فهرست عناوین
مهم ترین هدف از کانال های یوتیوب، افزایش تعداد بازدید ویدئوها است که با تحقق آن میتوانید به فروش و کسب و کار اینترنتی خود رونق ببخشید. اگرچه توضیح دادن پارامترهای یوتیوب کمی دشوار است اما نگران نباشید، ما در این مقاله از تاپ ادورت در این باره توضیح مفصلی داده و به شما کمک خواهیم کرد:
روش های مختلفی برای افزایش بازدید ویدئو در یوتیوب وجود دارد که زمان بیشتری را می طلبند. ایجاد کمپین های تبلیغاتی راهکاری عالی برای افزایش بازدید ویدئو ها است که طرفداران زیادی دارد. این کمپین ها به شما کمک می کنند تا در ازای پرداخت هزینه، تبلیغات کانال خود را به کاربران نمایش داده و تعداد بازدید ویدئو ها را افزایش دهید.
هزینه های تبلیغ در یوتیوب نسبتا ارزان است و به دو صورت CPV (هزینه به ازای دیدن هر آگهی) و CPM (هزینه به ازای هزار بار دیده شدن هر آگهی) انجام می شود.
چندین نکته و معیار طلایی یوتیوب برای راه اندازی کمپین تبلیغاتی
ستون پخش ویدیو در (video played to)
اصلا تعجب آور نیست که دلیل اصلی مردم برای رفتن به یوتیوب دیدن فیلم باشد، اگر هدفتان این است که افراد بیشتری را به یک صفحه بکشانید اولین قدم برای ایجاد کمپین ویدیویی، دیدن ویدیو تبلیغاتی است. این کار باعث می شود که درک درستی از مدت زمان ارتباط افراد با تبلیغات داشته باشید که شاخص خوبی برای میزان توجه کاربر به پیام شما نیز می باشد.
بدیهی است که دلیل اصلی مراجعه افراد به YouTube تماشای ویدئو است. حتی اگر هدف این باشد که افراد بیشتری را به یک صفحه خاص (لندینگ پیج خود) هدایت کنید، اولین قدم در یک کمپین ویدیویی، دیده شدن ویدئوی کارشناسی است. به همین دلیل است که درک مدت زمان ارتباط بازدیدکنندگان با تبلیغ، می تواند شاخص خوبی برای میزان توجه کاربر به ویدئوی تبلیغاتی شما باشد.
برای مشاهده ستون (video played to) می توانید آن را از منوی ستون Performance اضافه کنید.
این ستون تنها به شما نشان می دهد که کاربر حداکثر چه مقدار از ویدئو (25٪ ، 50٪ ، 75٪ یا 100٪) را تماشا کرده است. برای مثال اگر کاربری تنها ۴۵ درصد از ویدیو را تماشا کرده باشد، از آنجا که به حد نصاب ۵۰ درصد نرسیده است، در ستون ۲۵ درصد نمایش داده می شود.
توصیه ما به شما این است که اگر از تبلیغات True view in-stream (تبلیغاتی ویدیویی که دقیقا قبل از زمانی که کاربر می خواهد ویدیو انتخابی خود را در یوتیوب ببیند نمایش داده میشود و قابلیت رد شدن (skip) را دارند) استفاده کنید، مهم ترین پیامتان را در بخشcall-to-action (بخشی تعاملی است که بر روی یک آگهی ظاهر میشود و میتواند به سوق دادن کاربر به وب سایت شما کمک کند) یا در بخش value proposition (این بخش کاربر را متقاعد میکند که به جای رقبایتان با شما وارد تجارت شوند و مزایای محصولات و خدمات شما را کاملاً توضیح می دهد) به کاربر نمایش دهید. چرا که در این صورت، اگر کاربری ویدیو را رد کند، مجبور نیستید هزینه تبلیغ را بپردازید و همچنان پیام خود را منتقل می کنید. اما گاهی اوقات بیش از حد با خلاقیت ویدیویی درگیر شده و بر آن وسواس به خرج می دهیم که همیشه هم ایده آل نیست و اینجاست که مشاهده معیارهای “Video played to” می تواند کمک کننده باشد.
با درک اینکه طول خلاقیت تبلیغات ویدیویی ممکن است متفاوت باشد ، فرض کنید پیشنهاد ارزش در ویدئوی تبلیغاتی شما بعد از تماشای 30 درصد از آن، به کاربر نمایش داده شود. اگر درصد خوبی از کاربران حتی به نمره 25٪ هم نرسند، واضح است که تبلیغ شما به اندازه کافی جذاب نیست که کاربر تمایل به تماشای آن تا مرز 30٪ را داشته باشد.
اگر کمپین های True view discovery( این تبلیغات در صفحه اول یوتیوب، صفحه نتایج جستجو یا صفحه نهایی و همچنین در سمت راست، در بخش ویدیو های مرتبط نمایش داده می شود ) را اجرا و ویدیو های خلاقانه طولانی تری استفاده میکنید، ستون video played to به شما کمک می کند که متوجه شوید چه مدت کاربر را درگیر ویدیو خود کرده اید. این امر خصوصاً برای آن دسته از ویدئوهای تبلیغاتی که هر بار هزینه مشاهده ویدیو را پرداخت می کنید ، صادق است.
اما اگر تمرکز خود را بر روی افزونه call-to-action گذاشته اید، در حقیقت هدف اصلی شما افزایش بازدید بیشتر از وبسایت تان است که میتواند روی مدت زمان تماشای تبلیغات ویدیویی تان توسط کاربران نیز تاثیر بگذارد.
برای پیشرفت در کار سعی کنید، تمام عوامل احتمالی که باعث متوقف کردن تماشای ویدیو تبلیغاتی شما توسط کاربر شده است را بیابید.
Earned Actions
در یک کمپین True view discovery، تبلیغ کنندگان به ازای هر بار که کاربر روی تبلیغ کلیک می کند هزینه پرداخت می کنند.
تبلیغات در بخش True view in-stream با قابلیت رد شدن، این گونه است که تبلیغ کنندگان عمدتاً باید هزینه بازدید از ویدیو را پرداخت کنند به طوری که اگر کاربر ۳۰ ثانیه از ویدیو و در صورتی که ویدیو کمتر از ۳۰ ثانیه باشد، تمام آن را تماشا کند، تبلیغ کننده باید هزینه بپردازد، اما اگر تبلیغ کننده به واسطه بخش call-to-action یا بخش banner campaign (این تبلیغات در یک وب سایت به منظور افزایش بازدید از آن وبسایت به وسیله ی لینک دادن به آن انجام می شود.) و یا از طریق کارت خرید، تعامل کند، فقط یک بار هزینه دریافت می شود و پس از دریافت هزینه نمایش اول، هر قدامی که انجام دهد رایگان خواهد بود. این اقدامات YouTube Earned Actions نامیده میشوند و مجموعه ستون های خاص خود را در Google Ads دارند.
همانطور که گفته شد پس از این که تبلیغ کننده مبلغ یک آگهی را پرداخت کرد، تمام بازدید ها، اشتراک ها، لایک ها و لیست های پخش اضافه شده توسط کاربران رایگان است. بهترین قسمت در تبلیغات این است که شما می توانید تمام این اقدامات را در Google Ads ردیابی کنید.
بررسی این اقدامات نشان می دهد که آیا کاربر پس از مشاهده تبلیغات ویدیویی شما هنوز هم با برندتان در تعامل است یا خیر. اگر به اندازه کافی به معیار Earned Actions ( میزان لایک ،اشتراک و…) توجه کنید، می توانید در قسمت Google Ads Audience Manager مخاطبان خاص خود را ایجاد کنید.
اگر به اندازه کافی از این معیارهای Earned Actions (با کمک هر عملکرد ارگانیکی که ممکن است داشته باشید) نیز بسازید، می توانید در Google Ads Audience Manager مخاطبانی ایجاد کنید. درست است. تبلیغ کنندگان می توانند از طریق مشاهده کانال ، لایک ، اشتراک گذاری ، افزودن لیست پخش و مشترکان ، مخاطبان خود را ایجاد کنند. سپس می توان از این مخاطبان برای بازاریابی مجدد یا ریمارکتینگ در کمپین های جستجوی Google ، YouTube و Gmail استفاده کرد. هرگونه تبدیلی از این مخاطبان YouTube دریافت می کنید ، می تواند به تلاش اصلی شما در زمینه بازاریابی ویدیو نسبت داده شود ، بنابراین ارزش ویدئو را حتی بیشتر اثبات می کند.
View-through and cross-device conversions
view through conversion هنگامی رخ می دهد که کاربر تبلیغات شما را می بیند (impression) اما با آن ارتباط و تعاملی برقرار نمیکند. توجه کنید که نمیتوان یک impression را به منزله یک بازدید درنظر گرفت. کمی قبل تر در همین مقاله، در مورد نحوه شمارش بازدیدهای ویدئو برای تبلیغات in-stream در بخش Earned Actions صحبت کردیم. و آن نمایش ها (در واقع تماشای فیلم یا کلیک روی بخشی از آگهی) تبدیل ها در ستون تبدیل ها قابل مشاهده هستند.
بازدید یا تبدیل در واقع تعداد دفعاتیست که کاربر ویدئو را تماشا یا روی بخشی از آگهی کلیک کرده است). تبدیل ها در ستون conversions قابل مشاهده هستند.
موضوع بعدی cross-device conversion است.
cross-device نیز وقتی رخ میدهد که کاربر با یک سیستم مثل گوشی هوشمند، کامپیوتر و…. روی یکی از تبلیغ های شما کلیک کند و سپس همان کاربر ادامه کار را با دستگاه دیگری پیش ببرد.
در چند سال اخیر این ستون برای کسانی که ویدیو کمپین تهیه میکنند خیلی مهم شده است. توجه کنید که این توضیح بسیار مهم است زیرا اکثرا بازدید هایی که دریافت می کنید با تلفن همراه انجام میشود و به شما اجازه می دهد که با استفاده از ویدیوی تبلیغاتی در call-to-action کاربران را به وب سایت خود جذب کنید، سپس اگر سایت در دسکتاپ بهتر عمل کند، به طور معمول شاهد کانورژن هایی هستیم که بعداً روی دسکتاپ اتفاق می افتد. این بدان معنا نیست که نمای اولیه ویدیوی تلفن همراه بی ارزش بوده است.
هر دوی این ستون ها (view through و cross-device) می توانند نشان دهند آیا کمپین ویدیویی شما موفق بوده است یا خیر، فقط باید در گزارش دادن تبدیلات بین دستگاهی خود بسیار محتاط باشید زیرا بسته به آن که شما از کدام ستون به عنوان معیار اصلی استفاده میکنید، ستون cross-device به عنوان All conversion محسوب میشود.
عملکرد مخاطبان
اگر یادتان باشد در بخش دوم (Earned Action) راجع به ایجاد مخاطب توضیح داده شد، اما به جز آن راههای دیگری برای ایجاد مخاطب از کاربران یوتیوب در Google Ads وجود دارد. اولین کاری که باید در هر حساب انجام دهید ایجاد مخاطب از طریق مشتری هاست. این بهترین روش جذب کاربران از یوتیوب است، سپس می توانید همه این مخاطبان را به عنوان کسانی که کمپین نتورک شما را سرچ و مشاهده کردند قرار دهید ، البته هدف اصلی خود از این کار را جمع آوری اطلاعات از کاربران قرار دهید.
بعد از مدتی که کمپین های ویدیویی شما در حال اجرا بودند، می توانید بررسی کنید که آیا فعالیت های بازاریابی شما در یوتیوب تاثیری بر search network campaign داشته است و همچنین می توانید مشاهده کنید کاربرانی که از یوتیوب جذب کرده اید، بازدید از سایت شما را چقدر افزایش داده اند. البته شما بر اساس اهداف شرکت تان اطلاعات زیاد دیگری نیز می توانید کسب کنید.
برای اینکه اطلاعات مخاطبان یوتیوب در قسمت search network campaign شما قرار بگیرد و بتوانید آن ها را به تعداد مخاطبان خود اضافه کنید، باید حداقل 1000 کاربر فعال در طی ۳۰ روز اخیر داشته باشید.
البته این اطلاعاتی که از مخاطبان به دست می آورید، فقط به شما نشان میدهد چند نفر از آن ها به Google Ads باز می گردند و با تبلیغات شما تعامل دارند اما اینکه آیا مستقیماً به سایت شما می آیند و یا از طریق Bing (یک موتور جستجوگر وب متعلق به شرکت مایکروسافت) ،یا موتورهای جستجوگر دیگر به سایت شما می آیند را در اختیارتان نمی گذارد، اما همین اطلاعات اندک بهتر از این است که هیچ اطلاعاتی نداشته باشید.
تبادل اطلاعات به تنهایی، رمز موفقیت نیست
همیشه این نکته را که تبادل اطلاعات مهم است در گوشه ذهنتان داشته باشید ،اما به این نکته نیز توجه کنید که وقتی کاربران برای اولین بار با تبلیغات شما مواجه می شوند، ممکن است برای دریافت پیام تبلیغ آماده نباشند . این مطلب برای تبلیغات یوتیوب بسیار صادق است زیرا مردم معمولاً برای گوش دادن به یک موسیقی، دیدن یک ویدیوی بامزه یا فالو کردن افراد محبوبشان به یوتیوب می آیند، نه برای خریدن محصولات شما !!! اما تبلیغات شما هرگز بی تأثیر نیست.
به هر حال اگر خلاقیت تان در تبلیغ، با سلیقه افراد مطابقت داشته باشد، در نهایت موجب خرید محصولات و یا توجه به برند شما می شود. شما می توانید با استفاده از معیار اندازه گیری در Google Ads اطلاعات زیادی را به دست آورید و همچنین متوجه شوید که چطور کمپین ویدیویی تان در تبادل اطلاعات در آینده موثر خواهد بود.
- منبع