فهرست عناوین
هدف ما از ارائه این مقاله این است که توضیحاتی در رابطه با زمان ایندکس شدن در گوگل ارائه دهیم. اما قبل از ورود به بحث اصلی اطلاعات مفیدی در رابطه با ایندکس و اهمیت آن ارائه خواهیم داد. امید است مطالب ارائه شده بتواند سوالات شما را در زمینه زمان ایندکس شدن در گوگل پاسخگو باشد.
ایندکس شدن به چه معناست؟
ثبت شدن در واقع شناخته شدن سایت شما توسط موتور جست و جو میباشد. به عبارت دیگر، اگر صفحات شما ایندکس نشده باشند، محتوای این صفحات هرگز توسط موتورهای جست و جو از جمله گوگل قابل تشخیص نمیباشد. در این حالت عملا این طور تصور میشود که چنین صفحه ای با چنین محتوایی اصلا وجود نداشته بنابر این گوگل قادر نمیباشد که این صفحات را برای کاربران ارائه دهد.
حال اگر مدت زمان لازم برای ایندکس شدن سایت در گوگل تا حد زیادی کاهش یابد، امکان دیده شدن صفحات سایت شما بالا تر میرود. این امر به این معناست که محتوای ارائه شده در دسته بندی مخصوص به خود قرار گرفته است و امکان دیده شدن آن بسیار زیاد است.
ایندکس شدن سایت در گوگل
ثبت شدن یک صفحه از سایت با ثبت شدن کل سایت متفاوت است. زمانی که گفته میشود یک صفحه از سایت در گوگل ایندکس نشده است، بدین معناست که فقط محتوای همان صفحه بخصوص در گوگل دیده نشده است. اما اگر گزارش شود که یک سایت در گوگل ایندکس نشده است بدین معناست که تمام صفحات سایت برای گوگل غیر قابل شناسایی است. در حالت اول برای ایندکس کردن دستی صفحه میتوان از ابزار fetch as google استفاده نمود. در حالت دوم یعنی زمانی که کل سایت در گوگل ایندکس نشده است میبایست از ابزار گوگل وبمستر تولز استفاده نمود و سایت خود را در آن به ثبت رسانید.
اغلب سایت هایی که به تازگی راه اندازی شده اند در گوگل به ثبت نرسیده اند. برای ثبت این قبیل سایتها همانطور که گفته شد میبایست از ابزار گوگل وب مستر تولز استفاده نمود.
مدت زمان لازم برای ایندکس شدن در گوگل
زمان ایندکس شدن در واقع به مدت زمانی گفته میشود که باید صرف شود تا گوگل به سایت شما سر بزند و مطالب جدیدی که به تازگی انتشار داده اید را شناسایی و ثبت نماید. هر چه قدر زمان ایندکس شدن در گوگل کوتاه تر باشد، احتمال پیشنهاد شدن سایت توسط موتور جست و جوی گوگل به کاربران افزایش مییابد و درنتیجه ترافیک سایت بالا رفته و میزان ورودی از گوگل نیز افزایش مییابد.
زمان ثبت شدن برای سایتهای مختلف متفاوت است. به طور مثال اغلب سایتها چیزی بین 4 روز تا 6 ماه طول میکشد تا صفحات جدیدشان در گوگل ایندکس شوند. اما میبایست به این نکته توجه داشت که هر چه قدر سایت رتبه بهتری در رنک گوگل داشته باشد و از ترافیک بالایی برخور دار باشد، مدت زمان ایندکس شدن در گوگل برای این سایتها حدود چند دقیقه میباشد. این امر خود سبب افزایش بازدید از سایت خواهد شد.
اهمیت کاهش زمان ایندکس شدن در گوگل
مدت زمان ثبت شدن یک صفحه و یا یک سایت در گوگل به مولفههای مختلفی بستگی دارد. توجه به هر یک از این مولفهها میتواند تا حد زیادی به کاهش زمان ثبت شدن در گوگل کمک کند. در رابطه با موضوع ایندکس شدن، مهم ترین امر سرعت در انجام این کار است. ممکن است سایت شما محتوایی را در یک زمینه خاص منتشر کند و از قضا آن موضوع هم دارای تاریخ انقضا باشد.
حال اگر زمان ایندکس شدن سایت در گوگل زیاد باشد، ممکن است بسیاری از مخاطبان که علاقه مند به مطالعه در باره آن موضوع بودند را از دست بدهیم. مثال روشن برای این قضیه میتواند سایتهای اطلاع رسانی و خبری باشد. همان طور که میدانید شرط حیات و پر مخاطب بودن این قببیل سایتها انتشار خبرهای داغ و جذاب در کوتاه ترین زمان ممکن است.
عوامل موثر بر کاهش زمان ایندکس در گوگل
در ادامه مقاله به توضیح و تشریح چندین مورد از عوامل موثر بر زمان ایندکس شدن در گوگل میپردازیم. این عوامل عبارت اند از:
کیفیت دامنه
وب مستران معتقد اند هر چه قدر قدرت و کیفیت یک دامنه بالا تر باشد، از دید گوگل آن سایت با کیفیت تر است و اعتبار بیشتری دارد. نتیجه این امر این است که رباتهای گوگل خواهند توانست در بازههای زمانی کوتاه و مداوم به سایت هایی با دامنه با کیفیت سر بزنند و آن را ایندکس نمایند.
پیشنهاد میکنیم این مقاله رو از دست ندید: همه چیز درباره دامین اتوریتی (اعتبار دامنه)
یکی دیگر از عواملی که بر قدرت دامنه تاثیر گذار است، تعداد لینک هایی است که از سایت شما در سایتهای دیگر پیوند میشود. هر چه این تعداد لینکها بیشتر باشند، بدین معناست که قدرت دامنه سایت شما بالا تر است و ارزش و اعتبار بیشتری دارد. رباتهای گوگل نیز متوجه لینک شدن سایت شما در دیگر سایتها میشوند و سریع تر و در مدت زمان کمتری آن را ایندکس میکنند.
تهیه نقشه سایت
نقشه سایت یا سایت مپ فایلی حاوی تمامی لینک ها، محتواها و صفحات سایت شماست. با ثبت نقشه سایت در گوگل وب مستر تولز میتوانید به راحتی سایت خود را به گوگل معرفی نمایید. مدت زمان ایندکس شدن نیز با این اتفاق کوتاه تر میشود.
سایت مپ فواید و کاربردهای دیگری هم دارد. به طور مثال اگر یک صفحه از سایت شما ایندکس نشده باشد با موجود بودن آدرس آن صفحه در سایت مپ امکان دیده شدن و دسته بندی شدن محتوای آن صفحه توسط گوگل فراهم میشود.
استفاده از لینکهای داخلی
یکی از کار هایی که برای دیده شدن صفحات قدیمی سایت میتوان انجام داد لینک دادن مطالب جدید به آن صفحات است. با این کار اگر مطالب صفحات قدیمی توسط گوگل دیده نشده باشند، سیگنال هایی برای گوگل ارسال میشود تا موتورهای جست و جو را متوجه آن صفحات کنند. لینک سازی داخلی در بهبود سئوی محتوا بسیار موثر است و توصیه میشود در هر محتوایی حداقل دو یا سه لینک داخلی به مطالب قبلی سایت داده شود. این علاوه بر این که به سئو شدن محتوا کمک میکند، در کاهش زمان ایندکس شدن سایت نیز موثر است.
انتشار منظم مطالب سایت
رباتهای گوگل بسیار هوشمندانه عمل میکنند. آنها زمانی که متوجه شوند انتشار مطالب در یک سایت زیاد است، در بازههای زمانی کوتاه تری به آن سایت سر میزنند و با بررسی کردن مطالب سایت آن را ایندکس میکنند. حال اگر سایت شما در بازههای زمانی منظم و مرتبی به انتشار پست بپردازد، رباتها این الگوریتم را متوجه میشوند و با سر زدن به سایت مطالب صفحات را ایندکس میکنند.
رباتهای گوگل بسته به حجم مطالب سایت و مطالب ارائه شده، بازههای زمانی متنوعی برای سر زدن به سایتهای مختلف در نظر میگیرند. حال اگر هر چه انتشار مطالب سایت با نظم بیشتری و در بازه زمانیهای کوتاه تری انجام گیرد، مدت زمان ایندکس شدن کاهش مییابد.
در این مقاله قصد داریم اطلاعات کاربردی و مفیدی در زمینه ایندکس دستی مطالب در گوگل در اختیار شما قرار دهیم. هم چنین قبل از ورود به بحث اطلاعاتی راجع به مفهوم ایندکس و اهمیت آن برای شما ارائه خواهیم داد. امید است با مطالعه این مقاله، پاسخ بسیاری از سوالات شما در زمینه ایندکس دستی مطالب و صفحات سایت در گوگل داده شود.
ایندکس چیست؟
به لحاظ لغوی ایندکس( index) به معنای فهرست شدن و یا شناخته شدن میباشد. هنگامی که گفته میشود یک محتوا یا یک سایت در گوگل ایندکس شده است، به این معناست که آن مطلب توسط موتورهای جست و جوی گوگل دیده شده است. هر اطلاعاتی که در گوگل ثبت شود در واقع به نحوی ایندکس شده است.
اگر موتور جست و جوی گوگل را به یک مغز تشبیه کنیم، اطلاعاتی که در آن ایندکس میشوند همان خاطرات و یادواره هایی هستند که از گذشتهها در ذهن به ثبت رسیده اند و باقی مانده اند. همان طور که شما در هر زمان که اراده کنید میتوانید خاطرات گذشته را به یاد آورید، اطلاعاتی که در گوگل ایندکس شده اند قابل دسترسی و شناسایی میباشند.
گاهی اوقات ممکن است بعضی از صفحات یک سایت در گوگل ایندکس نشوند. به عبارت دیگر برخی صفحات ممکن است از دید موتور جست و جو مخفی مانده باشد. در این حالت میبایست به صورت دستی این صفحات را در گوگل ایندکس کنیم. در ادامه به آموزش ایندکس دستی مطالب در گوگل خواهیم پرداخت.
اهمیت ایندکس دستی مطالب و صفحات
ایندکس شدن صفحات یک سایت در گوگل از اهمیت بسیاری برخوردار است. چرا که برای تولید یک محتوای بهینه شده ممکن است مدیران یک سایت هزینههای بسیاری متقبل شده باشند. هم چنین مدت زمانی که صرف میشود تا یک محتوا قابل عرضه در سایت بشود، میتواند بسیار زیاد باشد.
حال تصور کنید بعد از گذشت زمان طولانی و صرف هزینههای بسیاری جهت تولید محتوا آن صفحه در گوگل ایندکس نشود. این به معنی هدر رفتن تمامی تلاش هایی است که انجام داده اید. چرا که با ایندکس نشدن صفحه در گوگل در واقع رباتهای گوگل آن صفحه را ندیده اند و این دیده نشدن به معنای عدم وجود آن صفحه به شمار میآید.
اهمیت دسته بندی در ایندکس مطالب
یکی از دغدغههای اساسی سئو کاران، ایندکس شدن تمامی صفحاتشان در گوگل میباشد که برای آن تلاش بسیاری میکنند. وقتی به یک کتابخانه مراجعه میکنید میبینید که کتابهای هر قفسه دسته بندی شده و شماره گذاری شده اند. اگر این دسته بندیها وجود نداشته باشد، پیدا کردن یک کتاب در بین هزاران کتاب کار ناممکنی است. پس این مثال به روشنی نشان میدهد که اهیمت دسته بندی شدن و ایندکس شدن چقدر بالاست و نیازمند دقت بسیار میباشد.
روشهای ایندکس شدن صفحات در گوگل
نقشه سایت در شناساندن صفحات یک سایت در گوگل کمک بسیاری میکند. با مشخص بودن نقشه سایت و لینکهای موجود در سایت گوگل به راحتی قادر است به بررسی لینکها بپردازد و صفحات را در دسته بندیهای مخصوص به خود قرار دهد. اگر میخواهید متوجه شوید که آیا صفحات سایت شما در گوگل دیده شده است یا خیر میتوانید از ابزار گوگل آنالیتیکس استفاده نمایید.
این ابزار کاربردی اطلاعات مفیدی در رابطه با تعداد بازدید ها، سرعت سایت، میزان ماندن هر کاربر در سایت و …. را در اختیار شما میگذارد. علاوه بر این اطلاعات میتواند برای شما نمایش دهد که آیا صفحه مورد نظر شما در گوگل ایندکس شده است یا خیر. وب مستران از گوگل آنالیتیکس برای تحلیل فعالیت سایت استفاده میکنند.
آموزش ایندکس دستی صفحات در گوگل
اگر با استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس و یا گوگل وبمستر تولز متوجه شدید که صفحاتی از سایت شما ایندکس نشده اند، میتوانید از ابزار fetch as google استفاده نمایید. این ابزار کاربردی در کنسول سرچ گوگل قرار دارد. برای استفاده از آن میبایست به اکانت گوگل وب مستر تولز سایت خود وارد شده و سپس از منوی سمت چپ گزینه crawl را انتخاب کنید. سپس میبایست روی گزینه fetch as google کلیک کنید. با انجام این عمل در واقع شما رباتهای موتور جست و جوی گوگل را به آدرسی که تعیین نموده اید، آورده اید.
در روش ایندکس دستی میبایست آدرس همان صفحه از سایت را در قسمت مشخص شده در کادر fetch وارد نمایید. در این مرحله توجه داشته باشید که آدرس میبایست به صورت صحیح و کامل وارد شود تا رباتهای موتور جست و جوی گوگل را دچار خطا نکند. بعد از وارد نمودن آدرس سایت گزینه fetch and render را انتخاب کرده تا در خواست ایندکس شدن به پایان برسد. بعد از گذشت چند لحظه پیغامی با عنوان submit to index نمایان خواهد شد. با کلیک کردن بر روی این گزینه صفحه شما در گوگل ایندکس شده است. با انجام این مراحل ساده میتوان به راحتی صفحات ایندکس نشده را در گوگل به ثبت رسانید.
ایندکس شدن صفحات به روز رسانی شده در گوگل
گاهی اوقات ممکن است محتوای بعضی از صفحات سایت را به روز رسانی کنید. بعد از انجام فرایند به روز رسانی میبایست رباتهای موتور جست را از آپدیت شدن مطالب سایت آگاه نمود. برای انجام این کار در اصطلاح میبایست صفحه را ping نمود. برای پینگ نمودن صفحات به روز رسانی شده میتوانید از سایت pingomatic.com استفاده کنید. با ورود به این سایتها و ارائه در خواست پینگ برای موتورهای جست و جو به راحتی میتوانید صفحات به روز رسانی شده را قابل شناسایی کنید تا موتورهای جست و جو به راحتی بتوانند این صفحات را ببینند.
عوامل موثر بر زمان ایندکس شدن مطالب سایت در گوگل
تاثیر شبکههای اجتماعی بر ایندکس شدن سایت
فعالیت در شبکههای اجتماعی سهم به سزایی در شناسایی کسب وکار شما و جذب مخاطب دارد. علاوه بر این موارد زمانی که شما لینک وب سایت خود را در شبکههای اجتماعی قرار میدهید گوگل متوجه این امر میشود. زیرا به هنگام ایندکس شدن گوگل تمام صفحات و شبکه هایی که لینک سایت شما در آن موجود است را بررسی میکند و سپس به سایت شما رتبه میدهد. حال اگر لینکهای بسیاری از سایت شما در شبکههای اجتماعی در سایت شما وجود داشته باشد توجه گوگل به سمت سایت شما بیشتر جلب خواهد شد.
تاثیر محتوای سایت بر ایندکس شدن صفحات
محتوا مهم ترین رکن یک سایت به شمار میآید که برای تولید آن لازم است زمان بسیار زیادی را صرف نمود. اگر محتوا بهینه نباشد و از استانداردهای سئو برخوردار نباشد در ایندکس شدن با مشکل مواجه خواهیم شد. برای ایندکس شدن یک محتوا میبایست از کلمات و عبارات کلیدی بسته به طول متن استفاده نمود. استفاده از کلمات کلیدی و بولد کردن آنها در نوشته، سیگنال هایی به گوگل ارسال میشود که موتور جست و جو بتواند آن محتوا را شناسایی و ایندکس نماید.
وجود لینک و آدرسهای متناسب و مرتبط با محتوا نیز سهم بسیار زیادی در ایندکس شدن سایت دارند. به طور کلی میتوان گفت سئو کردن محتوا میتواند مهم ترین عامل در دیده شدن محتوا توسط موتورهای جست و جو باشد.