تخفیف ویژه برای کاربران قدیمی تاپ ادورت فعال شد

Performance گوگل وب مستر تولز

  • چه اطلاعاتی در قسمت Performance گوگل وب مستر تولز ارائه شده است؟
  • اطلاعات Performance کنسول وب مستر چگونه تحلیل می‌شوند؟
  • از اطلاعات Performance گوگل وب مستر تولز چگونه برای رشد سئو وب سایت استفاده کنیم؟

بررسی کارایی – گزینه performance

در زبانه‌ی Performance می‌توانید صفحات و كلمات كلیدی كه سایتتان براساس آن‌ها در گوگل رتبه‌بندی شده است را مشاهده كنید. در نسخه‌ی قدیمی گوگل سرچ کنسول می‌توانید داده‌های حداكثر تا 90 روز قبل را مشاهده كنید، اما در نسخه‌ی جدید امكان مشاهده‌ی داده‌های تا 16 ماه وجود دارد. به خاطر داشته باشید كه این داده‌ها از لحظه‌ی ایجاد حساب در دسترس هستند.

اگر زبانه‌ی Performance را به طور منظم بررسی كنید به سرعت می‌توانید كلمات كلیدی یا صفحاتی كه به توجه یا بهینه‌سازی بیشتر نیاز دارند را مشاهده كنید. در زبانه‌ی Performance فهرستی از پرس و جو ها، برگه ها، کشور‌ها یا دستگاه‌ها را مشاهده می‌كنید. هر كدام از این قسمت‌ها را می‌توان توسط گزینه‌های زیر مرتب سازی نمود.

  • تعداد clicks (تعداد کلیک‌هایی که کاربران انجام داده اند)
  • Total impression(میانگین نمایش سایت شما در جستجو ها)
  • average CTR (میانگین کسانی که سایت را در نتایج دیده اند و روی سایت کلیک کرده اند.)
  • average position (میانگین موقعیت شما در نتایج)

هر كدام از آن‌ها را در ادامه بررسی خواهیم كرد:

Performance گوگل وب مستر تولز

 

تعداد کلیک – clicks

میزان كلیك‌ها بیان می‌كند كه کاربران چقدر بر روی وب‌سایت شما در نتایج جستجوی گوگل كلیك كرده‌اند. این تعداد می‌تواند اطلاعاتی در مورد كارایی عنوان‌های صفحه و توصیفات غیرنمادین ارائه دهد؛ اگر افراد كمی بر روی نتیجه‌ی شما كلیك كرده باشند، صفحه شما ممكن است در نتایج جستجو باقی نماند. بهتر است نتایج دیگر نشان داده شده در اطرافتان را بررسی كنید تا ببینید كه چطور می‌توانید بخش‌های مختلف صفحه وب سایت خود را بهینه‌سازی كنید.

فراموش نکنید که موقعیت نتیجه‌ی جستجو نیز بر تعداد كلیك‌ها اثرگذار است. اگر صفحه‌ی شما در 3 لینک بالای صفحه اول نتایج گوگل قرار داشته باشد به طور خودكار كلیك‌های بیشتری را نسبت به صفحات بعدی نتایج جستجو دریافت خواهد كرد.

تعداد نمایش – impressions

Impressions (تعداد نمایش ها) بیان می‌كند كه سایت شما به طور كلی یا یك صفحه خاص از سایت شما، در نتایج جستجو نشان داده شده است. برای مثال در حساب گوگل سرچ کنسول وب سایت زیر، YOAST SEO یكی از كلمات كلیدی است كه این وب‌سایت برای آن رتبه دریافت می‌كند. تعداد نمایش‌های نشان داده شده برای این كلمه‌ی كلیدی نشان می‌دهد كه وب‌سایت شما تا چه حد برای این كلمه‌ی كلیدی در نتایج جستجوی گوگل به نمایش در آمده است.

برای مشاهده‌ی صفحاتی كه ممكن است برای كلمه‌ی كلیدی خاصی، رتبه دریافت كرده باشند می‌توانید بر روی خط كلمه‌ی كلیدی، كلیك كنید. با انجام این كار برای كلمه‌ی كلیدی [Yoast SEO]، این عبارت به عنوان یك فیلتر اضافه خواهد شد:

Performance گوگل وب مستر تولز

 

بعد از آن می‌توانید وارد زبانه‌ی pages شوید تا ببینید كه در واقع كدام صفحات برای این كلمه‌ی كلیدی رتبه دریافت كرده‌اند. آیا این صفحات، همان‌هایی هستند كه شما می‌خواسته‌اید برای آن كلمه‌ی كلیدی رتبه دریافت كنند؟ اگر این طور نیست، شاید لازم باشد تا صفحه‌ای كه می‌خواهید رتبه دریافت كند را بهینه‌سازی كنید. در مورد نوشتن محتوای بهتر حاوی كلمه‌ی كلیدی در آن صفحه، اضافه كردن پیوندهای داخلی از صفحات مرتبط یا پست‌هایی در صفحه، بارگذاری سریع‌تر صفحه و… فكر كنید.

نرخ کلیک به نمایش – Average CTR

CTR-Click به شما در مورد درصد افرادی كه وب‌سایت شما را در نتایج جستجو مشاهده كرده‌اند و بر روی وب‌سایت شما كلیك كرده‌اند، اطلاعاتی ارائه می‌دهد. شاید بدانید كه رتبه‌بندی بیشتر، منجر به نرخ‌های كلیك شدن بیشتر می‌شود. با این حال کارهایی وجود دارد كه می‌توانید برای افزایش CTR انجام دهید. برای مثال، می‌توانید عنوان سئوی طلایی و جذابی را نوشته و در نتیجه کاربران بیشتری بر روی نتیجه‌ی شما كلیك كرده و این امر سبب افزایش CTR می‌شود.

در کل برای افزایش نرخ CTR لازم است که تعداد کلیک‌ها بر روی وب سایت شما به نسبت تعداد نمایش، بیشتر شود. حال این هنر شماست که چطور بتوانید با نگارش متن‌های جذاب و تاثیرگذار کاربران را تشویق کنید که بر روی تبلیغات شما کلیک کنند.

میانگین موقعیت – average position

آخرین مورد یا Average position به شما می‌گوید كه میانگین رتبه‌بندی یك كلمه‌ی كلیدی یا صفحه‌ی خاص، در دوره‌ی زمانی انتخاب شده توسط شما چه مقدار است. البته، این موقعیت به طور حتم قابل اعتماد نیست و گاها نتایج متفاوتی را ارائه می‌دهد. اما تا حد امکان خطای این ستون کاهش پیدا کرده و با اندکی اختلاف قابل درک است.

چه اطلاعاتی در فضای performance وجود دارد؟

با کلیک بر روی سربرگ‌های مختلف شما می‌توانید اطلاعات گوناگونی را مشاهده کنید که در ادامه هر کدام از این موارد شرح داده شده است.

Performance گوگل وب مستر تولز

Queries: مشاهده عبارات جست و جو شده. در این قسمت شما عبارت‌هایی که به ازای آن وب سایت شما در محیط جست و جوی گوگل به کاربران نمایش داده شده را مشاهده خواهید کرد.

Pages: مشاهده وضعیت صفحات سایت در نمایش جست و جو. شما در این گزینه می‌توانید مشاهده کنید که هر لینک و هر URL از وب سایت شما چه عملکردی داشته، چه تعداد کلیک و نمایش دریافت کرده و همچنین چه نرخ کلیکی داشته.

Countries: مشاهده وضعیت کشورها. اینکه جست و جوها و ورودی‌های به سایت شما عموما از کدام کشورها انجام شده.

Performance گوگل وب مستر تولز

Devices: مشاهده وضعیت دستگاه‌های کاربران. در این گزینه شما می‌توانید مشاهده کنید که به ازای موبایل، کامپیوتر و تبلت به چه میزان ورودی داشته اید.

Performance گوگل وب مستر تولز

Search Appearance: شما در این سربرگ می‌توانید مشاهده کنید که FAQ ها، ویدئو‌ها و همچنین web Light result برای کاربران به چه صورت نمایش داده شده است.

Performance گوگل وب مستر تولز

Dates: شما در این گزینه می‌توانید مشاهده کنید که در روزهای مختلف ورودی‌ها و نمایش‌های وب سایت شما به چه صورت بوده است. در این سربرگ شما به تفکیک هر روز می‌توانید آمار را مشاهده کنید.

سوالات متداول پیرامون Performance

برای مشاهده وضعیت یک عبارت خاص باید چه کرد؟
شما می‌توانید با جست و جو میان عبارت‌های جست و جو شده، عبارت مورد نظر خود را یافته و بر روی آن کلیک کنید و در ادامه وضعیت آن عبارت را در بازه زمانی انتخاب شده مشاهده نمایید.
چگونه می‌توان یک عبارت خاص از یک صفحه را مشاهده کرد؟
صفحاتی هستند که به ازای چندین عبارت نمایش داده می‌شوند. در قسمت فیلترها کافیست ابتدا لینک مورد نظر را انتخاب کرده و در ادامه عبارت مورد نظر خودتان را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید