش داده شود را نشان نمیدهد.
امیدوارم متوجه منظورم شده باشید خواستم کمکم کنید که چه می بایست انجام دهم؟
با سلام
مطمئنا پلاگین نصب شده با وردپرس و یا تمی که نصب کردید دچار تداخل هستش ، احتمالا با بروز رسانی وردپرس و یا تم خودتون این مشکل برطرف بشه
اگر بخوام اطلاعات بیشتری بگیرم از کجا میتونم
بگیرم؟
با ما تماس بگیرید و از بخش پشتیبانی سئو سوال خود را بپرسید